Sc Elim langs VEV ’67 na wedstrijd die uitging als een nachtkaars.

Klazienaveen–Noord – De 2de bekerwedstrijd werd door sc Elim tegen VEV’67 afgewerkt omdat vanwege familieomstandigheden vorige week niet werd gevoetbald tegen Fit Boys. Vooraf werd door de supporters aan een ruime overwinning gedacht maar achter de kerk van VEV’67 spelen is voor Elim altijd lastig. Zeker, als de thuisclub besluit om op een bijveld te spelen, waarvan de kwaliteit desastreus was. Scheidsrechter Annen overwoog nog om op het hoofdveld te spelen maar daar er geen lijnen op stonden was dit geen optie meer. Bij vlagen werd er goed gespeeld maar het was vooral VEV ’67 wat door overtredingen en gemeen spel het spelplezier van sc Elim probeerde te ontregelen. Dat dit wonderwel lukte blijkt uit de einduitslag die op een 0-3 overwinning bleef steken. Uiteindelijk werden de 3 punten meegenomen aar Elim. A.s. maandag avond valt de beslissing als Elim uit speelt in Beilen tegen Fit Boys.

1e helft
Het was zielig te noemen dat er vandaag op het meest slechte veld van deze club moest worden gevoetbald, waar een prachtig hoofdveld zonder belijning klaar lag. Maar dat is altijd nog beter dan een litteken op je ziel, zo werd er door een Elim supporter geuit. De winterjas kon vandaag gelukkig nog in de kofferbak blijven liggen want het was een prachtige zonovergoten dag om op te voetballen. De mouwen werden dan ook flink opgestroopt en vooral aan de kant van VEV ging het er soms hard aan toe. Het was dan ook D. Doldersum die na een kwartier spelen een vrije trap meekreeg. Aanvoerder Benjamins wist hier wel raad mee want ineens ging de bal langs de muur en lag hij achter keeper Kampman (0-1). Het was vooral eenrichtingsverkeer richting in deze helft van het groenwitte doel.

Een geplaatst schot van M. Doldersum ging na 20 minuten echter ver over de ballenvanger. Na een halfuur spelen ontstond er enige opschudding want na een overtreding van D. Doldersum, die er genadig vanaf kwam, gaf scheidsrechter Annen voordeel voor de ploeg in balbezit. Dit leverde vervolgens geel op voor Wessels omdat hij uit pure frustratie een forse charge begin op het middenveld. Na commentaar op de leiding kreeg Berken tot overmaat van ramp ook nog eens geel te zien. Elim was de ploeg die het spel maakte en VEV wachtte rustig af. Uit de zoveelste corner was het vlak voor rust weer raak. De corner van Prijs werd fraai binnen gekopt door de mee opgekomen verdediger M. Koops (0-2). Verdediger Njagul moest bij een enkele uitval van Nijhoff vlak voor rust nog even aan de rem trekken maar dit bleef onbestraft en zo werd er met een lichte voorsprong gerust.

2de helft
Vlak na rust was het Prijs, die de eerste kans kreeg om te scoren. Zijn soloactie belandde echter op de onderkant van de lat en stuiterde zo weer het veld binnen. Er was echter niemand alert genoeg om de score te vergroten. In het volgende moment stuiterde de bal ongelukkig tegen de hand van een verdediger binnen de 16 meter. Scheidsrechter Annen legde de bal op de stip en Njagul schoot deze met enig geluk onder keeper Kampman door (0-3). Ook D. Doldersum kreeg nog een enorme kans uit een vrije trap maar alleen voor de keeper was hij niet trefzeker. Na een uur spelen wisselde trainer Benjamins alle bankzitters ineens voor 3 veldspelers, waarschijnlijk om ze te sparen voor de uitwedstrijd tegen Fit Boys a.s. maandagavond.

De volgende vrije trap genomen door aanvoerder Benjamins kom ternauwernood door keeper Kampman worden gepareerd tot corner. Daarna brak de pleurus uit want er volgende een flinke woordenwisseling over en weer waarbij Wessels met rood werd heengezonden voor foutief taalgebruik. Een moment van afkoeling werd door scheidsrechter Annen ingelast omdat de gemoederen hoog opliepen. Het publiek werd in grote verwarring achtergelaten want grote vraag was of de wedstrijd hervat zou worden. Na ruim 5 minuten werd de draad weer opgepakt waar we gebleven waren, namelijk voetballen. De 1ste corner in deze helft voor Elim na 80 minuten spelen leverde niets op. Ook was er nog kans voor D. Doldersum en de ingevallen Klomp schoot van dichtbij ook nog eens naast. Hiermee doofde de wedstrijd uit als een nachtkaars en kon Elim met weer een overwinning huiswaarts keren.

Man of the match: Geen.

Opstelling: A. Padding, P. Metselaar (60’ J. Gritter), E. Njagul, M. Koops, B. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum (60’ M. Odink), J. Prijs (60’ H. Klomp), D. Doldersum en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, M. Odink en H. Klomp.

 

Elim heeft het lang lastig met CSVC.

 

Elim – In de eerste bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen nam sc Elim het thuis op tegen het net niet gepromoveerde CSVC uit ganzenstad Coevorden. Het was vanaf  het begin duidelijk dat CSVC  niet wenste om met een forse nederlaag naar huis te worden gestuurd. Het verkoos dan ook voor een verdedigend spel waarbij het Elim het spel liet maken. Vraag was of er ook Elim spelers met een kater op het veld stonden want de avond ervoor werd er nog een huwelijksfeestje van een der selectiespelers gevierd.

 

1e helft

Het aanwezige publiek zag dan ook de eerste vrije trap van M. Doldersum na 5 minuten spelen nipt over gaan.  Aan de andere kant gebeurde bijna het dezelfde uit een vrije trap door Koster. Na 12 minuten spelen was Prijs was dichtbij de openingstreffer maar keeper Assen  kon redding brengen door een corner weg te geven. 5 Minuten later was het weer Prijs die bijna scoorde maar deze keer kon zij lobje over de lat worden weggetikt. De corner hieruit leverde verder geen gevaar op. Halverwege deze helft ging Prijs voor eigen succes en zag niet dat M. Doldersum volledig vrij stond en het balletje voor het intikken had. De corner hieruit leverde de 1-0 op doordat Prijs een strakke voorzet gaf en deze prima door de jongste Koops al koppend tegen de touwen werd gewerkt.

 

Zo kreeg Elim meerdere corners te nemen maar was het rendement hieruit erg matig. De corners aan de andere zijde belandden nagenoeg allemaal in de forse handen van keeper Padding. Na een prima assist van Koekoek werd M. Doldersum op pad gestuurd maar zijn actie strandde op keeper Assen. Doordat Elim de score niet verder uitbreidde kreeg CSVC het gevoel dat er toch iets te halen viel deze middag. Het was dan ook Santing, die na een snelle uitval,  vlak voor rust de gelijkmaker binnen schoot (1-1). Niet door de Elim verdediging in de gaten gehouden kon hij vrijstaand vanaf de linkervleugel binnenschieten. Elim probeerde uit de zoveelste corner nog te scoren maar het lukte gewoonweg niet. Er werd dusver door de goed leidende scheidsrechter Jansen met een gelijke stand afgefloten voor de thee.

 

2de helft

In de rust bleef de lichtgeblesseerde D. Doldersum achter in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Odink binnen de lijnen. Snel mocht Elim alweer een vrije trap nemen nadat Prijs in de rug was geduwd. Deze werd snoeihard door Benjamins in de muur geschoten. Het was Jongbloed die lelijk zijn enkele verdraaide maar hij kon de wedstrijd uitspelen. Elim kreeg meerdere vrije trappen en corners te nemen in deze beginfase maar het lukte niet om door de stugge defensie heen te komen.  Het was Odink die een geweldige kans kreeg maar door een duw in de rug ging zijn kopbal de verkeerde kant op. Het was Huizing die vervolgens een enorme kans kreeg om de Coevordenaren op voorsprong te zetten, want alleen voor de keeper wist hij gigantisch te missen, dit tot grote opluchting van de Elim supporters.

 

Vervolgens vertoonden enkele CSVC-ers kramp verschijnselen en lag de wedstrijd daarna regelmatig hiervoor stil. Er volgden dan ook wissels aan beide zijden na 70 minuten spelen. Zo kwam Temmink er voor Koekoek in. Ook werd veldspeler Assen gewisseld voor de Bruin. Tien minuten voor tijd verkeek Jongbloed zich op een lange bal. Hij dacht de bal achter te zien rollen maar M. Doldersum was er rap bij om hem de bal bij de cornervlag te ontfutselen en kon deze zo voorgeven op de ingevallen Odink, die er van dicht bij wel raad mee wist (2-1). Regtop werd nog vervangen door Brinker.

 

Even later ging Odink alleen op pad en schoot zijn voorzet verrassend op binnenkant paal en kaatste de bal het veld weer binnen. De rebound van Prijs leverde een redding op de lijn van Assen op. 5 minuten voor tijd kwam Prijs binnen de 16 meter in een sandwich terecht en hierin zag scheidsrechter Jansen een penalty. Dit cadeautje werd door Njagul eenvoudig uitgepakt ondanks dat keeper Assen met zijn vingertoppen de bal nog wist te beroeren (3-1). Hiermee was het pleit beslecht voor CSVC en kon Brinker zich in de extra tijd niet meer inhouden en liep hij helaas tegen de enige gele kaart van deze middag op. Volgende week zaterdag speelt Elim uit tegen Fit Boys in Beilen.

 

Man of the match: M. Koops.

 

Opstelling: A. Padding, P. Metselaar, E. Njagul, M. Koops, B. Koops, R. Koekoek (79’ M. Temmink)

  1. Benjamins, J. Doldersum, J. Prijs, D. Doldersum (46’ M. Odink) en M. Doldersum.

Wissels:  M. Odink, M. Temmink en M. Gruppen.