23-02-2019

Sc Elim gaat strijdend ten onder in beker tegen Flevo Boys.

 

Elim –  Zaterdagmiddag speelde Elim in de bekercompetitie een thuiswedstrijd tegen de 2de selectie van Flevo Boys. Deze groep werd aangevuld met enkele spelers uit de 1ste selectie zodat de thuisploeg vanmiddag meer dan volop aan de bak moest. Daarentegen moest Elim het doen zonder de geschorste gebroeders Doldersum. Onder stralende weersomstandigheden werd na het eerste doelpunt door de pupil van de week het officiële startsein gegeven door scheidsrechter Agricola uit Heerenveen.

 

Flevo Boys liet er deze middag geen gras overgroeien en koos van begin af aan voor de aanval. De eerste corner kon dan ook door de terugkerend verdediger H. Benjamins worden weggekopt. Elim moest met enige regelmaat met scherp spelen en dat resulteerde in soms nuttige maar dan weer nutloze overtredingen. Maar men bleef staande en Prijs en Koops waren nog dicht bij een openingstreffer. En omdat Padding vanmiddag geweldig stond te keepen hield hij sc Elim voor de rust in de been. Er werd dan ook gerust met een 0-0 stand op het scorebord.

Na de rust bleek Flevo Boys scherper in de aanval en moest Elim het spel met name op de counter gaan spelen. Er volgende een enkele gele kaart aan Elim zijde waar scheidsrechter Agricola zijn kaarten op zak hield voor de tegenstander. In het laatste bedrijf wist Huijsmans 2 keer kort achter elkaar te scoren waarmee iedereen dacht dat het pleit voor Elim was beslecht. Echter kreeg Prijs nog een enorme kans maar zag zijn bal op de lat overgaan. Bij het sluiten van de markt kopte Boertien uit een corner de 1-2 binnen. In de extra tijd was het niet onmogelijk geweest om de gelijkmaker te scoren maar moest ook Padding nog een geweldige redding brengen. Hierna floot de scheidsrechter af en waarna men het veld met opgeheven hoofd kon verlaten. Elim kan terugzien op een geslaagd bekeravontuur. Over 14 dagen speelt Elim de uitwedstrijd in Zuidwolde tegen ZZVV.

 

Bovenliggende partij

De terugkerende H. Benjamins moest vanmiddag weer volop aan de bak en kon de eerste corner van Flevo boys wegkoppen. De aanval hieruit leidde voor Prijs tot een eerste kans maar hij werd teruggefloten door scheidsrechter Agricola, waarbij menigeen zich afvroeg of het voor buitenspel was of een overtreding. Uit de volgende aanval van Flevo Boys schoot Boundati van ver uit het niets, ineens naast. Na een kwartier spelen kreeg Huijsmans al een geweldig kans om te scoren maar uit de rebound van een corner wist hij niet te scoren. De Elim verdediging zou gewaarschuwd moeten zijn voor deze gevaarlijke en snelle spits. Een vrije trap van Gritter aan de andere zijde van het veld belandde in de muur.

 

Keeper redt Elim meerdere malen

Halverwege deze helft was het de Boer die Padding bijna wist te verrassen maar deze was vandaag messcherp en kon de bal met de vingertoppen tot corner verwerken. Weer was het Huijsmans die koppend probeerde te scoren maar nu was Boertien diegene die de bal tot corner verwerkte. Hierna kon de Elim goalie de bal weer als een appeltje uit de lucht plukken vanuit de gegeven corner. Na een half uur spelen was het de opstomende linksback M. Koops die alleen voor de keeper  Meijer terecht kwam maar zijn afronding was te zwak en hierdoor een makkelijke prooi voor hem. Ook Prijs kreeg nagenoeg een 100% kans alleen voor de keeper maar hij lobte de bal nipt over de goal. Een vrije bal vanaf links door Scholten net buiten de zestien kon ook deze keer weer door Padding worden gered. Diezelfde Scholten maakte het Benjamins knap lastig en deze dacht de bal te spelen maar scheidsrechter zag hier een overtreding in, die een gele kaart waardig was. Prijs had vandaag zijn dag niet, want van dichtbij zag hij nog een hard schot gepareerd worden door keeper Meijer. Met nagenoeg deze actie werd de kleedkamer opgezocht met een verrassende 0-0 stand op het scorebord.

 

Flevo Boys gaat ervoor

De polderboys gingen na de rust weer lekker door waar ze gebleven waren en speelden dus volop op de aanval. Maar ook Elim liet van zich horen, want een geplaatste vrije trap van Y. Benjamins belandde helaas te zachtjes in de handen van keeper Meijer. Bij een vrije bal van Flevo Boys viel op dat de boomlange centrale verdediger Reussing telkens mee naar voren ging. Gelukkig voor Elim iedere keer zonder resultaat. Aanvoerder de Groot moest na bijna een uur spelen geblesseerd uitvallen met een vermoedelijke hamstring blessure. Voor hem kwam Bellari in de plaats. De goedspelende H. Benjamins werd door trainer Benjamins vervangen door Klomp om meer op de aanval te gaan spelen. Na 62 minuten spelen kreeg Elim deze middag haar eerste corner te nemen. Een vrije bal werd door Mesu ingekopt en de verwerking hiervan verliep rommelig waarmee Elim goed wegkwam. Van der Wal bleef de Elim verdediging bezig houden want ook Njagul moest buiten de 16 het met een gele kaart bekopen. M. Koops kreeg ook nog een kansje om de scoren te openen na een assist van Gritter maar wist hieruit eindelijk niets mee te bereiken.

 

Doelpunten en kansen

Na een slechte genomen corner van Elim stond iedereen nog in de aanval en speelde Flevo Boys de bal snel uit. In een scrimmage voor de goal was Huijsmans er als de kippen bij en zo kon hij vanmiddag na een assist van de ingevallen Bellari de score openbreken voor de tegenstander (0-1). Binnen 5 minuten wist hij nogmaals te scoren uit een reboundbal, die slecht weggewerkt kon worden (0-2). Ook een voorzet met buitenkantje rechts van B. Koops liet Prijs in het zijnet belanden. De scorende spits Huijsmans vond het noodzakelijk om tegen scheidsrechter Agricola verhaal te halen na een gegeven vrije trap aan Elim. Het leverde hem per direct een onnodige gele kaart op. Een corner van J. Doldersum werd door M. Koops nipt overgekopt en ook Prijs wist uit een corner de lat te vinden. Het was Elim wat in de laatste tien minuten de dienst uitmaakte en Flevo Boys liet zich steeds meer achterover drukken. Want een volgende corner werd door Boertien snoeihard en onhoudbaar voor keeper Meijer ingekopt (1-2). Elim leefde nog waar menig supporter al dacht dat het gebeurd zou zijn. In de extra tijd waren er nog kansjes maar ook Padding moest van zeer dichtbij nog eens een geweldige redding met zijn rechterbeen brengen. Hiermee is het bekerverhaal voor sc Elim over en uit en kan het zich gaan richten op het vervolg van de competitie. Over 14 dagen speelt het een uitwedstrijd in Zuidwolde tegen ZZVV.

 

Doelpuntenmaker:

74’ 0-1 H. Huijsmans.

79’ 0-2 H. Huijsmans.

88’ 1-2 W. Boertien.

 

Man of the match: A. Padding.

 

Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, H. Benjamins, J. Gritter, Y. Benjamins, J. Doldersum, R. Koekoek, B. Koops en J. Prijs.

 

Wissels: M. Gruppen, , H. Klomp en P. Metselaar.

16-2-2019

Na zwaarbevochten overwinning blijft sc Elim koploper in 3D.

Dedemsvaart – Zaterdagmiddag reisde de rood-wit brigade van sc Elim af naar sportpark de Boekweit in Dedemsvaart. Sc Elim nam het vanmiddag op tegen SCD ’83, een middenmoter, wat weer toe was aan een overwinning naar enkele gelijke spelen zo viel in het programmaboekje te lezen. Er zou voor meer dan met 100% inzet worden gespeeld om de overwinning thuis te behouden. Daar kwam het team van trainer Benjamins ook al snel achter want met fysiek spel probeerde SCD de aanvalsdriften van Elim af te remmen. Geweldige scoringskansen werden er aan beide zijden niet echt gecreëerd. Wel moest voor de rust scheidsrechter Siertsema uit Ommen al 4 keer naar zijn linkerbovenzak grijpen om een kaart te tonen. De verhouding van de kaarten liep gelijk op (2-2) en zo ook de doelpunten (0-0).

Na de rust was Elim de bovenliggende partij en loerde SCD vooral op de counter. Elim kreeg meerdere corners te nemen maar deze werd door de defensie van SCD allen goed weggewerkt. Na ruim een uur spelen wist Mike Doldersum met een splijtende pass door de achterste linie Gritter te bereiken en deze kon hierna keeper Koes door de benen heen te spelen (0-1). Hierna volgden de gebruikelijke wissels en waren er nog kansen voor M. Doldersum en H. Klomp om te score te vergroten. De heren Snoeijer en Prijs liepen in de slotfase nog onnodig tegen rood op zodat deze wedstrijd met 20 man werd beëindigd. Al met al een enerverende wedstrijd om snel te vergeten waarbij het resultaat telde voor sc Elim omdat naaste concurrent SVM thuis met 1-2 verloor van ZZVV.

Fysiek spel
Binnen een minuut spelen wist Gritter niet wat hem overkwam want Huizinga liet hem van dichtbij de grasmat zien. Dit leek dan ook al snel de tendens van deze middag te worden. Fysiek spel waar een overtreding niet werd geschuwd. Een voorzet van D. Doldersum kon door Prijs gevaarlijk worden ingetikt maar keeper Koes kon met moeite de bal tot corner verwerken. De volgende corner voor Elim kon door Holtvluwer weer tot corner worden verwerkt. De indraaiende bal van M. Doldersum kon bij de eerste paal worden gered door keeper Koes. Aan de andere zijde werd keeper Padding vervelend gehinderd door Snoeijer wat hem deze middag een eerste dure gele kaart opleverde.

Een vrije trap ineens van Breukelman ging hierna voorlangs, waar hij beter had kunnen kiezen voor de vrijstaande man bij de 2de paal. Scheidsrechter Siertsema gaf geen vrije trap aan D. Doldersum omdat hij dacht dat er voordeel voor Elim was te halen maar niets was minder waar. Holtvluwer blesseerde zichzelf bij deze overtreding en moest even later worden vervangen door J. Hulleman. M. Koops moest net buiten de zestien aan de rem trekken en dat leverde hem ook een kaart op en een vrije trap tegen. Hierna mocht SCD haar eerste corner zonder resultaat nemen. Een mooie aanval met een assist van Gritter werd door Prijs snoeihard op de lat geschoten.

Buitenspel
Een andere Hulleman wist te scoren maar het bleek een buitenspelmoment te zijn. De supporters van SCD waren het hier niet mee eens maar misschien had de VAR anders besloten, maar gelukkig was die niet aanwezig. Een ook Wencker was dichtbij een goal maar hier stond de paal in de weg. SCD kreeg in dit deel wat meer grip op het wedstrijdverloop. Het kreeg meerdere corners te nemen en uit een ervan volgde een kopbal van Snoeijer die door Padding kon worden gered. Vlak voor rust kwamen D. Doldersum en Dekker met elkaar in botsing na een fel duel om de bal. De laatstgenoemde moest het veld voor Joosten verlaten. In de extra tijd probeerde Benjamins met een bekeken lobje keeper Koes te verschalken maar zijn bal vloog net over. Er werd dus gerust met een brilstand (0-0).

Bovenliggende partij
In de rust had Elim waarschijnlijk de opdracht gekregen om meer druk te zetten op alle linies van de tegenstander. Men kwam sneller in balbezit en het tempo lag enigszins hoger. Het was Prijs die na tien minuten spelen zijn kansje nipt langs de paal zag gaan. Een corner van Gritter werd door Baas op de lat van zijn eigen goal gekopt en daarmee kwam SCD met de schrik vrij, maar ook de corner hieruit werd door Benjamins over gekopt. Een buitenspeldoelpunt van J. Doldersum werd afgekeurd omdat hij te laat uit buitenspel positie zou zijn teruggekeerd. Na ruim een uur spelen onderschepte M. Doldersum een bal op het middenveld en met een messcherpe pass bereikte hij Gritter. Deze omspeelde zijn tegenstander en door de benen heen van keeper Koes scoorde hij de bevrijdende openingstreffer (0-1). Na een overtreding op aanvoerder Wencker kreeg ook Benjamins een gele prent te zien. Hierna volgende aan beide zijden een wissel en kwam dus good-old Klomp erin voor Gritter. Een slap schotje van de zojuist ingevallen Ballast kon door Padding met gemak worden gestopt. En ook R. Hulleman kreeg in deze fase een kans maar zijn schot ging rakelings over. Een vrije trap na een duw in de rug van Benjamins kon door M. Doldersum ineens via een volley op zijn pantoffel op de goal worden afgevuurd. Keeper Koes redde net met zijn vingertoppen en kon deze bal ternauwernood overtikken. De ingevallen Klomp wist weer eens aan de aandacht van zijn tegenstander te ontsnappen en met buitenkantje rechts schoot hij in het zijnet.

Twee keer rood
Een snelle uitbraak van Prijs werd ruw door Snoeijer onderbroken en dit leverde hem vanmiddag zijn 2de domme gele kaart op zodat hij kon vertrekken. De vrije bal hieruit werd torenmetershoog over de ballenvanger richting Ommen geschoten. Hierna dreigde J. Doldersum gevaarlijk de zestien meter binnen te komen en werd door Schumacher onderuit gehaald en volgende er een schermutseling om de bal op grond tussen beide spelers. Hier had Schumacher eigenlijk weggestuurd moeten worden voor een trappende beweging maar omdat Prijs ging duwen werd hij met rood weggestuurd. Al met al een bijzondere wedstrijd met meer kaarten dan doelpunten. Volgende week zaterdag speelt Elim een thuiswedstrijd in de beker tegen Flevo Boys 2.

Doelpuntenmaker:
62’ 0-1 J. Gritter.

Man of the match: B. Koops.

Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, J. Gritter, Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, M. Doldersum en J. Prijs.

Wissels: H. Benjamins, H. Klomp en R. Koekoek.

 

Elim speelde met vlagen goed spel en wint van BSVV.

Elim – Zaterdag speelde sc Elim tegen een ploeg uit de onderste regionen, BSVV uit Smilde, haar eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar. Bij menigeen leefde de veronderstelling dat deze wedstrijd niet door zou gaan, gezien de waterige weersvoorspelling vooraf voor het weekend. Echter door de extreem sterke wind waren de velden goed afgedroogd en kon scheidrechter Woering uit Assen op het juiste tijdstip de aftrap laten nemen.

Wind mee
Het publiek zag in de eerste helft een aanvallend Elim wat de wind mee had in de rug. Elim was de bovenliggende partij en creëerde dan ook de meeste scoringskansen. Na een verre assist van J. Doldersum was het Prijs, die tegendraadskoppend de score opende voor de thuisploeg na ruim tien minuten spelen (1-0). Alleen Berbic deed iets terug voor BSVV na ruim een half uur spelen want hij wist de bal in het zijnet te schieten omdat Padding zijn doel goed verkleinde. Vlak voor de thee was het B. Koops, die via een geplaatst afstandsschot zijn van richting veranderde bal achter keeper Budding zag verdwijnen en Elim daardoor met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten (2-0).

Smet op sportieve wedstrijd
Na de rust probeerde BSVV met een snelle uitbraak de aansluitingstreffer te scoren maar sluitpost Padding stond weer een tegengoal in de weg. Ook aanvoerder de Groot deed een doelpoging want zijn kopbal ging nipt over, echter was dit over zijn eigen doel waardoor Elim deze middag de zoveelste corner kreeg te nemen. Na enkele wissels aan Elimzijde kon middenvelder Klein het vertoonde spel waarschijnlijk niet meer aanzien. Met een slaande beweging richting D. Doldersum onder de ogen van scheidsrechter Woering kon hij met een rode kaart vertrekken richting de douches. Hierdoor kreeg Elim nog meer ruimte om vrijuit te spelen maar M. Koops maakte een onnodige overtreding op het middenveld en kreeg hiervoor een gele kaart gepresenteerd.

Fraaiste goal
Een enkel afstandsschot van Timmer werd door Padding makkelijk gepareerd. Na een snelle balbehandeling van Odink kon M. Koops 10 minuten voor tijd worden vrij gespeeld en alleen voor de keeper scoorde hij eenvoudig de 3-0. Hierna kreeg Elim nog de nodige corners te nemen omdat het doel van Budding meerdere keren werd opgezocht. Een onderuit getrokken Klomp dacht dat hij nog een stip zou krijgen maar scheidsrechter Woering wilde hier niet in meegaan. Nadat aanvoerder Benjamins hierop verhaal ging halen bij de leidsman kon ook hij een gele kaart op zijn conto bijschrijven. Uit de achtste en laatste corner in de blessuretijd was het D. Doldersum die fraai aannam, aanlegde en hard afdrukte en zo zag hij dat zijn schot langs de binnenkant paal als laatste wapenfeit op het scorebord kon worden genoteerd (4-0). Met deze verdiende uitslag pakt sc Elim de koppositie weer terug van SVM, welke niet in actie kwamen en mag het volgende week proberen om in Dedemsvaart tegen SCD ’83 deze positie te versterken.

Doelpuntenmakers:
12’ 1-0 J. Prijs.
40’ 2-0 B. Koops.
80’ 3-0 M. Koops.
90’ 4-0 D. Doldersum.

Man of the match: J. Doldersum.

Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, J. Gritter, Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs en R. Koekoek.

Wissels: J. Gritter, P. Metselaar, M. Odink en B. Mol.

 Sc Elim met moeite langs Avereest.

 

Balkbrug  – Zaterdag reisde Elim af naar Balkbrug waar men na het afslaan bij de enigste verkeerslichten in dit dorp tegen de desolate discotheek Takens aanrijdt. Oude tijden vervliegen en komen niet meer terug. Elim had vandaag weer hoge verwachtingen want tegen een middenmoter als Avereest waren de punten toch gemakkelijk mee naar huis te nemen?  De leiding werd ook deze keer weer goed ontvangen in het aftandse noodgebouw wat duidelijk aan vervanging toe is. Dit werd dan ook direct beaamt door het enige dienstdoende bestuurslid. Scheidsrechter van Gelder was ook uit Zwolle afgereisd zodat de wedstrijd op tijd kon starten.

 

Gemakzucht

Elim ging voortvarend aan de slag en de druk op het Avereester doel was groot. Binnen tien minuten wist Prijs de openingstreffer (0-1) te scoren. Via combinatie- en sterk spel van D. Doldersum, die tussen 2 tegenstanders wist weg te draaien, werd hij aangespeeld. Wat niemand van tevoren had vermoed, was dat het hier vandaag ook bij zou blijven. Dezelfde Prijs werd halverwege deze helft door Gruppen onderuit gehaald maar scheidsrechter van Gelder zag hier alleen maar een lichte overtreding in. Na een half uurtje spelen deed Kuiper wat terug maar zijn volley op de wreef ging naast. Het was Elim wat te gemakzuchtig speelde en makkelijk en veelvuldig balverlies leed. Ook Dijk was bij een scoringskans maar hem viel de buitenspelval ten deel waar supporters van Avereest er anders over dachten. Een corner van M. Doldersum ineens op de goal kon door keeper Zwijns worden weggetikt. Elim kreeg corners en vrije trappen genoeg om de score te vergroten maar er kwam allemaal niets uit want de Avereester defensie hield de linies goed gesloten. In de extra tijd was het Gruppen die uit een vrije trap nog een tegengoal kon scoren maar ook zijn schot ging deze keer naast.

 

Gemiste kansen

In de rust trof trainer Benjamins maatregelen en werden Odink en J. Doldersum binnen de lijnen gebracht. Ook nu werd de rappe Prijs op de linkerflank weer onderuit gehaald en had speler Nouwels donkergeel getoond moeten worden. Scheidsrechter van Gelder deed het slechts met geel af. Na 5 minuten spelen had D. Doldersum gewoon de 0-2 moeten scoren maar iets wat simpel kan kun je ook moeilijk maken en dan gaat het wel eens mis. Ook overkwam dit Prijs want alleen voor de keeper maakte hij het zichzelf moeilijk en liet zo de 0-3 liggen, waarbij keeper Zwijns wel licht geblesseerd raakte aan zijn hand. Een afstandsschot van Benjamins kon door de keeper ternauwernood tot zoveelste corner worden verwerkt. Avereest werd gaande weg in deze helft in het zadel geholpen en Buister werd vervangen door Mostert.

Elim gaf veel ruimte weg achter de linies en zo werd Avereest enkele malen gevaarlijk maar tot grote daden kwam het niet. In de 87 minuut werd een corner van Avereest door Boertien nog snel opgeruimd om erger te voorkomen.  Een vrije bal werd te snel en daardoor slecht genomen.

 

Teleurstelling bij supporters

Het werd dan ook een teleurstellend einde voor menig supporter, waar men dacht om met een grote winst huiswaarts te keren. Elim was vandaag niet in haar beste doen en supporters waren terecht teleurgesteld in het vertoonde spel. Niet dat het allemaal zo bedroevend slecht was. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar de afronding was lang niet scherp genoeg. Verder werden er weer de onnodige gele kaarten opgelopen en corners bij de vleet gemist. Het wordt tijd voor de winterstop zodat Elim op adem kan komen.

Volgende week thuis komt nummer 2, SVM nog op visite, maar deze wisten slechts 1 punt aan de thuis-wedstrijd tegen Hollandscheveld over te houden. Elim mag zich nu wel Herbstmeister noemen omdat het volgende week niet achterhaald kan worden door SVM in punten.

 

Doelpuntenmakers:

9’ 0-1 J. Prijs.

 

Man of the match: Y. Benjamins.

 

Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, J. Gritter, Y. Benjamins, R. Koekoek, D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.

Wissels: J. Doldersum, M. Odink en P. Metselaar.

 

1-12-2018 

Sc Elim terug op koppositie na thuiswinst tegen Fit Boys.

 

Elim  – Met een gewijzigde basisopstelling begon sc Elim afgelopen zaterdag tegen het zwaargehavende Fit Boys. Fit Boys kwam met een leger van 7 invallers de poort bij sc Elim binnen vallen. Door blessures van Klomp en D. Doldersum moest trainer Benjamins proberen om de puzzel van spelers weer passend te krijgen om thuiswinst te verzekeren. Fit Boys wachtte geduldig af, wat er ging gebeuren en loerde op de counter om lijfsbehoud te garanderen, maar toch hadden ze in de beginfase wel enkele kansen. Vlak voor rust was verdediger G Haandrikman ongelukkig met zijn balaanname en kwam deze in de voeten van Prijs terecht. Die hoef je niet zo’n buitenkansje te bieden en hij verschalkte de jeugdkeeper R. Haandrikman (1-0).

 

Voor rust had M. Koops de voorsprong nog moeten vergroten maar zijn schot ging voor een leeg doel over. Na rust voerde Elim de druk en het speltempo op en uit de eerste corner van Prijs scoorde Odink koppende de 2-0 binnen. Als snel stond het binnen een kwartier op 4-0 en gaf Fit Boys de moed op om nog met een zege huiswaarts te keren. Er vielen nog enkele domme gele kaarten aan Elimzijde en uiteindelijk werd er door de goedleidende scheidsrechter Brinkman uit Drachten met een 5-0 eindstand afgefloten. Door het gelijke spel van SVM tegen v.v. Hoogeveen neemt Elim de koppositie weer over. Over 14 dagen wacht dan ook de beslissende thuiswedstrijd tegen SVM, wie zich na afloop de Herbstmeister mag noemen.

 

1ste helft

Na het verlies van de toss begon Fit Boys met de aftrap en de bal kwam direct terecht bij Gerding. Deze gaf hem snel mee aan Bonnen en zijn harde schot spatte uiteen op de rug van Gritter. In de volgende aanval volgde de bekende buitenspeldiscussie waar beide zijden verschillende meningen over hadden, maar scheidsrechter Brinkman gaf het voordeel aan de juiste partij, sc Elim. Gerding was in een volgende aanval ongelukkig want hij trof na een hard schot de kruising als tegenstander en daar kwam Elim goed mee weg. De rebound hieruit leverde voor Fit Boys ook niets op. Het veld bleek deze middag overmatig glad te zijn door blad want menig speler gleed weg bij het trappen van de bal, ondanks dat er een dag voor door vrijwilligers veel blad geruimd was. Halverwege deze helft stoomde linksback B. Koops op naar voren. Zijn schot vanaf bijna de achterlijn werd door Prijs voorlangs geschoven.

 

Aan de andere zijde was het Boom, die de bal uit een klutssituatie kreeg en zijn schot hard over zag gaan. Ook nieuwkomer in de basis Odink was van dichtbij te kans om de openingstreffer te scoren maar zijn trap ineens ging over na een puike assist van Benjamins. Na enige vervelende overtredingen vond scheidsrechter Brinkman het afdoende om aanvoerder Seubring een waarschuwing te geven om het wat kalmer aan te doen. Boertien probeerde na een corner keeper Haandrinkman bij de eerste paal te verschalken met een hakballetje, maar deze werd goed door hem gepakt. Na ruim een half uur spelen ging verdediger Haandrikman in de fout. Hij schatte een terugspeelbal totaal verkeerd in en deze sprong van zijn verkeerde been in de voeten van Prijs. Die ging er geheid op snelheid voorbij en maakte zo de eerste treffer van deze middag (1-0). Vlak voor rust had M. Koops, na een assist van M. Doldersum, nog een wereldkans om de score te verdubbelen maar voor een lege goal zag hij kans om de bal er nog over te lepelen. Met een kleine voorsprong werd de warme kleedkamer opgezocht.

 

2de helft

Loopwonder Koekoek bleef in de rust geblesseerd achter in de kleedkamer. J. Doldersum werd vanaf de bank ingezet op zijn positie. Elim voerde de druk en tempo op en daar had Fit Boys moeite mee. Zo werd al snel een corner weggegeven. Deze werd door Prijs genomen en door Odink bij de eerste paal binnengekopt (2-0). Diezelfde Odink onderbrak even later een aanval van Fit boys en ging op de solotoer. Hij passeerde fraai enkele tegenstanders en zijn schot vloog vlakbij binnenkant paal binnen (2-0). Een overtreding op J. Doldersum gaf Benjamins de kans zijn specialiteit te tonen. Zijn harde schoot kon niet door keeper Haandrikman klemvast worden gepakt en J. Doldersum was er als de kippen bij om de 4-0 op zijn naam te schrijven. Binnen een kwartier tijd werd zo de wedstrijd beslist in het voordeel van Elim.

 

Na een uur spelen  liet Elim zien waar het goed in was, want via geweldig snel combinatiespel werd Prijs in stelling gebracht maar zijn schot werd van dichtbij gekeerd. Hierna werd de lichtgeblesseerde M. Doldersum gewisseld voor B. Mol. Zijn eerste actie werd meteen beloond met een gele kaart want scheidsrechter Brinkman zag hierin een ernstige overtreding. Ook J. Doldersum liep tegen een domme gele kaart op door Stevens van achteren aan te tikken op het middenveld. Door een misstap van B. Koops dacht van Faassen de eretreffer te scoren maar zijn kans ging ver over. De snelle Prijs ging er weer eens vandoor en speelde enkele tegenstanders uit maar werd uiteindelijk gestopt door G. Haandrikman, die hem aan zijn shirt vast hield. Dit gebeurde te opzichtig zodat ook hij een gele prent voorgetoverd kreeg. Daarna volgende aan beide zijden enkele wissels. En kwamen Boer, D. van der West en Metselaar binnen de lijnen. Gritter werd aangespeeld na een snelle uitval en zijn schot werd van richting veranderd door een verdediger, waardoor hij onhoudbaar voor keeper Haandrikman binnen rolde (5-0). Na 80 minuten spelen kreeg Fit Boys de eerste corner in deze helft te nemen en kopte Boom nogmaals voor de gasten over.  Ook kreeg J. Doldersum nog een kans om nogmaals te scoren maar het bleef uiteindelijk bij een handvol doelpunten wat er werd gescoord. Hiermee neemt Elim de koppositie weer over van SVM omdat zij punten in Hoogeveen liet liggen. Volgende week  speelt Elim uit in Balkbrug tegen Avereest.

 

Doelpuntenmakers:

37’ 1-0 J. Prijs.

55’ 2-0 M. Odink

58’ 3-0 M. Odink

60’ 4-0 J. Doldersum

79’ 5-0 J. Gritter

 

Man of the match: M. Odink.

 

Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, M. Odink, Y. Benjamins, R. Koekoek, J. Gritter, J. Prijs en M. Doldersum.

Wissels: J. Doldersum, P. Metselaar en B. Mol.

 

27-11-2018

Sc Elim wipt Staphorst 2 uit de beker.

Hollandscheveld – Op het neutrale terrein van sv HODO werd de bekerwedstrijd in de knock-out fase tegen Staphorst 2 op een doordeweekse avond gespeeld. Elim begon met een gewijzigd team aan deze wedstrijd en Staphorst 2 was nagenoeg compleet voor deze match. Ondanks de Champions League wedstrijd van Ajax was er toch weer veel publieke belangstelling langs de lijn. Ook hadden de Staphorsters supporters de moeite genomen met een redelijk aantal richting het Hoge Bos af te reizen. Scheidsrechter Hadders uit Stadskanaal had met zijn Tomtom de weg ook weten te vinden via allerlei omzwervingen. De wedstrijd werd echter prima op tijd gefloten en het eindresultaat was dat de Staphorsters teleurgesteld huiswaarts keerden en de Elim supporters en Ajax fans een super Tuesday evening hadden. Elim bekert dus verder en wacht in spanning af wie de volgende tegenstander zal zijn.

1ste helft
De bankzitters waren vanavond Doldersum, Klomp en Prijs en Boertien en Benjamins waren weer teruggekeerd in de basis. En ook jeugdige speler Odink mocht vanavond niet onverdienstelijk in de basis starten. Het was Staphorst wat het speltempo bepaald en Ruben Kin was vlak bij de openingstreffer maar zijn schot werd door de paal gekeerd. Maar ook aanvoerder Benjamins liet even later van zich horen want zijn schot uit de draai kon door keeper van Dijk worden gered. Esselbrugge kreeg zowaar een geweldige kopkans maar zijn bal van dichtbij vloog over vermoedelijk door het felle licht verblind. Na bijna een kwartier spelen was het Nooi die Padding op afstand probeerde maar zijn schot ging naast. Halverwege deze helft was het D. Doldersum die hard buiten de zestien inschoot en keeper van Dijk kon met moeite redding brengen voor zijn team. Na een snelle spelhervatting van Staphorst waren ze dicht bij de openingstreffer maar Boertien wist met grote moeite de bal van de lijn weg te werken omdat keeper Padding al was gepasseerd. De rebound hieruit werd door de Weerd voorlangs geschoven.

Het lukte Staphorst niet om de wedstrijd open te breken want de Elimmer verdedigingslinie hield goed stand vanavond. Met een goede pass van D. Doldersum werd zijn broer Mike de diepte ingestuurd. Deze was zijn tegenstander te snel af en wist met een genadeloos hard schot de 1-0 te scoren uit het zicht van keeper van Dijk. Maar Staphorst pakte snel de draad weer op en via de rechterflank werd de bal voorgegeven en via snel combinatiespel werd Lier gevonden. Hij schoot onberispelijk de gelijkmaker binnen (1-1). Koekoek kreeg nog een kansje maar zijn balletje rolde voorlangs. M. Doldersum onderschepte nog een zwakke terugspeelbal van Huls en bracht 5 minuten voor rust de stand verrassend op 2-1 voor sc Elim. Zo werd met een kleine voorsprong gerust en kon het kwartje na de rust nog alle kanten opvallen.

2de helft
Na de rust was Staphorst weer de partij die het tempo bepaalde maar de eerste corner na 7 minuten leverde voor Padding geen probleem op. De gele kaart na 10 minuten spelen werd terecht door scheidsrechter Hadders gegeven alleen was hij onnodig op de plaats waar de bal was. De eerste corner van Elim in deze helft veroorzaakte veel paniek in de Staphorster verdediging en werd met alle kracht voorwaarts geschoten. Het was weer Lier die met een slap schotje het van afstand probeerde maar het leverde niets op. Aan Elimzijde kreeg met steeds meer de indruk dat er vanavond want te halen viel en trainer Benjamins wisselde de moegestreden middenvelder Odink in voor de extra aanvaller Klomp. Een verre uittrap van Padding kwam bij D. Doldersum terecht en deze nam hem perfect aan. Zijn geweldige schot ging echter maar net over. Vervolgens kreeg Staphorst corner na corner maar wist hier niets uit te halen, want Huls had hier gewoon van dichtbij de 1-2 moeten inkoppen maar het zat sc Elim deze keer geweldig mee. En ook Lier had deze kans moeten waarmaken met zijn harde schot wat over ging.

Na een halfuur spelen werd Prijs ingebracht voor Koekoek die vanavond zijn rondje om de kerk ook weer ruimschoots had gelopen. Een vervelend moment voor scheidsrechter Hadders gebeurde 10 minuten voor tijd waarbij D. Doldersum en Huls met elkaar in conflict kwamen. Het publiek dacht dat er rood zou worden gegeven maar scheidsrechter Hadders deed het er met 2 gele kaarten vanaf. Hij had ingekomen met een gestrekt been gezien en duwen van beide zijden waargenomen. Weer was het Lier die met een schot Padding testte en hij kon met de vingertoppen ternauwernood redding brengen. Omdat Staphorst alles op alles zette om de gelijkmaker te scoren was het B. Koops die mee op kwam en zijn assist vanaf de cornervlag werd door de ingevallen Klomp perfect binnen geschoten bij de eerste paal. Hierna was het voer en uit en kon Elim zijn feestje beginnen te vieren in de kantine bij s.v. HODO.

Man of the match: D. Doldersum.

Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, M. Odink, Y. Benjamins, R. Koekoek, J. Gritter, D. Doldersum en M. Doldersum.
Wissels: J. Doldersum, H. Klomp en J. Prijs.

 

24-11-2018

Sc Elim laat punten liggen in Hardenberg.

Hardenberg – Afgelopen zaterdag speelde sc Elim op een voor haar ongebruikelijk tijdstip de uitwedstrijd in Hardenberg. De teamsamenstelling van de koploper was deze keer gewijzigd omdat de geschorste verde-diger Boertien en middenvelder en aanvoerder Benjamins afwezig waren. Verdediger B. Koops kreeg de aanvoerdersband om maar had moeite om te bepalen aan welke arm hij ook alweer moest. Door deze afwezigheid werd behoorlijk wat lengte en fysieke kracht ingeleverd en dit zou waarschijn-lijk de nodige consequenties voor de wedstrijd hebben en ook waren er links en rechts wat zwart getapte benen zichtbaar. De wedstrijd werd vanmiddag gefloten door dhr. Herman Marschalk.

1ste helft
Tot de eerste 10 minuten werd er aan beide zijden aftastend gevoetbald en was het Hardenberg wat vooral de lange bal hanteerde. De eerste kans was er voor Elim na een snelle counter werd de bal door M. Doldersum aan zijn broer Daymen gegeven maar deze kopte nipt over. Een aanval over de rechterflank van Hardenberg door Meijerink werd door Gritter tijdig onderbroken na een kwartier spelen. Het was Harden-berg wat speldenprikjes uitdeelde want bij een volgende actie moest Padding een schot van Koelman tot eerste corner verwerken. Halverwege deze helft was D. Doldersum weer in de gelegenheid de bal achter keeper Kortman te koppen maar ook deze ging naast. De volgende actie van hem was heel fraai want door de bal op het middenveld op te pikken werd Klomp in stelling gebracht. Hij kreeg de bal met een splijtende pass aangespeeld, staand tussen de verdedigers Kootstra en Veurink en hij wist zich hier tussenuit te wurmen.

Met zijn bekende loopje ging hij er tussenuit en wist keeper Kortman te verschalken (0-1). Even later werd een aangeschoten handsbal door scheidsrechter Marschalk tot een vrije bal gepromoveerd vlak buiten de zestien van Hardenberg. M. Doldersum schoot de bal hard in de muur en ook de rebound leverde vervolgens niets op. Na 35 minuten spelen deed Hardenberg iets terug. Een snelle opbouw vanuit de verdediging ging over rechterflank speler Koelman en hij gaf hem goed voor. De rappe spits Weiden wist met zijn hoofd hier wel raad mee (1-1). Vlak voor tijd moest Gritter een blessurebehandeling ondergaan en hij kon zo de laatste minuten nog uitspelen tot de rust. Hardenberg speler Weiden miste vlak voor de rust nog een enorme kans op de voorsprong doordat verdediger M. Koops in de fout ging maar Padding bracht gelukkig redding voor sc Elim.

2de helft
Elim begon geconcentreerder aan de 2deze helft. Het was dan ook M. Doldersum die zijn prachtige schot na 2 minuten spelen door de binnenkant paal gekeerd zag worden. Keeper Kortman had hier geen antwoord op want hij stond verstijfd aan de grond genageld of kwam dit door het koude weer? Aan de andere kant bracht echter de lat geluk voor sc Elim want de kopbal van Kivits verdween uit de goal nadat de onderkant was geraakt. Na 6 minuten spelen kreeg Elim vanmiddag de eerste corner te nemen. Deze corner van Prijs ging geweldig fraai voorlangs omdat zowel de verdedigers van Hardenberg als de aanvallers van Elim niet zaten op te letten. Na een kwartier spelen was het Weiden die weer sterk aan de bal was en doorbrak op de rechtervleugel. Hij ging alleen op Padding af maar deze wist met een geweldige sliding de bal te bemachtigen en weg te werken. Tien minuten later viel Weiden geblesseerd uit en kwam Meijer in zijn plaats.

Ook een schot van afstand door D. Doldersum kon weer worden gekeerd door keeper Kortman aan de andere zijde. Het waren vooral de keepers die beide ploegen in de race hielden voor de overwinning. Een schot van invaller Meijer ging voorlangs. Onverwacht gaf scheidsrechter Marschalk een vrije trap voor Hardenberg omdat hij het gezeur van de Elim spelers beu was. Dit kwam doordat hij had laten doorspelen waar een inworp voor Elim op zijn plaats was omdat assistent Broek langdurig met de vlag had staan zwaaien. Deze vrije bal ging maar rakelings langs de buitenkant paal. Er werden nog enkele vrije trappen genomen en ook moest D. Doldersum nog een aanval van Hardenberg onderbreken en tot corner verwerken om erger voor zijn ploeg te voorkomen. Er werd aan beide zijden nog wat gewisseld maar ook dit leverde niet veel meer op en zo moest sc Elim genoegen nemen met een gelijkspel of wel 1 punt. Hiermee is Elim koploper af en wordt deze positie nu ingenomen door SVM uit Marknesse. Aanstaande dinsdagavond speelt Elim haar volgende wedstrijd in de knock-out fase in de beker tegen Staphorst 2 op sportpark ’t Hoge Bos bij sv HODO.

Man of the match: A. Padding.

Opstelling: A. Padding, J. Gritter, M. Koops, E. Njagul, B. Koops, R. Koekoek, J. Doldersum (B. Mol), D. Doldersum, H. Klomp (89 B. Mol), J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: P. Metselaar, B. Mol, M. Odink en A. Wachtmeester.

17-11-2018

Klassieker Sc Elim tegen Hollandscheveld eindigt onbeslist.

 Elim – Afgelopen zaterdag speelde sc Elim de thuisderby tegen buurtvereniging Hollandscheveld. Onder een laagstaand stralend zonnetje werd deze wedstrijd onder koude omstandigheden afgewerkt. Het publiek trok zich daar echter niets van aan want het was weer in grote getale (geschat 450 personen) op deze wedstrijd afgekomen. De wedstrijd werd deze middag gefloten door W. Scholtens uit Sellingen. Het was Elim wat het heft in handen nam en de druk opvoerde bij de tegenstander vanaf het begin van deze wedstrijd. Elim kreeg meerder corners in deze helft maar de geparkeerde bus van Hollandscheveld hield telkens stand. Er werd met man en macht verdedigd en het lukte Elim niet om er door heen te breken. De goed spelende Boertien kreeg meerdere kansen om koppend uit corners te scoren maar kreeg na een overtreding op Span een gele kaart na een half uur spelen. De volgende gele kaart binnen de zestien van Hollandscheveld leverde hem de 2de gele kaart op deze middag zodat hij vlak voor de rust meteen kon gaan douchen. Het was vooral keeper Vos die een ware plaaggeest was voor de aanvallers van sc Elim.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet en kroop Hollandscheveld nog verder in haar schulp. Men was kennelijk tevreden met het behalen van een punt. Ook in deze helft kreeg Eilm weer meerdere kansen om te score maar was absolute uitblinker keeper Vos de barricade die deze middag niet geslecht kon worden. Scheidsrechter Scholtens zag nog een keer een duidelijke handsbal over de kop binnen het 16 meter gebied van Hollandscheveld maar wilde hier geen weet van hebben. Vlak voor tijd werd Zomer nadat hij met een lange bal was weggestuurd, nog aangetikt door M. Doldersum. Dit had de beslissing kunnen opleveren maar hier kwam Elim goed weg. In de luttele minuten extra tijd was Elim niet meer bij machte om het de tegen-stander nog moeilijk te maken. De Frits van Turenhout eindstand (0-0) was hiermee een feit en werd door Hollandscheveld als een overwinning gevierd. Hiermee laat Elim haar eerste competitiepunten liggen en zal het volgende week tegen Hardenberg ‘85 beter bij de les moeten zijn.

1ste helft

Elim begon voortvarend aan deze wedstrijd en het was M. Doldersum die als eerste naast schoot in deze beginfase. De eerste corner van speler Koopman kon door Padding worden weggewerkt. Al snel moest Kiers het veld verlaten nadat hij op een ongelukkig moment zijn enkel verdraaide. Hij werd door Okken vervangen. Veel spelers hadden last van de laagstaande zon en dit was niet bevorderlijk voor de passing. Na een kwartier spelen liet Elim een geweldig mooie actie zien, die over veel schijven liep maar het eindigde slechts in de handen van keeper Vos. Na een snelle uitval door de ingevallen Okken werd er door 2 verdedigers slap in gegrepen en moest deze keer keeper Padding redding brengen. Doordat Njagul te laat ingreep moest Zomer worden behandeld voor een blessure. De vrije trap hieruit van Koopman kon simpel door Padding worden gekeerd. De 3de corner voor Elim werd door mee opgekomen centrale verdediger Boertien na ruim een kwartier spelen nipt overgekopt en dit had de 1-0 moeten zijn. En ook de volgende  corner had hij zo met binnenkantje voet in kunnen tikken.

Het gebroeders trio Doldersum liet deze middag ook van zich horen want de voorzet van Jay werd door zijn broer Mike goed teruggelegd op Daymen en zijn harde schot werd gepareerd door Vos. Ook het volgende harde schot van Mike kon door Vos met moeite worden gestopt en was niet klem vast. Een snelle uitval van Span werd door Boertien langs de zijlijn hard onderbroken en scheidsrechter Scholtens vond het tijd voor een gele kaart. In het vervolg hierop was het Span die zelf nog een enorme kopkans miste. Een handsbal van Nuil leverde nogal wat discussie op of hij nu binnen of buiten het 16 meter gebied was maar Scholtens legde hem er buiten. De vrije trap van Benjamins hieruit kon weer door Vos tot corner worden verwerkt. Vlak voor tijd probeerde Boertien Span binnen zijn eigen strafschopgebied de bal afhandig te maken. Hierin nam hij Span mee onderuit en Scholtens zag hierin een gele kaart. Gevolg was dus dat Boertien met rood kon vertrekken en Elim met 10 man verder moest. De laatste vrije trap in deze helft werd door keeper Vos weer gered. Trainer Benjamins kon in de rust zijn mannen aansporen om wat zorgvuldiger met balbezit om te gaan.

2de helft

Na de rust leek het wel of Hollandscheveld erg tevreden was met de stand op het score bord. Het liet Elim volledig het spel maken en zakte zelf nog meer in. De overtreding op D. Doldersum werd bestraft met een vrije trap maar leverde slechts een corner op na redding van Vos. En zo moest hij vervolgens meerdere reddingen brengen om zijn team in de been te houden. Na een kwartier spelen had D. Doldersum de openingsscore op zijn pantoffel maar hij schoot van vlakbij torenhoog over. Middenvelder Koopman vertoonde ineens krampverschijnselen of was het slechts spelonderbrekend acteerwerk. Dit gaf in ieder geval trainer Benjamins de gelegenheid om Koekoek te wisselen voor Klomp. Een hard schot van linksback Gritter kon tot 2 keer toe door Vos worden geblokkeerd. De kramp was kennelijk toch geen acteerwerk wat Koopman werd even later vervangen door good old speler Lip. Hij kreeg zo waar de kans om de score voor Hollandscheveld te openen want zijn bal uit een vrije trap ging maar net naast. Ook M. Koops werd ingebracht voor speler J. Doldersum.

Een handsbal door een verdediger van Hollandscheveld binnen de zestien werd door Scholtens vervolgens over de kop gezien. Uit pure frustratie legde D. Doldersum op het middenveld vervolgens Hagen neer en dit leverde hem dan ook een directe geel kaart op. Elim kreeg meerdere corners te nemen maar het leverde allemaal niets op. Een geweldig mooi schot of was het een voorzet van D. Doldersum ging voorlangs en werd weer tot corner verwerkt. In de laatste minuten kreeg Zomer zowaar een kans omdat hij erop snelheid door kwam maar hij werd door M. Doldersum achterhaalt en aangetikt. Dit leverde nog een vrije trap voor Hollandscheveld op zonder resultaat zodat deze wedstrijd na wat extra speeltijd onbeslist werd afgesloten door scheidsrechter Scholtens. Volgende week speelt Elim uit tegen Hardenberg ’85.

Man of the match: Geen.

 

10-11-2018

Sc Elim stuurt Noordscheschut naar huis met nederlaag.

Elim – Afgelopen zaterdagmiddag trof sc Elim buurtvereniging Noordscheschut in de knock-out fase van het KNVB bekertoernooi. Dat het een spannend pot zou worden bleek uit de grote publieke belangstelling. Ook RTV Drenthe was deze middag voor het sportprogramma Onze Club present om de bewegende beelden vast te leggen. Wat niemand verwachte, was dat sc Elim al snel op voorsprong kwam door een blunderende verdediging zodat Prijs met een lobje de 1-0 kon laten aantekenen. Vlak voor rust had Koster de gelijkmaker moeten scoren maar Gritter wist de bal op miraculeuze wijze van de doellijn te houden, waar menig Schutter al dacht dat hij er over ging. In de rust paste trainer-coach Benjamins een gouden wissel toe. Dit zou al heel snel blijken. Want de ingevallen Klomp kwam aan de bal en wist zich door 3 verdedigers heen te frommelen en scoorde van dichtbij (2-0). Hiermee werd het spel nog opener en golfde het spel in hoog tempo op en neer en moest Schut wel op de aanval spelen om er nog iets van te bakken. Na 10 minuten spelen koos trainer van Meel er dan ook voor om een verdediger op te offeren voor een extra aanvaller. Dit gaf al snel resultaat want Boer kon na krap een uur spelen en goed voorbereidend werk de 2-1 binnen glijden bij de tweede paal. Hiermee ontstond er weer een wedstrijd en kon het weer alle kanten opgaan. Het was Schut wat de druk op de Elim goalie opvoerde en menig redding moest worden gebracht.

Keerpunt in de wedstrijd was de overtreding van Mol, die de opstomende verdediger Njagul onnodig hard tackelde. Dit kostte hem de directe rode kaart en hij kon gaan douchen. Hierna begon sc Elim aan het slotoffensief en ontweek centrale middenvelder Benjamins listig de buitenspelval. Hij kon zo over de rechtervleugel richting Zinger lopen en die dacht aan een voorzet maar Benjamins tikte de bal laag over de grond in de korte hoek (3-1) voorbij de keeper. M. Koops kreeg bijna ook nog een goal op zijn naam want een uittrap van Zinger belandde op zijn rug en hobbelde richting de goal maar gelukkig voor Schut kon de bal nog worden gekeerd voordat hij tot de 4-1 werd gepromoveerd. De goedleidende scheidsrechter Baar vond het na wat extra blessure tijd dan ook welletjes en floot af. Hiermee plaatste sc Elim zich voor de volgende bekerronde. Volgende week wacht Elim alweer een derby, dan tegen Hollandscheveld thuis.

1ste helft
Elim begon voortvarend aan deze bekerwedstrijd want J. Doldersum had al snel een grote kans, maar zijn bal verdween in het zijnet. Elim bleef drukken want er volgende meerdere corners achter elkaar maar allen zonder resultaat. Een verre uittrap van Padding bracht 2 Schutse verdedigers in verwarring en Prijs profiteerde hiervan optimaal door de bal over de keeper Zinger heen te lobben (1-0). Hiermee kwam Elim al snel op een gewenste voorsprong. Ook Schutter Kamping deed iets terug uit een corner maar zijn bal ging over, waar Padding eerst redding had moeten brengen. Een snelle aanval van Schut werd afgesloten met een hard schot voorlangs van N. koster. Hij was vanmiddag de man die extra in de gaten werd gehouden door verdediger Boertien. Na een kwartier spelen werd door scheidsrechter Baar de eerste gele kaart gegeven omdat de aanval van M. Doldersum fors werd onderbroken in de middencirkel. Aan de andere kant was het Koekoek die ontsnapte aan een gele kaart omdat hij Hooijer randje 16 onderuit schoffelde.

De vrije trap hieruit leverde voor Boer nog niets op. De volgende vrije trap van Mol was lastig voor Padding om te keren maar in tweede instantie bracht hij redding. Het was vooral Noordscheschut wat nu bepaald wat er gebeurde op het veld en Elim werd teruggeduwd in haar verdediging. Maar Schut kwam eigenlijk niet verder dan een afstandsschot van Kroezen wat hoog over ging. Een slimme crosspass van M. Doldersum richting Prijs werd door Zinger goed op waarde ingeschat zodat hij erger voor zijn team kon voorkomen. Vlak voor de rust had Schut een enorme kans om de gelijkmaker te laten noteren. Een hard schot van N. Koster kon ternauwernood door Gritter van de lijn worden weggewerkt. Hiermee werd dan ook de eerste helft afgesloten en werd de warme thee opgezocht.

2de helft
In de rust werd Koekoek in de kleedkamer achtergelaten en kwam oud Schut speler Klomp binnen de lijnen te staan. Al snel had sc Elim weer een corner te pakken via Gritter maar dit leverde niets op. Na 5 minuten spelen was het Klomp die binnen de zestien werd aangespeeld en hij liep met de bal richting de achterlijn. Iedereen dacht dat hij hierover ging maar niets was minder waar. Tussen 3 verdedigers door frommelde hij zich een weg richting de goal. En uit een draaiende beweging liet hij de 2-0 aantekenen en bracht hiermee het thuispubliek in extase. Schut kwam er in deze fase even niet uit en een hooggegeven bal van D. Doldersum werd in paniek tot corner verwerkt. Ook een lange pass hierna van zijn broer Mike op hem verdween bijna over de achterlijn maar deze kon door de verdediging nog net tot ingooi worden verwerkt. Na 10 minuten spelen kreeg Schut de eerste corner in deze helft en was meteen hieruit gevaarlijk. Kroezen wist namelijk de bal net rakelings voorlangs te koppen. Vlietstra werd gewisseld voor K. Koster om druk naar voren te krijgen. En dit lukte want even later wist Boer uit een snelle aanval de 2-1 binnen te glijden bij de tweede paal. Vervolgens moest Zinger weer redding brengen waar er een enorme kans lag voor Elim om de score te vergroten. De moegestreden J. Doldersum werd door B. Koops vervangen. In de aanval hierop was het N. Koster die in de haast met een hard droog schot naast schoot.

Na drie kwartier spelen moest Boer een blessurebehandeling ondergaan nadat hij Prijs onderuit had gehaald richting de goal. Na goed doorzetten van Prijs over de rechterflank gaf hij een voorzet die door Klomp net niet binnen kon worden gekopt. Elim kreeg weer meer grip op de wedstrijd en verdediger Njagul ging er vandoor omdat hij de bal niet af kon spelen. Dit vond Mol te snel gaan en hij vloerde met grote kracht deze speler. Scheidsrechter Baar trok resoluut de rode kaart en Mol kon gaan douchen. Hiermee leek het pleit voor Schut beslecht want het kwam er voetballend niet meer uit. Hierna begon sc Elim aan het slotoffensief en ontweek centrale middenvelder Benjamins listig de buitenspelval. Hij kon zo over de rechtervleugel richting Zinger lopen en die dacht aan een voorzet maar Benjamins tikte de bal laag over de grond in de korte hoek (3-1). De lichtgeblesseerde M. Doldersum werd door Odink nog vlak voor tijd gewisseld. M. Koops kreeg bijna ook nog een goal op zijn naam want in de blessuretijd belandde een uittrap van Zinger op zijn rug en hobbelde richting de goal maar gelukkig voor Schut kon de bal nog worden gekeerd voordat hij tot de 4-1 werd gepromoveerd. De goedleidende scheidsrechter Baar vond het na wat extra blessure tijd dan ook welletjes en floot af. Hiermee plaatste sc Elim zich voor de volgende bekerronde. Volgende week wacht Elim alweer een derby, dan tegen Hollandscheveld thuis.

Man of the match: M. Doldersum.

Opstelling: A. Padding, J. Gritter. E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (45 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum (65. B. Koops), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum (86 M. Odink)
Wissels: H. Klomp, B. Koops en M. Odink.

03-11-2018

Sc Elim pakt eerste periode bij v.v. Hoogeveen (zat.)

Hoogeveen – Voor sc Elim stond er gisteren alweer een derby op het programma want het moest aantreden op het kunstgras tegen v.v. Hoogeveen. Hoogeveen wilde graag de overwinning thuis houden want anders zou het verschil met de huidige nummer 1, sc Elim, wel erg groot worden. Maar hoe anders zou het vanmiddag verlopen. Elim kwam al snel op een achterstand maar voor rust stelde M. Doldersum orde op zaken (1-1). Waar het ook wel 3-3 had kunnen zijn, want er werd van beide kanten aanvallend gespeeld en vielen er meerdere kansen aan beide zijden te noteren. Na de rust was Elim de ploeg die het overwicht nam en zo ook de betere kansen creeerde. Na een uur spelen werd uit een corner de 1-2 door J. Doldersum binnen gekopt. Ook wisselspeler Klomp kreeg weer zijn invalbeurt en mocht de 1-3 laten noteren na een vrije trap van M. Doldersum. Topscoorder Strijker maakte voor Hoogeveen vlak voor tijd nog de aan-sluitingstreffer (2-3) maar het mocht niet meer baten. Dit kwam vanwege Stenvert, die tegen zijn tweede gele kaart aanliep deze middag en voortijdig de warme douche op kon zoeken. Zo wist Elim weer een belangrijk duel in winst om te zetten en pakte het hiermee de eerste periodetitel in deze klasse. Volgende week speelt Elim de thuiswedstrijd in de beker tegen eerste klasser Noordscheschut.

1ste helft
Elim startte vanmiddag met de vertrouwde basisteam wat deze periode het bijzonder goed doet. Maar wat gebeurde daar met keeper Padding? Hij trapte binnen de eerste speelminuten maar zo de bal in de voeten van Lindhorst. Deze wist er wel raad mee en zo stond er erg snel de 1-0 op het scorebord. En ook bij de volgende actie ging Padding niet helemaal vrij uit maar Njagul bracht redding vlak voor de lijn zodat grotere ellende werd voorkomen. Maar binnen het kwartier wist M. Doldersum de score op gelijke hoogte te brengen. Na een assist van Benjamins wist hij op snelheid Hartman te omspelen en schoot hij diagonaal in de verste hoek (1-1). Ook Prijs kreeg nog een enorme kans maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Halverwege deze helft begin Boertien een overtreding binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Oostwoud zag hierin geen overtreding en vond dat de bal werd gespeeld. Ook Daymen Doldersum liet zich weer gelden en zijn bal uit een moeilijke situatie verdween in het zijnet. Marco Santing kreeg na bijna een half uur spelen een behoorlijke kans om de voorsprong weer te pakken maar zijn schot uit een teruggelegde bal ging nipt naast. Vleugelspeler J. Doldersum gaf een geweldig mooie voorzet en zijn broer Mike wist hier vervolgens onderkant lat te raken. Men dacht dat de bal al over de achterlijn was maar gelukkig voor Hoogeveen sprong de bal naar voren. Ook Jesse de Haas kreeg alleen voor keeper Padding nog een geweldige kans maar deze werd om zeep geholpen door rots in de branding Padding. De zesde vrije trap in deze helft voor Hoogeveen werd genomen door Linthorst maar zijn schot smoorde in de verdediging en deze loste het allemaal keurig op. Zo werd er met een gelijke stand de kleedkamer opgezocht

2de helft
In de rust werd Stenvert door trainer Sabandar ingebracht voor Ruben de Haas om verdedigend meer rust te krijgen. Maar deze Stenvert liep al snel tegen een gele kaart op nadat hij opzichtig een duwtje in de rug van een Elim speler gaf op randje zestien. De vrije trap van M. Doldersum ging snoeihard door de muur en keeper Santing bracht ternauwernood redding. De rebound hieruit werd door Prijs over gekopt. De strijd verharde enigszins en 2 Elim spelers liepen tegen een onnodige gele kaart op na bijna een kwartier spelen. Na een uur spelen was het D. Doldersum die een enorme scoringskans kreeg maar hij speelde de bal af naar zijn broer Mike en die zorgde ervoor dat Santing met een enorme snoekduik redding moest brengen. Bij de eerste corner voor Elim in deze helft was het direct raak want J. Doldersum wist bij de eerste paal met zijn hoofd het net te vinden (1-2). Daarna volgden aan beide kanten wissels en kwamen Klomp en Seinen binnen de lijnen. Koekoek kreeg zijn publiekswissel omdat hij deze middag wel enorm veel meters had gelopen.

Het eerste schot van invaller Klomp op de goal kon nog worden gepakt. Maar zijn volgend actie was raak nadat M. Doldersum een vrije trap nam en deze licht werd getoucheerd door Klomp (1-3). Een snelle uitval bracht Strijker in stelling en zo wist dit goudhaantje vanmiddag ook weer zijn goaltje mee te pikken (2-3). Hierna liep invaller Stenvert zijn tweede gele kaart op voor een natrappende beweging op Klomp en kon hij met rood het veld verlaten. Hoogeveen kwam er vervolgens niet meer uit en was het Gritter die nog hard overschoot in de blessuretijd voor Elim. Hiermee was weer een belangrijke hobbel genomen en pakte Elim hiermee de eerste periodetitel in deze klasse. Volgende week speelt Elim thuis tegen Noordscheschut in de knock-out fase van de beker competitie.

Man of the match: R. Koekoek.

Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (71 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum (78 J. Gritter), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp en M. Odink.

 

27-10-2018

Sc Elim wint in topper tegen Nieuwleusen maar scoort zelf niet.

Nieuwleusen – Zaterdag speelde sc Elim uit tegen degradant uit de 2de klasse s.v. Nieuwleusen uit de gelijknamige woonplaats. Nieuwleusen wat op de 2 plaats stond met de topscoorders Meijerink en Vasse in hun midden wilde vandaag de punten op sportpark ’t Klaverblad houden. Of dit tegen het sterke Elim zou lukken was nog maar de vraag want de debutant doet het tot nu uitstekend en is bezig aan een ongeslagen reeks in de eerste periode. Nadat de 2 pupillen van de week gezamenlijk het eerste doelpunt had gescoord floot scheidsrechter G. Smeenk uit Twello af voor de wedstrijd. Er werd al snel door Nieuwleusen gescoord maar tot grote verbazing van het thuispubliek gebeurde dit in eigen doel. Verdediger Brinkman schatte zijn positie niet goed in en wist de bal in het dak van eigen doel te werken. Hij werd hiermee de allesbepalende speler van deze wedstrijd want in het verdere verloop zou er niet meer worden gescoord. Er werd vooral veel gevoetbald op het middenveld en het spel golfde over en weer. Zo blijft sc Elim ongeslagen maar moest het deze keer gebeuren met medewerking van de tegenstander. Volgende week speelt sc Elim alweer een derby want dan moet er worden aangetreden op het kunstgras tegen v.v. Hoogeveen.

1ste helft
Dat Nieuwleusen een goede voorhoede had wist Elim al want al snel na de aftrap moest Padding met zijn uitgestoken voet redding brengen. Het spitsenduo Vasse en Meijerink wisten hierbij elkaar prima te vinden want het schot van de laatstgenoemde werd geblokt. Aan de andere kant deed Prijs wat terug maar zijn kopbal op aangeven van M. Doldersum ging net naast. Huzen kreeg vervolgens aan de andere kant weer een enorme kans want keeper Padding lag al gestrekt naar de rechterhoek maar de bal kon door zijn verdediging worden weggewerkt. Aan de andere kant gaf Prijs vervolgens vanaf de rechterflank een geweldig mooie voorzet. Deze werd door Brinkman verkeerd ingeschat en zo verraste hij zijn eigen doelman in het dak van de linkerbovenhoek (0-1). Hiermee nam sc Elim verrassend de leiding. Huzen kreeg weer de kans om de gelijkmaker te scoren maar ook deze keer ging zijn afstandsschot naast. De eerste corner na een kwartier spelen voor sc Elim werd slecht weggewerkt door de defensie van Nieuwleusen maar in de return werd de bal te slap ingeschoten.

Halverwege deze helft kreeg M. Doldersum de grote kans om de score te verdubbelen maar zijn harde schot spatte uiteen op de paal. Trainer Leeuw zag dat het spel niet naar zijn wens verliep en wisselde Hoogenkamp in voor Holsappel. Hiermee werd er wat meer druk op het middenveld gecreeerd en kreeg Nieuwleusen de betere kansen. Zo moest Padding meerdere keren redding brengen en ook M. Koops moest hem helpen door een bal van de doellijn weg te werken na een schot van Meijerink. Het veelkoppige thuispubliek stond daardoor net iets te vroeg te juichen. D. Doldersum ging aan de andere zijde eens op avontuur en kwam binnen de 16 meter uit. Hier kon hij de bal niet meer kwijt omdat hij omsingeld werd door meerdere verdedigers. Uiteindelijk lag hij op de grond maar scheidsrechter Smeenk zag hierin geen penalty. De tweede corner van Elim verdween aan het einde van deze helft kansloos over de achterlijn. Hierna werden de kleedkamers opgezocht en kon beide ploegen zichzelf verwijten dat men meer had moeten scoren.

2de helft
De eerste corner in deze helft viel deel aan Nieuwleusen maar werd ver overgeschoten door Huzen. Na 2 minuten spelen kreeg Elim een corner en weer was het prijs die een fraaie voorzet gaf. Bijna gebeurde weer dat door een paniekreactie de bal in eigen goal werd geschoten, maar kon deze keer ternauwernood door keeper Hoogenkamp tot corner worden weggewerkt. De rebound hieruit leverde een gemiste kopkans op voor D. Doldersum. Na 5 minuten spelen werd aanvoerder Benjamins lelijk geraakt en moest er een blessurebehandeling plaatsvinden. Echter dit duurde nogal even voordat mocht plaatsvinden omdat scheidsrechter Smeenk behoorlijk lang liet doorspelen. Ook J. Doldersum kreeg nog een mooie kans om te scoren maar de corner van zijn broer Mike verdween in de handen van keeper Hoogenkamp. Na een uur spelen wisselde trainer Leeuw Huzen in voor Visser omdat hij vandaag waarschijnlijk niet goed in de wedstrijd zat. Na ruim een uur spelen was het Prijs die de vijfde corner nam maar hieruit kwam weinig tot geen gevaar. Vervolgens wisselde trainer Benjamins Koekoek voor Klomp. Het was echter verdediger Malestein die aan de andere zijde nipt voorlangs schoot ondanks dat hij werd belemmerd door 3 Elim verdedigers.

De eerste gele kaart werd gegeven aan Nieuwleusen omdat er aan het shirtje van Doldersum jr. werd getrokken. Brinkman probeerde nog zijn blunder uit de eerste helft goed te maken maar zijn afstandsschot vanaf 25 meter ging naast. Ook Tabbers moest deze middag zijn plek afstaan aan Evenboer na bijna 5 kwartier spelen. Het was deze Evenboer die bijna de gelijkmaker scoorde maar zijn schot verdween in het zijnet waar iedereen van Elimzijde dacht dat hij buitenspel liep. Ook het harde schot van Vasse uit de tweede lijn na een rebound een vrije trap ging net naast. Vervolgens werden er 2 gele kaarten aan Elim zijde door onnodig onderbreken van het spel gegeven. Na een snelle spelhervatting kwam Nieuwleusen weer in kansrijke positie en zagen de supporters de bal van Meijerink al over de doellijn gaan. Er werd volop gejuicht maar daar was weer de bliksemsnelle rechtsback B. Koops die de bal van de doellijn wegroste. Zo bleef er nog steeds een magere doelsaldo op het scorebord staan. Er werden nog meerdere corners en vrije trappen genomen en ook het inbrengen van Gritter leverde verder niet veel meer op. Scheidsrechter Smeenk vond het na ruim 5 minuten extra tijd welletjes en floot deze wedstrijd tot een goed einde. Door zelf niet te scoren weet Elim toch nog te winnen. Door deze uitslag doet Elim goede zaken en blijft het op koers voor de eerste periode die in de komende twee wedstrijden beslist zal worden. Volgende week speelt Elim uit tegen v.v. Hoogeveen.

Man of the match: W. Boertien.

Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (64 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs (84 J. Gritter) en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp en P. Metselaar.

 

20-10-2018

Sc Elim blijft ongeslagen koploper na winst op ZZVV

Elim – Zaterdag speelde sc Elim tegen de ploeg van Rick Mulder uit Zuidwolde of wel ZZVV. Onder prima weersomstandigheden en toeziend oog van de camera van RTV Drenthe werd de aftrap gedaan. Het bleek al snel waar de Zuidwoldigenaren voor gekomen waren. Het meenemen van de 3 punten huiswaarts want de bal werd fel afgejaagd en er waren meerdere kansen om te scoren. De statistieken wezen uit dat Elim het altijd thuis moeilijk heeft tegen ZZVV. Sc Elim probeerde het wel met man en macht maar zat op dat moment niet goed in de wedstrijd. Met rust werd er daarom met een brilstand de thee opgezocht terwijl ZZVV de bovenliggende partij was. In deze helft was het ook ZZVV dat meeste corners kreeg maar geen van allen waren doeltreffend. Het zou dan maar in de tweede helft moeten gebeuren.

De tweede helft ging ongewijzigd van start zodat dezelfde 23 mannen tussen de lijnen stonden. Onder leiding van scheidsrechter Woering uit Assen werd door ZZVV afgetrapt. En binnen 5 minuten stond de 0-1 op het scorebord door P. Bos door miscommunicatie in de Elim defensie. Het spel golfde over en weer maar beide partijen wisten niet te scoren tot een kwartier voor tijd. Door de eerder in gebracht Gritter en inbreng van Klomp werd er met een overtal aan aanvallers gespeeld. Achterin werd 1 op 1 gespeeld en de mee opgekomen Boertien schoot dan ook snoeihard en onhoudbaar voor keeper Verburg de bevrijdende gelijkmaker (1-1) binnen.

Ook D. Doldersum was nog dichtbij een goal want door een goeie actie van Klomp kreeg hij de bal toegespeeld maar zijn schot ging over. De allesbeslissende goal werd gemaakt door zijn broer Mike in de 88 minuut, want dit goudhaantje wist een voorzet van Prijs op waarde in te schatten, al koppend verdween zijn bal achter keeper Verburg. Hiermee zet Elim haar ongeslagen zegereeks voort en zal het volgende week weer flink aan de bak moeten in de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2, degradant uit de 2de klasse, Nieuwleusen.

1ste helft
Het was ZZVV wat vanaf het begin het initiatief nam en van Veen liep dan ook zo maar tussen 2 Elim verdedigers door om vervolgens een grote kans op voorsprong in rook op te zien gaan. Ook een prima voorzet vanaf de rechterflank door deze van Veen werd niet goed ingeschat door zijn medespelers en Padding kon hem ternauwernood tot corner verwerken. Uit de corner werd door Bos stevig ingekopt maar deze keer kon Padding hem klem vastpakken. Ook Kikkert kreeg een enorme kans om de score te openen maar hier lagen weer 2 Elim verdedigers in de weg, waar Padding al gezien was. Halverwege deze helft werd een vrije trap door aanvoerder Huiskes genomen en de kopbal van Vos ging nipt naast. Zuidwolde koos volop voor de aanval maar het lukte niet om de Elim defensie aan het wankelen te brengen.

Aan de andere zijde was het J. Doldersum die na een half uur spelen zijn zwak schotje gekeerd zag worden door keeper Verburg na aangeven van broer Daymen. Een corner genomen door Prijs werd ingekopt door Benjamins maar keeper Verburg verwerkte deze wederom tot corner. Het volgende afstandsschot van Huiskes ging vervolgens ver over. Uit een strak genomen corner van Prijs was het weer bijna M. Koops die wist in de koppen maar deze keer ging hij net naast. Ook J. Doldersum kreeg nog weer een kansje want uit een lange bal van Padding die Daymen wist te bereiken kon hij niet scoren en zag hij zijn bal voorlangs over de achterlijn verdwijnen. Een vrije bal vlak voor tijd werd door Benjamins snel genomen maar helaas stond D. Doldersum buitenspel en werd zijn actie door scheidsrechter Woering teruggefloten. Zo bleef de teller in deze helft op nul staan daar waar ZZVV de meeste kansen had om te scoren.

2de helft
De tweede helft ging ongewijzigd van start zodat dezelfde 23 mannen tussen de lijnen stonden. Door een misverstand in de Elimmer defensie was het Bos die de score al snel opende (0-1). Een aanval over de linkervleugel met een voorzet van Prijs brengt de bal via J. Doldersum bij zijn broer Mike maar deze schiet nog huizenhoog over. Zijn vizier stond deze middag nog niet helemaal op scherp. Een voorzet van ZZVV wordt door Vredenborg op de paal gekopt maar deze blijkt buiten spel te staan. Hiermee kwam Elim met de schrik vrij. Het lukte vrije trappenspecialist Benjamins niet om te scoren want ook zijn vrije trap belandde in de handen van Verburg. Ook een goed opgezette aanval van Elim met een steekpass van J. Doldersum op Prijs gaat rakelings voorlangs. Vervolgens wordt Koekoek gewisseld voor Gritter in de 67 minuut. Na een overtreding van Boertien krijgt ZZVV een vrije trap te nemen maar ook deze keer zit Padding er weer goed bij. De volgende wissel van trainer Benjamins is het opofferen van verdediger Metselaar voor aanvaller Klomp. De tijd begint te dringen want met een kwartier spelen op de klok is het lastig om nog de volle buit te pakken en zo de 3 punten in huis te houden. Volgens de statistieken zou het zo maar weer eens mis kunnen gaan want deze wijzen uit in het voordeel van ZZVV.

Echter na deze wissel wordt er achterin 1 op 1 gespeeld en heeft Elim een overtal aan aanvallers in het veld lopen. Er ontstaat dan ook gelijk een kans voor M. Doldersum om te scoren maar deze wordt knap gepareerd door keeper Verburg. ZZVV komt onder druk te staan en moet een enkele vrije trap weggeven maar deze leiden echter tot niets. Maar dan wordt door J. Doldersum een goede voorzet prima teruggelegd op Boertien. Die weet hier wel raadt mee en zijn schot wordt keihard tegen de touwen geramd (1-1). Ook de volgende bal wordt door Klomp prima teruggelegd op D. Doldersum maar deze weet voor een leeg doel hoog over te schieten. De alles bevrijdende treffer wordt deze middag gemaakt door goudhaantje M. Doldersum. Een goede voorzet van Prijs wordt door hem goed op waarde ingeschat en al koppend verdwijnt zijn bal in de 88 minuut over de doellijn (2-1). Hiermee is Zuidwolde misschien wel bestolen van een punt maar het had in de eerste helft ruimschoots de kans om met ruime voorsprong aan de thee te gaan nippen. Volgende week speelt Elim uit tegen titelkandidaat en degradant uit de tweede klasse: Nieuwleusen .

Man of the match: A. Padding.

Opstelling: A. Padding, P. Metselaar (75 H. Klomp), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (67 J. Gritter), Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp, B. Koops en A. Wachtmeester.

13 -10-2018

Sc Bant houdt lang stand tegen sc Elim.

Bant – Vandaag stond de verste uitwedstrijd voor sc Elim op het programma. De bus stond dan ook op tijd klaar om richting het verre Bant te vertrekken. Aangekomen op het zonovergoten sportpark “de Akkers” werd de gasten op uitstekende wijze ontvangen in het prachtige MFC en de spreekstalmeester had er vandaag duidelijk zin. De geblesseerde D. Doldersum bleef vandaag aan de kant en nam de nodige rust. Verder werd er gestart met de bekende basisspelers. De eerste helft was eigenlijk niet om aan te gluren ondanks dat er meerdere kansen waren voor sc Elim.
Na een halfuur spelen was het de Waal die binnen het 5 meter gebied tegendraads inkopte voorbij keeper Padding (1-0) naar een voorzet van Bijdevaate. Zo was ook Bijdevaate zelf nog dicht bij een thuisgoal maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Elim zette daar weinig tegenover en was niet bij machte om de tegenstander het lastig te maken in deze helft.

In de 2de helft gebeurde er veel meer want al snel had Benjamins zijn goal te pakken uit een vrije trap (1-1). Vanaf de aftrap scoorde Bant vervolgens weer de 2-1 omdat nog niet iedereen bij de les was. Maar ook de gelijkmaker van M. Doldersum lag er snel weer achter keeper Bouma (2-2) in. Daarna was het sc Elim wat de klok sloeg maar kansen werden simpelweg gemakkelijk om zeep geholpen. Bijdevaate kreeg nog een enorme kans om de voorsprong voor zijn team weer in handen te krijgen want na een counterbal kwam hij alleen voor keeper Padding uit maar er restte slechts een corner. M. Doldersum scoorde halverwege deze helft de 2-3 en toen leek het vuurtje bij Bant te doven.
Na een half uur spelen was het dan ook H. Klomp die, vandaag zijn 100ste goal in competitieverband, mocht scoren na goed voorbereidend werk van Koekoek. Zo kreeg de ingevallen Bouma nog een geweldige kans maar zijn handsbal ging via de lat over. En ook een geplaatst schot van Jonkers uit de tweede linie vloog nipt over. M. Doldersum kreeg de laatste kans om de 2-5 te scoren maar zijn diagonaal schot rolde rakelings voorlangs. Hierna vond de soms warrige fluitende scheidsrechter van de Leur het welletjes en floot hij de wedstrijd af zodat Elim met een overwinning huiswaarts kon keren. Hiermee blijft Elim ongeslagen en wacht het volgende week weer een mooie uitdaging als ZZVV uit Zuidwolde op bezoek komt.

1ste helft
Na 5 minuten spelen was aanvoerder Slump dichtbij de openingstreffer maar zijn schot ging over. Het was ook Bant wat het initiatief nam en de bal fel van de Elimmers afjoeg. Vervolgens was M. Koops aan de andere kant dichtbij een goal want keeper Bouma liet de bal los maar er was niemand in de buurt om de bal binnen te tikken. Na bijna een kwartier spelen werd Prijs in de rug gelopen en dacht iedereen met een rood-wit hart dat de bal op de stip zou komen. Scheidsrechter van de Leur zag dit echter anders. Na een halfuur spelen was Bijdevaate, inmiddels uitgegroeid tot de beste speler aan Bantzijde, die zijn schot zag overgaan. Dezelfde speler trok over de linkervleugel de boel goed open en zijn voorzet belandde op het hoofd van de Waal en deze kopte hem tegendraads binnen in het 5 meter gebied van keeper Padding (1-0).

M. Doldersum kreeg nog een goede kans om de score te openen na een goede assist van Gritter maar keeper Bouma zat er nog goed met zijn vingertoppen aan en verwerkte deze bal tot corner. Ook J. Doldersum deed vanmiddag uitermate zijn best maar zijn schot van dichtbij was een makkelijke prooi voor keeper Bouma. Bijdevaate was weer eens ontsnapt aan Elim verdediger Koops en zijn gedachte voorzet spatte echter uiteen op de paal. Hier kwam sc Elim weer goed weg want een 2-0 achterstand zou knap lastig worden om weg te werken. Prijs werd nog eens randje zestien neergelegd maar weer zag scheidsrechter van Leur hier geen overtreding in. Met een kleine voorsprong voor Bant werd er gerust.

2de helft
In de rust bleven Gritter en Prijs in de kleedkamer. Hun plaatsen werden ingenomen door Klomp en Metselaar. Dit gaf direct al meer onrust voorin en zodoende werd Klomp dan ook aangetikt. De vrije bal van Benjamins vloog voorbij de muur maar werd onderweg licht getoucheerd waardoor de gelijkmaker (1-1) een feit was. Bant liet zich niet van de wijs brengen en door de snelle aftrap lag de bal er aan de andere kant snel in (2-1). Doelpuntenmaker en aanvoerder Slump liet zien hoe je de zwaartekracht van keeper Padding kunt beïnvloeden door de bal laag in te schieten. Maar binnen enkele minuten liet M. Doldersum de volgende treffer (2-2) noteren. Keeper Bouma zat er deze keer volledig naast. Na bijna 5 minuten spelen was er al 3 keer gescoord en dit zou nog wat beloven voor de rest van de middag als dit in dit tempo zo zou doorgaan. De enige gele kaart deze middag werd door scheidsrechter van Leur geven aan Seine nadat hij M. Koops op het middenveld na een uitbraak onderuit haalde. Het was de niet zelfzuchtig Klomp die de bal opzij legde waar hij beter zelf de trekker had over kunnen halen om te scoren. De mee opgekomen verdediger Njagul liet ook een afstandsschot los maar deze ging naast.

De volgende kans was er voor M. Koops maar zijn kopbal uit een vrije trap van Benjamins ging net naast. De uitstekend spelende Bijdevaate ging er op de counter vandoor maar alleen voor de keeper haalde hij er slechts een corner uit die hij vervolgens zelf nam zonder resultaat. Ook de Waal kreeg alleen voor de keeper een geweldige kans maar zijn schot ging huizenhoog over. Hiermee leek het wel of alle kansen voor Bant verschoten waren want het was vervolgens Elim wat de klok sloeg. Na snel combinatiespel was M. Doldersum de uitgelezen man om te scoren (2-3). Daarna maakte Klomp zijn 100 competitiegoal na goed voorbereidend werk van Koekoek. Keeper Bouma moest vervolgens zijn ploeg nogmaals op de been houden door een goede redding na een hard schot van Benjamins. Vervolgens werd B. Koops nog gewisseld voor Odink die zo ook zijn nodige speelminuten kan maken. Een handsbal van de ingevallen Bouma werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien maar gelukkig ging deze via de lat over. Ook een schot van Jonkers uit de tweede linie ging over. In de extra tijd was M. Doldersum nog dicht bij zijn derde goal maar deze ging rakelings zacht voor langs. Hiermee blijft Elim ongeslagen en wacht het volgende week weer een mooie uitdaging als ZZVV uit Zuidwolde op bezoek komt.

Man of the match: Geen.

Opstelling: A. Padding, B. Koops (70 M. Odink), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum, J. Gritter (45 P. Metselaar), J. Prijs (45 H. Klomp) en M. Doldersum.
Wissels: H. Klomp, M. Odink en P. Metselaar.

6-10-2018

Sc Elim wint door dode spelmomenten van SVN ‘69.

Elim – Op het zonovergoten sportpark van sc Elim kwam oude bekende SVN uit Nijeveen op bezoek. De laatste thuiswedstrijd tegen SVN in het seizoen 2015-2016 werd met duidelijke cijfers gewonnen (5-1). Of dit vandaag weer zou gebeuren was nog maar de vraag want het was SVN alles er aan gelegen om minimaal 1 punt naar huis mee te nemen. Dit bleek van meet af aan want het was weer Elim wat het spel moest maken. Voor de rust werd er vaak met 18 man op de helft gespeeld van de tegenstander. Na ruim een kwartier spelen wees scheidrechter Buitenhuis al naar de stip omdat D. Doldersum door keeper Schra onderuit werd gehaald. Njagul wist hier wel raad mee want vanaf de 11 meter schoot hij binnen (1-0). Elim kreeg nog meerdere kansen maar het tempo was te traag en de schoten te slap zodat er met een minieme voorsprong werd gerust. Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij na de 2-0, weer uit een strafschop door Njagul, SVN wat ruimte weggaf omdat met nu voor de aanval koos. Hierdoor werd het mogelijk om een uit een corner door M. Koops de 3-0 binnen te koppen. Vlak voor tijd was het nog Van Halen die de eretreffer liet aantekenen omdat er slordig werd uitverdedigd. Elim had er veel meer uit kunnen halen, maar 3 punten halen met een slechte pot, is altijd nog beter dan geen punten met geweldig mooi voetbal, zei een supporter langs de lijn.

1ste helft
In de vertrouwde basisopstel werd van de week weer gestart. Anders dan in het programmaboekje werd vermeld, stond de jonge scheidsrechter Buitenhuis vandaag plotseling tussen de lijnen. Het was Koekoek, die bijna vanaf de achterlijn keeper Schra wist te verrassen maar deze kon met een uitgestrekt been de bal tot eerste corner verwerken. Een schot van Prijs ging over na een assist van Benjamins, waar hij eigenlijk de bal terug had moeten leggen op een van de gebroeders Doldersum. Zo waren er meerdere kansen voor Elim maar het lukte niet om de bevrijdende treffer te scoren in deze openingsfase. Maar na ruim een kwartier spelen werd D. Doldersum binnen de lijnen licht aangetikt maar scheidsrechter Buitenhuis zag hier een penalty in. Hij gaf tevens de eerste gele kaart aan de keeper van SVN. Voor Njagul was het vervolgens gemakkelijk om de 1-0 te scoren. Halverwege deze helft moest D. Doldersum geblesseerd uitvallen en kon Klomp vervroegd zijn invalbeurt maken.

Hierna was het M. Doldersum die een schot loste maar weer wist keeper Schra de bal met de voet te pareren. En oko de ingevallen Klomp kreeg een enorme kans maar al struikelend en vallend wist hij de bal niet over de lijn te koppen. Een snelle aanval door Westenbrink werd door Koekoek op het middenveld onderbroken waardoor deze het met geel moest bekopen. Vervolgens kreeg SVN nog een geweldige kans om uit een corner te scoren maar door goed wegkoppen via Boertien kon Elim opgelucht ademhalen. Elim kreeg hierna enkele corners te nemen maar dit leverde niets op. Via een uitval over de rechterflank probeerde SVN speler van der Veen, die onder de aandacht was ontsnapt, de bal voor te geven. Dit lukt wonderwel maar hij werd ook al gauw door een medespeler knullig over de achterlijn gespeeld. Vervolgens werd het spel opgehouden door een blessurebehandeling van de Haan nadat er eerst te lang werd doorgespeeld en het spel uiteindelijk werd stil gelegd door de bal uit te schieten. In de extra tijd bracht Boertien nog een keer weer redding door een bal tot corner weg te werken en werd er aansluitend gerust.

2de helft
De verwachting was dat SVN na de rust wel meer voor de aanval zou kiezen, maar niets bleek minder waar. In de rust was Liemburg in de kleedkamer achtergebleven en mocht Westenbrink invallen. In slow motion tempo werd er weer rustig verder gespeeld door de gasten en ongelukkigerwijs ging Elim hierin mee. Klomp kreeg de eerst kans in deze helft maar struikelend kun je niet scoren. Na een uitbraak van SVN moest Koops ook aan de rem trekken en kreeg hij ook geel gepresenteerd. Na vijf minuten spelen wist Prijs de achterlijn te bereiken. Hij dolde vervolgens wat spelers en dat werd niet gewaardeerd zodat hij dom onderuit werd getikt. Opnieuw een strafschop genomen door Njagul en ook nu weer werd hij feilloos binnen geschoten (2-0). Boertien was nog dichtbij de derde goal maar zijn kopbal uit een corner vloog over.

Na ruim een uur spelen werd J. Doldersum vervangen door Gritter. Nu pas kreeg SVN in de gaten dat er wat gebeuren moest en na een snelle uitbraak ging de bal over de achterlijn via een Elim speler. De hieruit volgende corner leverde echter niets op. Een volgende aanval kon door B. Koops worden afgestopt maar hij raakte hierbij licht geblesseerd en moest plaats maken voor jeugdspeler Metselaar. Bij de volgende corner werd er wel door Elim gescoord. De bal werd door Prijs voorgezet en de inkomende M. Koops kon hem geweldig fraai langs keeper Schra binnenkoppen. Hij schijnt hier patent op te willen aanvragen want dit is al de derde goal die hij zo scoort in dit seizoen (3-0). Klomp liep nog tegen geel op waar iedereen zich afvroeg of de scheidsrechter dit wel goed gezien had. Padding grijpt tot ieders verbazing mis en kreeg van Halen een enorme kans om te scoren. Achteraf bleek de laagstaande zon de veroorzaker van dit leed te zijn. Het was wel van Halen die vlak voor tijd de eretreffer liet aantekenen, want door slordig balverlies kon hij zo door de verdediging wandelen en Padding kansloos naar de grond laten gaan (3-1). SVN dacht ook nog een penalty mee te krijgen want in de allerlaatste minuut werd van der Veen nog onderuit gehaald maar de goed-leidende scheidsrechter Buitenhuis zag hier een correcte tackel van Njagul in. De stand werd niet meer veranderd en hierdoor is Elim nog ongeslagen. Volgend week speelt Elim een uitwedstrijd in en tegen Bant, die momenteel in 3D de laatste plek bezetten.

Man of the match: M. Koops.

Opstelling: A. Padding, B. Koops (70 P. Metselaar), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum (64 J. Gritter) , D. Doldersum, (23 H. Klomp) J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp , P. Metselaar, B. Mol en R. Smit.

29-9-2018

Sc Elim verrast SCD ’83 in eerste helft.

Elim – In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen nam sc Elim het op tegen SCD ’83 uit Dedemsvaart. Beide teams waren gebrand op een overwinning omdat punten pakken in de beginfase van de competitie nu eenmaal belangrijk is. Elim begon met de inmiddels vertrouwde basisopstelling, waarin een juiste mix van jeugdige en oudere spelers is te herkennen. Ook SCD ’83 zette hier een gelijkwaardig team tegenover. Uiteindelijk werd de wedstrijd al voor de rust beslist omdat Elim toen 3 goals wist te maken. Na de rust waren er wel kansen maar werd er teveel gepraat tegen de goedleidende scheidsrechter Sanders. Dit leverde daarom 3 onnodige praatkaarten op. Uiteindelijk wist M. Doldersum nog de 4-0 te scoren, zodat Elim voorlopig nog ongeslagen blijft. Volgende week speelt Elim weer een thuiswedstrijd maar dan tegen SVN uit Nijeveen.

1ste helft
Het was Elim wat via een assist van Koekoek de eerste kans kreeg maar Prijs schoot deze bal te slap in. Na 5 minuten kreeg Ballast een kans aan de andere zijde maar zijn poging ging net naast. Weer was het Prijs die een kans kreeg maar zijn bal ging nipt over. Na een kwartier spelen was het D. Doldersum die met zijn hoofd wist te scoren (1-0). Hieraan vooraf ging een vrije trap, die door Benjamins panklaar op het hoofd van de vrijstaande Doldersum in het centrum werd gelegd. Ook Redder kreeg een kopkans maar zijn bal verdween over de achterlijn. Prijs had vandaag kennelijk zijn dag niet want ook zijn volgende kans werd te slap ingeschoten en gestopt door keeper Koes.

De 1ste corner van SCD na bijna een half uur spelen werd door aanvoerder Wencker via het hoofd nipt over de goal gekopt. Na snel combinatiespel werd M. Doldersum door Prijs in stelling gebracht en met een harde volley schoot hij de 2-0 binnen. Het was de zelfzuchtige Wencker die nogmaals een kans kreeg maar zijn schot ging hard over terwijl hij hem misschien breed had moeten leggen op een medespeler, die er beter voor stond. Zelf de lat bracht even later nog redding voor keeper Padding en de terug spattende bal werd ver de ruimte ingeschoten. Vlak voor rust schoot centrale verdediger Boertien de bal ver over de verdedigingslinie van Dedemsvaart heen en de rappe Prijs was er als de kippen bij om eindelijk zijn doelpunt te scoren (3-0).

2de helft
Na de rust werd de toeschouwers door de selectie een warme snack aangeboden. Elim probeerde vervolgens de score te verhogen in deze helft door druk te zetten op de helft van de tegenstander. Hierdoor werd het spel wat ruwer aan de zijde van SCD en werd Prijs vervelend van achteren aangetikt. Hierin zag scheids-rechter Sanders geen overtreding. Elim probeerde het daarna met countervoetbal maar ook dat mislukte na een overtreding van M. Doldersum. Na een uur spelen was SCD toch dichtbij hun openingstreffer want keeper Padding was al lang gepasseerd maar M. Koops stond op de juiste plek om de bal van de lijn weg te werken. Vervolgens liep Prijs tegen een domme praatkaart op na een overtreding door een Elim speler. Klomp viel vervolgens in voor J. Doldersum. En ook trainer Tempelman wisselde Redder in voor de 3de Hulleman, die binnen de lijnen kwam.

In de 68 minuut had Prijs weer een kans maar stuitte wederom op keeper Koes, die zijn ploeg deze middag goed staande hield. Vervolgens werd M. Koops gewisseld voor Metselaar. En ook verdediger Boertien werd nog op de bon geslingerd na een opmerking richting de scheidsrechter. Benjamins kreeg een kans om te scoren maar zijn fraaie bal, die over de keeper werd gelobd, ging over de deklat. De volgende wissel was Koekoek, die voor jeugdtalent Mol werd vervangen. Ook D. Doldersum moest het deze middag met een gele kaart bekopen na een onnodige overtreding. In de 5 minuten voor tijd wist M. Doldersum de voorsprong nog met een doelpunt te verhogen. Hij werd via een steekpass tussendoor van Klomp aangespeeld en met dit buitenkansje wist hij wel raad, want alleen voor de keeper maakt hij de 4-0. Ook schoot hij vlak voor tijd nog een afstandsschot van 20 meter hard richting de goal maar deze ging rakelings over. Met dit laatste wapenfeit werd de wedstrijd afgefloten en zo kan Elim volgende week met een gerust hart de thuiswedstrijd tegen SVN’69 tegemoet zien.

Man of the match: W. Boertien.

Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops (73 P. Metselaar), R. Koekoek (80 B. Mol), Y. Benjamins, J. Doldersum (66 H. Klomp), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: H. Klomp , P. Metselaar en B. Mol.

 

22-09-2018

Sc Elim pakt de eerste punten bij BSVV.

 

Boven Smilde – Deze zaterdagmiddag vertrok de spelersgroep van Elim op tijd richting Boven Smilde. De spanning om weer te mogen starten in de nieuwe competitie was licht merkbaar. Vooraf werd er een minuut stilte in acht genomen voor 2 jeugdige spelers, die bij een tragisch ongeval waren verongelukt. Het was Elim wat het spel mocht bepalen want trainer Visser had afgelopen maandagavond de bekerwedstrijd tegen Fit Boys aanschouwd. BSVV liet zich achterover leunen met verdedigend spel waar Elim de aanval op zocht.

 

Het was M. Koops die na een kwartier spelen zijn harde schot uit de 2de linie naast zag gaan. Zo waren er meerdere kansen voor sc Elim om de score open te breken maar ze strandden veelal op goed keeperswerk van Budding. Dat de 0-1 viel halverwege deze helft was dan ook terecht te noemen. Het was middenvelder Koekoek die de bal oppikte en goed doorzette tot bijna aan de achterlijn. Waar iedereen dacht aan een voorzet, schoot hij de bal rechtstreeks in de verre hoek en was de hatelijke nul van het niet werkende scorebord verdwenen. Door een onhandige actie om de bal onder controle te krijgen moest Prakken voortijdig de kleedkamer opzoeken en kwam Hemmes in zijn plaats. Ook Prijs was weer dicht bij een goal want van dichtbij kon keeper Budding nog de bal wegtikken en moest een verdediger van BSVV op de lijn nog redding brengen.

 

De volgende actie van Prijs was een prima assist vanaf de rechterflank en weer was het  Koekoek die van dichtbij deze middag doel trof (0-2). Een snelle counter van BSVV kon vervolgens ternauwernood door Padding tot corner worden verwerkt. Deze werd door Mohammed genomen en door het hoofd van Timmer tot de 1-2 gepromoveerd, waar eigenlijk keeper Padding de bal gewoon had weg moeten stompen.

Maar lang kon BSVV niet nagenieten van dit moment want vanaf de aftrap was het M. Doldersum, die Prijs wegstuurde en die scoorde beheerst de 1-3 binnen. Iedereen die dacht dat we zouden rusten met deze stand kwam bedrogen uit. Want aan het einde werd de 2-3 gescoord door BSVV nadat er een fout op het middenveld werd begaan. Het was Mohammed die doorbrak en via een diagonaal schot laag over de grond Padding wist te verschalken.

 

De eerste vrije trap na rust van M. Doldersum was een makkie voor keeper Budding, die eigenlijk tot man of the match uitgroeide bij BSVV.  Ook Mohammed kreeg een vrije trap en een corner te nemen maar dit alles was zonder resultaat. Er gebeurde in deze eerste fase van de 2de helft niet veel en er werd rommelig gespeeld en er was vaak onnodig balverlies doordat de lange ballen werden onderschept. Halverwege deze helft kreeg Koekoek zijn publiekswissel voor bewezen diensten. Verdediger Bruinsma kreeg het deze middag zwaar te verduren want hij werd door M. Doldersum van de sokken gelopen. De goedleidende scheidsrechter Wenting zag hier een gele kaart in, waar hij het deze middag verder ook mee af kon. Een vrije trap vanaf 20 meter na een overtreding op D. Doldersum werd door Benjamins nipt overgeschoten.

 

De ingevallen Klomp kreeg direct een grote kans om te scoren maar vlak voor de 16 meter lijn werd hij geblokt door Klein. De vrije trap ging ook deze keer niet tussen de palen. Aan de andere zijde bracht Padding nog weer een redding door een cornerbal hoog uit de lucht te plukken. Vlak voor tijd liet Elim geweldig combinatie spel zien en uit deze snelle aanval was Prijs, die de score weer vergrote (2-4) na een assist van M. Doldersum. Ook hier werd gedacht dat dit de eindstand zou worden. Echter de man met de mooiste naam in het veld, de zojuist ingevallen Estifer De La Cruz Jimenez, schoot bij het scheiden van de markt nog een hard afstandsschot binnen.  Hierna werd de wedstrijd dan ook met een kleine overwinning voor sc Elim afgefloten door scheidsrechter Wenting. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SCD’63 uit Dedemsvaart.

 

Man of the match: R. Koekoek.

 

Opstelling: A. Padding, B. Koops (80 P. Metselaar), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops , R. Koekoek (57 J. Gritter), Y. Benjamins, J. Doldersum (77 H. Klomp), J. Prijs, D. Doldersum en M. Doldersum.

Wissels:  J. Gritter, H. Klomp en P. Metselaar.

15-09-2018

Sc Elim langs VEV ’67 na wedstrijd die uitging als een nachtkaars.

 

Klazienaveen–Noord – De 2de bekerwedstrijd werd door sc Elim tegen VEV’67 afgewerkt omdat vanwege familieomstandigheden vorige week niet werd gevoetbald tegen Fit Boys. Vooraf werd door de supporters aan een ruime overwinning gedacht maar achter de kerk van VEV’67 spelen is voor Elim altijd lastig. Zeker, als de thuisclub besluit om op een bijveld te spelen, waarvan de kwaliteit desastreus was. Scheidsrechter Annen overwoog nog om op het hoofdveld te spelen maar daar er geen lijnen op stonden was dit geen optie meer. Bij vlagen werd er goed gespeeld maar het was vooral VEV ’67 wat door overtredingen en gemeen spel het spelplezier van sc Elim probeerde te ontregelen. Dat dit wonderwel lukte blijkt uit de einduitslag die op een 0-3 overwinning bleef steken. Uiteindelijk werden de 3 punten meegenomen aar Elim. A.s. maandag avond valt de beslissing als Elim uit speelt in Beilen tegen Fit Boys.

1e helft
Het was zielig te noemen dat er vandaag op het meest slechte veld van deze club moest worden gevoetbald, waar een prachtig hoofdveld zonder belijning klaar lag. Maar dat is altijd nog beter dan een litteken op je ziel, zo werd er door een Elim supporter geuit. De winterjas kon vandaag gelukkig nog in de kofferbak blijven liggen want het was een prachtige zonovergoten dag om op te voetballen. De mouwen werden dan ook flink opgestroopt en vooral aan de kant van VEV ging het er soms hard aan toe. Het was dan ook D. Doldersum die na een kwartier spelen een vrije trap meekreeg. Aanvoerder Benjamins wist hier wel raad mee want ineens ging de bal langs de muur en lag hij achter keeper Kampman (0-1). Het was vooral eenrichtingsverkeer richting in deze helft van het groenwitte doel.

Een geplaatst schot van M. Doldersum ging na 20 minuten echter ver over de ballenvanger. Na een halfuur spelen ontstond er enige opschudding want na een overtreding van D. Doldersum, die er genadig vanaf kwam, gaf scheidsrechter Annen voordeel voor de ploeg in balbezit. Dit leverde vervolgens geel op voor Wessels omdat hij uit pure frustratie een forse charge begin op het middenveld. Na commentaar op de leiding kreeg Berken tot overmaat van ramp ook nog eens geel te zien. Elim was de ploeg die het spel maakte en VEV wachtte rustig af. Uit de zoveelste corner was het vlak voor rust weer raak. De corner van Prijs werd fraai binnen gekopt door de mee opgekomen verdediger M. Koops (0-2). Verdediger Njagul moest bij een enkele uitval van Nijhoff vlak voor rust nog even aan de rem trekken maar dit bleef onbestraft en zo werd er met een lichte voorsprong gerust.

2de helft
Vlak na rust was het Prijs, die de eerste kans kreeg om te scoren. Zijn soloactie belandde echter op de onderkant van de lat en stuiterde zo weer het veld binnen. Er was echter niemand alert genoeg om de score te vergroten. In het volgende moment stuiterde de bal ongelukkig tegen de hand van een verdediger binnen de 16 meter. Scheidsrechter Annen legde de bal op de stip en Njagul schoot deze met enig geluk onder keeper Kampman door (0-3). Ook D. Doldersum kreeg nog een enorme kans uit een vrije trap maar alleen voor de keeper was hij niet trefzeker. Na een uur spelen wisselde trainer Benjamins alle bankzitters ineens voor 3 veldspelers, waarschijnlijk om ze te sparen voor de uitwedstrijd tegen Fit Boys a.s. maandagavond.

De volgende vrije trap genomen door aanvoerder Benjamins kom ternauwernood door keeper Kampman worden gepareerd tot corner. Daarna brak de pleurus uit want er volgende een flinke woordenwisseling over en weer waarbij Wessels met rood werd heengezonden voor foutief taalgebruik. Een moment van afkoeling werd door scheidsrechter Annen ingelast omdat de gemoederen hoog opliepen. Het publiek werd in grote verwarring achtergelaten want grote vraag was of de wedstrijd hervat zou worden. Na ruim 5 minuten werd de draad weer opgepakt waar we gebleven waren, namelijk voetballen. De 1ste corner in deze helft voor Elim na 80 minuten spelen leverde niets op. Ook was er nog kans voor D. Doldersum en de ingevallen Klomp schoot van dichtbij ook nog eens naast. Hiermee doofde de wedstrijd uit als een nachtkaars en kon Elim met weer een overwinning huiswaarts keren.

Man of the match: Geen.

Opstelling: A. Padding, P. Metselaar (60’ J. Gritter), E. Njagul, M. Koops, B. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum (60’ M. Odink), J. Prijs (60’ H. Klomp), D. Doldersum en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, M. Odink en H. Klomp.

 

Elim heeft het lang lastig met CSVC.

 

Elim – In de eerste bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen nam sc Elim het thuis op tegen het net niet gepromoveerde CSVC uit ganzenstad Coevorden. Het was vanaf  het begin duidelijk dat CSVC  niet wenste om met een forse nederlaag naar huis te worden gestuurd. Het verkoos dan ook voor een verdedigend spel waarbij het Elim het spel liet maken. Vraag was of er ook Elim spelers met een kater op het veld stonden want de avond ervoor werd er nog een huwelijksfeestje van een der selectiespelers gevierd.

 

1e helft

Het aanwezige publiek zag dan ook de eerste vrije trap van M. Doldersum na 5 minuten spelen nipt over gaan.  Aan de andere kant gebeurde bijna het dezelfde uit een vrije trap door Koster. Na 12 minuten spelen was Prijs was dichtbij de openingstreffer maar keeper Assen  kon redding brengen door een corner weg te geven. 5 Minuten later was het weer Prijs die bijna scoorde maar deze keer kon zij lobje over de lat worden weggetikt. De corner hieruit leverde verder geen gevaar op. Halverwege deze helft ging Prijs voor eigen succes en zag niet dat M. Doldersum volledig vrij stond en het balletje voor het intikken had. De corner hieruit leverde de 1-0 op doordat Prijs een strakke voorzet gaf en deze prima door de jongste Koops al koppend tegen de touwen werd gewerkt.

 

Zo kreeg Elim meerdere corners te nemen maar was het rendement hieruit erg matig. De corners aan de andere zijde belandden nagenoeg allemaal in de forse handen van keeper Padding. Na een prima assist van Koekoek werd M. Doldersum op pad gestuurd maar zijn actie strandde op keeper Assen. Doordat Elim de score niet verder uitbreidde kreeg CSVC het gevoel dat er toch iets te halen viel deze middag. Het was dan ook Santing, die na een snelle uitval,  vlak voor rust de gelijkmaker binnen schoot (1-1). Niet door de Elim verdediging in de gaten gehouden kon hij vrijstaand vanaf de linkervleugel binnenschieten. Elim probeerde uit de zoveelste corner nog te scoren maar het lukte gewoonweg niet. Er werd dusver door de goed leidende scheidsrechter Jansen met een gelijke stand afgefloten voor de thee.

 

2de helft

In de rust bleef de lichtgeblesseerde D. Doldersum achter in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Odink binnen de lijnen. Snel mocht Elim alweer een vrije trap nemen nadat Prijs in de rug was geduwd. Deze werd snoeihard door Benjamins in de muur geschoten. Het was Jongbloed die lelijk zijn enkele verdraaide maar hij kon de wedstrijd uitspelen. Elim kreeg meerdere vrije trappen en corners te nemen in deze beginfase maar het lukte niet om door de stugge defensie heen te komen.  Het was Odink die een geweldige kans kreeg maar door een duw in de rug ging zijn kopbal de verkeerde kant op. Het was Huizing die vervolgens een enorme kans kreeg om de Coevordenaren op voorsprong te zetten, want alleen voor de keeper wist hij gigantisch te missen, dit tot grote opluchting van de Elim supporters.

 

Vervolgens vertoonden enkele CSVC-ers kramp verschijnselen en lag de wedstrijd daarna regelmatig hiervoor stil. Er volgden dan ook wissels aan beide zijden na 70 minuten spelen. Zo kwam Temmink er voor Koekoek in. Ook werd veldspeler Assen gewisseld voor de Bruin. Tien minuten voor tijd verkeek Jongbloed zich op een lange bal. Hij dacht de bal achter te zien rollen maar M. Doldersum was er rap bij om hem de bal bij de cornervlag te ontfutselen en kon deze zo voorgeven op de ingevallen Odink, die er van dicht bij wel raad mee wist (2-1). Regtop werd nog vervangen door Brinker.

 

Even later ging Odink alleen op pad en schoot zijn voorzet verrassend op binnenkant paal en kaatste de bal het veld weer binnen. De rebound van Prijs leverde een redding op de lijn van Assen op. 5 minuten voor tijd kwam Prijs binnen de 16 meter in een sandwich terecht en hierin zag scheidsrechter Jansen een penalty. Dit cadeautje werd door Njagul eenvoudig uitgepakt ondanks dat keeper Assen met zijn vingertoppen de bal nog wist te beroeren (3-1). Hiermee was het pleit beslecht voor CSVC en kon Brinker zich in de extra tijd niet meer inhouden en liep hij helaas tegen de enige gele kaart van deze middag op. Volgende week zaterdag speelt Elim uit tegen Fit Boys in Beilen.

 

Man of the match: M. Koops.

 

Opstelling: A. Padding, P. Metselaar, E. Njagul, M. Koops, B. Koops, R. Koekoek (79’ M. Temmink)

  1. Benjamins, J. Doldersum, J. Prijs, D. Doldersum (46’ M. Odink) en M. Doldersum.

Wissels:  M. Odink, M. Temmink en M. Gruppen.