10-11-2018

Sc Elim stuurt Noordscheschut naar huis met nederlaag.

Elim – Afgelopen zaterdagmiddag trof sc Elim buurtvereniging Noordscheschut in de knock-out fase van het KNVB bekertoernooi. Dat het een spannend pot zou worden bleek uit de grote publieke belangstelling. Ook RTV Drenthe was deze middag voor het sportprogramma Onze Club present om de bewegende beelden vast te leggen. Wat niemand verwachte, was dat sc Elim al snel op voorsprong kwam door een blunderende verdediging zodat Prijs met een lobje de 1-0 kon laten aantekenen. Vlak voor rust had Koster de gelijkmaker moeten scoren maar Gritter wist de bal op miraculeuze wijze van de doellijn te houden, waar menig Schutter al dacht dat hij er over ging. In de rust paste trainer-coach Benjamins een gouden wissel toe. Dit zou al heel snel blijken. Want de ingevallen Klomp kwam aan de bal en wist zich door 3 verdedigers heen te frommelen en scoorde van dichtbij (2-0). Hiermee werd het spel nog opener en golfde het spel in hoog tempo op en neer en moest Schut wel op de aanval spelen om er nog iets van te bakken. Na 10 minuten spelen koos trainer van Meel er dan ook voor om een verdediger op te offeren voor een extra aanvaller. Dit gaf al snel resultaat want Boer kon na krap een uur spelen en goed voorbereidend werk de 2-1 binnen glijden bij de tweede paal. Hiermee ontstond er weer een wedstrijd en kon het weer alle kanten opgaan. Het was Schut wat de druk op de Elim goalie opvoerde en menig redding moest worden gebracht.

Keerpunt in de wedstrijd was de overtreding van Mol, die de opstomende verdediger Njagul onnodig hard tackelde. Dit kostte hem de directe rode kaart en hij kon gaan douchen. Hierna begon sc Elim aan het slotoffensief en ontweek centrale middenvelder Benjamins listig de buitenspelval. Hij kon zo over de rechtervleugel richting Zinger lopen en die dacht aan een voorzet maar Benjamins tikte de bal laag over de grond in de korte hoek (3-1) voorbij de keeper. M. Koops kreeg bijna ook nog een goal op zijn naam want een uittrap van Zinger belandde op zijn rug en hobbelde richting de goal maar gelukkig voor Schut kon de bal nog worden gekeerd voordat hij tot de 4-1 werd gepromoveerd. De goedleidende scheidsrechter Baar vond het na wat extra blessure tijd dan ook welletjes en floot af. Hiermee plaatste sc Elim zich voor de volgende bekerronde. Volgende week wacht Elim alweer een derby, dan tegen Hollandscheveld thuis.

1ste helft
Elim begon voortvarend aan deze bekerwedstrijd want J. Doldersum had al snel een grote kans, maar zijn bal verdween in het zijnet. Elim bleef drukken want er volgende meerdere corners achter elkaar maar allen zonder resultaat. Een verre uittrap van Padding bracht 2 Schutse verdedigers in verwarring en Prijs profiteerde hiervan optimaal door de bal over de keeper Zinger heen te lobben (1-0). Hiermee kwam Elim al snel op een gewenste voorsprong. Ook Schutter Kamping deed iets terug uit een corner maar zijn bal ging over, waar Padding eerst redding had moeten brengen. Een snelle aanval van Schut werd afgesloten met een hard schot voorlangs van N. koster. Hij was vanmiddag de man die extra in de gaten werd gehouden door verdediger Boertien. Na een kwartier spelen werd door scheidsrechter Baar de eerste gele kaart gegeven omdat de aanval van M. Doldersum fors werd onderbroken in de middencirkel. Aan de andere kant was het Koekoek die ontsnapte aan een gele kaart omdat hij Hooijer randje 16 onderuit schoffelde.

De vrije trap hieruit leverde voor Boer nog niets op. De volgende vrije trap van Mol was lastig voor Padding om te keren maar in tweede instantie bracht hij redding. Het was vooral Noordscheschut wat nu bepaald wat er gebeurde op het veld en Elim werd teruggeduwd in haar verdediging. Maar Schut kwam eigenlijk niet verder dan een afstandsschot van Kroezen wat hoog over ging. Een slimme crosspass van M. Doldersum richting Prijs werd door Zinger goed op waarde ingeschat zodat hij erger voor zijn team kon voorkomen. Vlak voor de rust had Schut een enorme kans om de gelijkmaker te laten noteren. Een hard schot van N. Koster kon ternauwernood door Gritter van de lijn worden weggewerkt. Hiermee werd dan ook de eerste helft afgesloten en werd de warme thee opgezocht.

2de helft
In de rust werd Koekoek in de kleedkamer achtergelaten en kwam oud Schut speler Klomp binnen de lijnen te staan. Al snel had sc Elim weer een corner te pakken via Gritter maar dit leverde niets op. Na 5 minuten spelen was het Klomp die binnen de zestien werd aangespeeld en hij liep met de bal richting de achterlijn. Iedereen dacht dat hij hierover ging maar niets was minder waar. Tussen 3 verdedigers door frommelde hij zich een weg richting de goal. En uit een draaiende beweging liet hij de 2-0 aantekenen en bracht hiermee het thuispubliek in extase. Schut kwam er in deze fase even niet uit en een hooggegeven bal van D. Doldersum werd in paniek tot corner verwerkt. Ook een lange pass hierna van zijn broer Mike op hem verdween bijna over de achterlijn maar deze kon door de verdediging nog net tot ingooi worden verwerkt. Na 10 minuten spelen kreeg Schut de eerste corner in deze helft en was meteen hieruit gevaarlijk. Kroezen wist namelijk de bal net rakelings voorlangs te koppen. Vlietstra werd gewisseld voor K. Koster om druk naar voren te krijgen. En dit lukte want even later wist Boer uit een snelle aanval de 2-1 binnen te glijden bij de tweede paal. Vervolgens moest Zinger weer redding brengen waar er een enorme kans lag voor Elim om de score te vergroten. De moegestreden J. Doldersum werd door B. Koops vervangen. In de aanval hierop was het N. Koster die in de haast met een hard droog schot naast schoot.

Na drie kwartier spelen moest Boer een blessurebehandeling ondergaan nadat hij Prijs onderuit had gehaald richting de goal. Na goed doorzetten van Prijs over de rechterflank gaf hij een voorzet die door Klomp net niet binnen kon worden gekopt. Elim kreeg weer meer grip op de wedstrijd en verdediger Njagul ging er vandoor omdat hij de bal niet af kon spelen. Dit vond Mol te snel gaan en hij vloerde met grote kracht deze speler. Scheidsrechter Baar trok resoluut de rode kaart en Mol kon gaan douchen. Hiermee leek het pleit voor Schut beslecht want het kwam er voetballend niet meer uit. Hierna begon sc Elim aan het slotoffensief en ontweek centrale middenvelder Benjamins listig de buitenspelval. Hij kon zo over de rechtervleugel richting Zinger lopen en die dacht aan een voorzet maar Benjamins tikte de bal laag over de grond in de korte hoek (3-1). De lichtgeblesseerde M. Doldersum werd door Odink nog vlak voor tijd gewisseld. M. Koops kreeg bijna ook nog een goal op zijn naam want in de blessuretijd belandde een uittrap van Zinger op zijn rug en hobbelde richting de goal maar gelukkig voor Schut kon de bal nog worden gekeerd voordat hij tot de 4-1 werd gepromoveerd. De goedleidende scheidsrechter Baar vond het na wat extra blessure tijd dan ook welletjes en floot af. Hiermee plaatste sc Elim zich voor de volgende bekerronde. Volgende week wacht Elim alweer een derby, dan tegen Hollandscheveld thuis.

Man of the match: M. Doldersum.

Opstelling: A. Padding, J. Gritter. E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (45 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum (65. B. Koops), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum (86 M. Odink)
Wissels: H. Klomp, B. Koops en M. Odink.

03-11-2018

Sc Elim pakt eerste periode bij v.v. Hoogeveen (zat.)

Hoogeveen – Voor sc Elim stond er gisteren alweer een derby op het programma want het moest aantreden op het kunstgras tegen v.v. Hoogeveen. Hoogeveen wilde graag de overwinning thuis houden want anders zou het verschil met de huidige nummer 1, sc Elim, wel erg groot worden. Maar hoe anders zou het vanmiddag verlopen. Elim kwam al snel op een achterstand maar voor rust stelde M. Doldersum orde op zaken (1-1). Waar het ook wel 3-3 had kunnen zijn, want er werd van beide kanten aanvallend gespeeld en vielen er meerdere kansen aan beide zijden te noteren. Na de rust was Elim de ploeg die het overwicht nam en zo ook de betere kansen creeerde. Na een uur spelen werd uit een corner de 1-2 door J. Doldersum binnen gekopt. Ook wisselspeler Klomp kreeg weer zijn invalbeurt en mocht de 1-3 laten noteren na een vrije trap van M. Doldersum. Topscoorder Strijker maakte voor Hoogeveen vlak voor tijd nog de aan-sluitingstreffer (2-3) maar het mocht niet meer baten. Dit kwam vanwege Stenvert, die tegen zijn tweede gele kaart aanliep deze middag en voortijdig de warme douche op kon zoeken. Zo wist Elim weer een belangrijk duel in winst om te zetten en pakte het hiermee de eerste periodetitel in deze klasse. Volgende week speelt Elim de thuiswedstrijd in de beker tegen eerste klasser Noordscheschut.

1ste helft
Elim startte vanmiddag met de vertrouwde basisteam wat deze periode het bijzonder goed doet. Maar wat gebeurde daar met keeper Padding? Hij trapte binnen de eerste speelminuten maar zo de bal in de voeten van Lindhorst. Deze wist er wel raad mee en zo stond er erg snel de 1-0 op het scorebord. En ook bij de volgende actie ging Padding niet helemaal vrij uit maar Njagul bracht redding vlak voor de lijn zodat grotere ellende werd voorkomen. Maar binnen het kwartier wist M. Doldersum de score op gelijke hoogte te brengen. Na een assist van Benjamins wist hij op snelheid Hartman te omspelen en schoot hij diagonaal in de verste hoek (1-1). Ook Prijs kreeg nog een enorme kans maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Halverwege deze helft begin Boertien een overtreding binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Oostwoud zag hierin geen overtreding en vond dat de bal werd gespeeld. Ook Daymen Doldersum liet zich weer gelden en zijn bal uit een moeilijke situatie verdween in het zijnet. Marco Santing kreeg na bijna een half uur spelen een behoorlijke kans om de voorsprong weer te pakken maar zijn schot uit een teruggelegde bal ging nipt naast. Vleugelspeler J. Doldersum gaf een geweldig mooie voorzet en zijn broer Mike wist hier vervolgens onderkant lat te raken. Men dacht dat de bal al over de achterlijn was maar gelukkig voor Hoogeveen sprong de bal naar voren. Ook Jesse de Haas kreeg alleen voor keeper Padding nog een geweldige kans maar deze werd om zeep geholpen door rots in de branding Padding. De zesde vrije trap in deze helft voor Hoogeveen werd genomen door Linthorst maar zijn schot smoorde in de verdediging en deze loste het allemaal keurig op. Zo werd er met een gelijke stand de kleedkamer opgezocht

2de helft
In de rust werd Stenvert door trainer Sabandar ingebracht voor Ruben de Haas om verdedigend meer rust te krijgen. Maar deze Stenvert liep al snel tegen een gele kaart op nadat hij opzichtig een duwtje in de rug van een Elim speler gaf op randje zestien. De vrije trap van M. Doldersum ging snoeihard door de muur en keeper Santing bracht ternauwernood redding. De rebound hieruit werd door Prijs over gekopt. De strijd verharde enigszins en 2 Elim spelers liepen tegen een onnodige gele kaart op na bijna een kwartier spelen. Na een uur spelen was het D. Doldersum die een enorme scoringskans kreeg maar hij speelde de bal af naar zijn broer Mike en die zorgde ervoor dat Santing met een enorme snoekduik redding moest brengen. Bij de eerste corner voor Elim in deze helft was het direct raak want J. Doldersum wist bij de eerste paal met zijn hoofd het net te vinden (1-2). Daarna volgden aan beide kanten wissels en kwamen Klomp en Seinen binnen de lijnen. Koekoek kreeg zijn publiekswissel omdat hij deze middag wel enorm veel meters had gelopen.

Het eerste schot van invaller Klomp op de goal kon nog worden gepakt. Maar zijn volgend actie was raak nadat M. Doldersum een vrije trap nam en deze licht werd getoucheerd door Klomp (1-3). Een snelle uitval bracht Strijker in stelling en zo wist dit goudhaantje vanmiddag ook weer zijn goaltje mee te pikken (2-3). Hierna liep invaller Stenvert zijn tweede gele kaart op voor een natrappende beweging op Klomp en kon hij met rood het veld verlaten. Hoogeveen kwam er vervolgens niet meer uit en was het Gritter die nog hard overschoot in de blessuretijd voor Elim. Hiermee was weer een belangrijke hobbel genomen en pakte Elim hiermee de eerste periodetitel in deze klasse. Volgende week speelt Elim thuis tegen Noordscheschut in de knock-out fase van de beker competitie.

Man of the match: R. Koekoek.

Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (71 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum (78 J. Gritter), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp en M. Odink.

 

27-10-2018

Sc Elim wint in topper tegen Nieuwleusen maar scoort zelf niet.

Nieuwleusen – Zaterdag speelde sc Elim uit tegen degradant uit de 2de klasse s.v. Nieuwleusen uit de gelijknamige woonplaats. Nieuwleusen wat op de 2 plaats stond met de topscoorders Meijerink en Vasse in hun midden wilde vandaag de punten op sportpark ’t Klaverblad houden. Of dit tegen het sterke Elim zou lukken was nog maar de vraag want de debutant doet het tot nu uitstekend en is bezig aan een ongeslagen reeks in de eerste periode. Nadat de 2 pupillen van de week gezamenlijk het eerste doelpunt had gescoord floot scheidsrechter G. Smeenk uit Twello af voor de wedstrijd. Er werd al snel door Nieuwleusen gescoord maar tot grote verbazing van het thuispubliek gebeurde dit in eigen doel. Verdediger Brinkman schatte zijn positie niet goed in en wist de bal in het dak van eigen doel te werken. Hij werd hiermee de allesbepalende speler van deze wedstrijd want in het verdere verloop zou er niet meer worden gescoord. Er werd vooral veel gevoetbald op het middenveld en het spel golfde over en weer. Zo blijft sc Elim ongeslagen maar moest het deze keer gebeuren met medewerking van de tegenstander. Volgende week speelt sc Elim alweer een derby want dan moet er worden aangetreden op het kunstgras tegen v.v. Hoogeveen.

1ste helft
Dat Nieuwleusen een goede voorhoede had wist Elim al want al snel na de aftrap moest Padding met zijn uitgestoken voet redding brengen. Het spitsenduo Vasse en Meijerink wisten hierbij elkaar prima te vinden want het schot van de laatstgenoemde werd geblokt. Aan de andere kant deed Prijs wat terug maar zijn kopbal op aangeven van M. Doldersum ging net naast. Huzen kreeg vervolgens aan de andere kant weer een enorme kans want keeper Padding lag al gestrekt naar de rechterhoek maar de bal kon door zijn verdediging worden weggewerkt. Aan de andere kant gaf Prijs vervolgens vanaf de rechterflank een geweldig mooie voorzet. Deze werd door Brinkman verkeerd ingeschat en zo verraste hij zijn eigen doelman in het dak van de linkerbovenhoek (0-1). Hiermee nam sc Elim verrassend de leiding. Huzen kreeg weer de kans om de gelijkmaker te scoren maar ook deze keer ging zijn afstandsschot naast. De eerste corner na een kwartier spelen voor sc Elim werd slecht weggewerkt door de defensie van Nieuwleusen maar in de return werd de bal te slap ingeschoten.

Halverwege deze helft kreeg M. Doldersum de grote kans om de score te verdubbelen maar zijn harde schot spatte uiteen op de paal. Trainer Leeuw zag dat het spel niet naar zijn wens verliep en wisselde Hoogenkamp in voor Holsappel. Hiermee werd er wat meer druk op het middenveld gecreeerd en kreeg Nieuwleusen de betere kansen. Zo moest Padding meerdere keren redding brengen en ook M. Koops moest hem helpen door een bal van de doellijn weg te werken na een schot van Meijerink. Het veelkoppige thuispubliek stond daardoor net iets te vroeg te juichen. D. Doldersum ging aan de andere zijde eens op avontuur en kwam binnen de 16 meter uit. Hier kon hij de bal niet meer kwijt omdat hij omsingeld werd door meerdere verdedigers. Uiteindelijk lag hij op de grond maar scheidsrechter Smeenk zag hierin geen penalty. De tweede corner van Elim verdween aan het einde van deze helft kansloos over de achterlijn. Hierna werden de kleedkamers opgezocht en kon beide ploegen zichzelf verwijten dat men meer had moeten scoren.

2de helft
De eerste corner in deze helft viel deel aan Nieuwleusen maar werd ver overgeschoten door Huzen. Na 2 minuten spelen kreeg Elim een corner en weer was het prijs die een fraaie voorzet gaf. Bijna gebeurde weer dat door een paniekreactie de bal in eigen goal werd geschoten, maar kon deze keer ternauwernood door keeper Hoogenkamp tot corner worden weggewerkt. De rebound hieruit leverde een gemiste kopkans op voor D. Doldersum. Na 5 minuten spelen werd aanvoerder Benjamins lelijk geraakt en moest er een blessurebehandeling plaatsvinden. Echter dit duurde nogal even voordat mocht plaatsvinden omdat scheidsrechter Smeenk behoorlijk lang liet doorspelen. Ook J. Doldersum kreeg nog een mooie kans om te scoren maar de corner van zijn broer Mike verdween in de handen van keeper Hoogenkamp. Na een uur spelen wisselde trainer Leeuw Huzen in voor Visser omdat hij vandaag waarschijnlijk niet goed in de wedstrijd zat. Na ruim een uur spelen was het Prijs die de vijfde corner nam maar hieruit kwam weinig tot geen gevaar. Vervolgens wisselde trainer Benjamins Koekoek voor Klomp. Het was echter verdediger Malestein die aan de andere zijde nipt voorlangs schoot ondanks dat hij werd belemmerd door 3 Elim verdedigers.

De eerste gele kaart werd gegeven aan Nieuwleusen omdat er aan het shirtje van Doldersum jr. werd getrokken. Brinkman probeerde nog zijn blunder uit de eerste helft goed te maken maar zijn afstandsschot vanaf 25 meter ging naast. Ook Tabbers moest deze middag zijn plek afstaan aan Evenboer na bijna 5 kwartier spelen. Het was deze Evenboer die bijna de gelijkmaker scoorde maar zijn schot verdween in het zijnet waar iedereen van Elimzijde dacht dat hij buitenspel liep. Ook het harde schot van Vasse uit de tweede lijn na een rebound een vrije trap ging net naast. Vervolgens werden er 2 gele kaarten aan Elim zijde door onnodig onderbreken van het spel gegeven. Na een snelle spelhervatting kwam Nieuwleusen weer in kansrijke positie en zagen de supporters de bal van Meijerink al over de doellijn gaan. Er werd volop gejuicht maar daar was weer de bliksemsnelle rechtsback B. Koops die de bal van de doellijn wegroste. Zo bleef er nog steeds een magere doelsaldo op het scorebord staan. Er werden nog meerdere corners en vrije trappen genomen en ook het inbrengen van Gritter leverde verder niet veel meer op. Scheidsrechter Smeenk vond het na ruim 5 minuten extra tijd welletjes en floot deze wedstrijd tot een goed einde. Door zelf niet te scoren weet Elim toch nog te winnen. Door deze uitslag doet Elim goede zaken en blijft het op koers voor de eerste periode die in de komende twee wedstrijden beslist zal worden. Volgende week speelt Elim uit tegen v.v. Hoogeveen.

Man of the match: W. Boertien.

Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (64 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs (84 J. Gritter) en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp en P. Metselaar.

 

20-10-2018

Sc Elim blijft ongeslagen koploper na winst op ZZVV

Elim – Zaterdag speelde sc Elim tegen de ploeg van Rick Mulder uit Zuidwolde of wel ZZVV. Onder prima weersomstandigheden en toeziend oog van de camera van RTV Drenthe werd de aftrap gedaan. Het bleek al snel waar de Zuidwoldigenaren voor gekomen waren. Het meenemen van de 3 punten huiswaarts want de bal werd fel afgejaagd en er waren meerdere kansen om te scoren. De statistieken wezen uit dat Elim het altijd thuis moeilijk heeft tegen ZZVV. Sc Elim probeerde het wel met man en macht maar zat op dat moment niet goed in de wedstrijd. Met rust werd er daarom met een brilstand de thee opgezocht terwijl ZZVV de bovenliggende partij was. In deze helft was het ook ZZVV dat meeste corners kreeg maar geen van allen waren doeltreffend. Het zou dan maar in de tweede helft moeten gebeuren.

De tweede helft ging ongewijzigd van start zodat dezelfde 23 mannen tussen de lijnen stonden. Onder leiding van scheidsrechter Woering uit Assen werd door ZZVV afgetrapt. En binnen 5 minuten stond de 0-1 op het scorebord door P. Bos door miscommunicatie in de Elim defensie. Het spel golfde over en weer maar beide partijen wisten niet te scoren tot een kwartier voor tijd. Door de eerder in gebracht Gritter en inbreng van Klomp werd er met een overtal aan aanvallers gespeeld. Achterin werd 1 op 1 gespeeld en de mee opgekomen Boertien schoot dan ook snoeihard en onhoudbaar voor keeper Verburg de bevrijdende gelijkmaker (1-1) binnen.

Ook D. Doldersum was nog dichtbij een goal want door een goeie actie van Klomp kreeg hij de bal toegespeeld maar zijn schot ging over. De allesbeslissende goal werd gemaakt door zijn broer Mike in de 88 minuut, want dit goudhaantje wist een voorzet van Prijs op waarde in te schatten, al koppend verdween zijn bal achter keeper Verburg. Hiermee zet Elim haar ongeslagen zegereeks voort en zal het volgende week weer flink aan de bak moeten in de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2, degradant uit de 2de klasse, Nieuwleusen.

1ste helft
Het was ZZVV wat vanaf het begin het initiatief nam en van Veen liep dan ook zo maar tussen 2 Elim verdedigers door om vervolgens een grote kans op voorsprong in rook op te zien gaan. Ook een prima voorzet vanaf de rechterflank door deze van Veen werd niet goed ingeschat door zijn medespelers en Padding kon hem ternauwernood tot corner verwerken. Uit de corner werd door Bos stevig ingekopt maar deze keer kon Padding hem klem vastpakken. Ook Kikkert kreeg een enorme kans om de score te openen maar hier lagen weer 2 Elim verdedigers in de weg, waar Padding al gezien was. Halverwege deze helft werd een vrije trap door aanvoerder Huiskes genomen en de kopbal van Vos ging nipt naast. Zuidwolde koos volop voor de aanval maar het lukte niet om de Elim defensie aan het wankelen te brengen.

Aan de andere zijde was het J. Doldersum die na een half uur spelen zijn zwak schotje gekeerd zag worden door keeper Verburg na aangeven van broer Daymen. Een corner genomen door Prijs werd ingekopt door Benjamins maar keeper Verburg verwerkte deze wederom tot corner. Het volgende afstandsschot van Huiskes ging vervolgens ver over. Uit een strak genomen corner van Prijs was het weer bijna M. Koops die wist in de koppen maar deze keer ging hij net naast. Ook J. Doldersum kreeg nog weer een kansje want uit een lange bal van Padding die Daymen wist te bereiken kon hij niet scoren en zag hij zijn bal voorlangs over de achterlijn verdwijnen. Een vrije bal vlak voor tijd werd door Benjamins snel genomen maar helaas stond D. Doldersum buitenspel en werd zijn actie door scheidsrechter Woering teruggefloten. Zo bleef de teller in deze helft op nul staan daar waar ZZVV de meeste kansen had om te scoren.

2de helft
De tweede helft ging ongewijzigd van start zodat dezelfde 23 mannen tussen de lijnen stonden. Door een misverstand in de Elimmer defensie was het Bos die de score al snel opende (0-1). Een aanval over de linkervleugel met een voorzet van Prijs brengt de bal via J. Doldersum bij zijn broer Mike maar deze schiet nog huizenhoog over. Zijn vizier stond deze middag nog niet helemaal op scherp. Een voorzet van ZZVV wordt door Vredenborg op de paal gekopt maar deze blijkt buiten spel te staan. Hiermee kwam Elim met de schrik vrij. Het lukte vrije trappenspecialist Benjamins niet om te scoren want ook zijn vrije trap belandde in de handen van Verburg. Ook een goed opgezette aanval van Elim met een steekpass van J. Doldersum op Prijs gaat rakelings voorlangs. Vervolgens wordt Koekoek gewisseld voor Gritter in de 67 minuut. Na een overtreding van Boertien krijgt ZZVV een vrije trap te nemen maar ook deze keer zit Padding er weer goed bij. De volgende wissel van trainer Benjamins is het opofferen van verdediger Metselaar voor aanvaller Klomp. De tijd begint te dringen want met een kwartier spelen op de klok is het lastig om nog de volle buit te pakken en zo de 3 punten in huis te houden. Volgens de statistieken zou het zo maar weer eens mis kunnen gaan want deze wijzen uit in het voordeel van ZZVV.

Echter na deze wissel wordt er achterin 1 op 1 gespeeld en heeft Elim een overtal aan aanvallers in het veld lopen. Er ontstaat dan ook gelijk een kans voor M. Doldersum om te scoren maar deze wordt knap gepareerd door keeper Verburg. ZZVV komt onder druk te staan en moet een enkele vrije trap weggeven maar deze leiden echter tot niets. Maar dan wordt door J. Doldersum een goede voorzet prima teruggelegd op Boertien. Die weet hier wel raadt mee en zijn schot wordt keihard tegen de touwen geramd (1-1). Ook de volgende bal wordt door Klomp prima teruggelegd op D. Doldersum maar deze weet voor een leeg doel hoog over te schieten. De alles bevrijdende treffer wordt deze middag gemaakt door goudhaantje M. Doldersum. Een goede voorzet van Prijs wordt door hem goed op waarde ingeschat en al koppend verdwijnt zijn bal in de 88 minuut over de doellijn (2-1). Hiermee is Zuidwolde misschien wel bestolen van een punt maar het had in de eerste helft ruimschoots de kans om met ruime voorsprong aan de thee te gaan nippen. Volgende week speelt Elim uit tegen titelkandidaat en degradant uit de tweede klasse: Nieuwleusen .

Man of the match: A. Padding.

Opstelling: A. Padding, P. Metselaar (75 H. Klomp), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (67 J. Gritter), Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp, B. Koops en A. Wachtmeester.

13 -10-2018

Sc Bant houdt lang stand tegen sc Elim.

Bant – Vandaag stond de verste uitwedstrijd voor sc Elim op het programma. De bus stond dan ook op tijd klaar om richting het verre Bant te vertrekken. Aangekomen op het zonovergoten sportpark “de Akkers” werd de gasten op uitstekende wijze ontvangen in het prachtige MFC en de spreekstalmeester had er vandaag duidelijk zin. De geblesseerde D. Doldersum bleef vandaag aan de kant en nam de nodige rust. Verder werd er gestart met de bekende basisspelers. De eerste helft was eigenlijk niet om aan te gluren ondanks dat er meerdere kansen waren voor sc Elim.
Na een halfuur spelen was het de Waal die binnen het 5 meter gebied tegendraads inkopte voorbij keeper Padding (1-0) naar een voorzet van Bijdevaate. Zo was ook Bijdevaate zelf nog dicht bij een thuisgoal maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Elim zette daar weinig tegenover en was niet bij machte om de tegenstander het lastig te maken in deze helft.

In de 2de helft gebeurde er veel meer want al snel had Benjamins zijn goal te pakken uit een vrije trap (1-1). Vanaf de aftrap scoorde Bant vervolgens weer de 2-1 omdat nog niet iedereen bij de les was. Maar ook de gelijkmaker van M. Doldersum lag er snel weer achter keeper Bouma (2-2) in. Daarna was het sc Elim wat de klok sloeg maar kansen werden simpelweg gemakkelijk om zeep geholpen. Bijdevaate kreeg nog een enorme kans om de voorsprong voor zijn team weer in handen te krijgen want na een counterbal kwam hij alleen voor keeper Padding uit maar er restte slechts een corner. M. Doldersum scoorde halverwege deze helft de 2-3 en toen leek het vuurtje bij Bant te doven.
Na een half uur spelen was het dan ook H. Klomp die, vandaag zijn 100ste goal in competitieverband, mocht scoren na goed voorbereidend werk van Koekoek. Zo kreeg de ingevallen Bouma nog een geweldige kans maar zijn handsbal ging via de lat over. En ook een geplaatst schot van Jonkers uit de tweede linie vloog nipt over. M. Doldersum kreeg de laatste kans om de 2-5 te scoren maar zijn diagonaal schot rolde rakelings voorlangs. Hierna vond de soms warrige fluitende scheidsrechter van de Leur het welletjes en floot hij de wedstrijd af zodat Elim met een overwinning huiswaarts kon keren. Hiermee blijft Elim ongeslagen en wacht het volgende week weer een mooie uitdaging als ZZVV uit Zuidwolde op bezoek komt.

1ste helft
Na 5 minuten spelen was aanvoerder Slump dichtbij de openingstreffer maar zijn schot ging over. Het was ook Bant wat het initiatief nam en de bal fel van de Elimmers afjoeg. Vervolgens was M. Koops aan de andere kant dichtbij een goal want keeper Bouma liet de bal los maar er was niemand in de buurt om de bal binnen te tikken. Na bijna een kwartier spelen werd Prijs in de rug gelopen en dacht iedereen met een rood-wit hart dat de bal op de stip zou komen. Scheidsrechter van de Leur zag dit echter anders. Na een halfuur spelen was Bijdevaate, inmiddels uitgegroeid tot de beste speler aan Bantzijde, die zijn schot zag overgaan. Dezelfde speler trok over de linkervleugel de boel goed open en zijn voorzet belandde op het hoofd van de Waal en deze kopte hem tegendraads binnen in het 5 meter gebied van keeper Padding (1-0).

M. Doldersum kreeg nog een goede kans om de score te openen na een goede assist van Gritter maar keeper Bouma zat er nog goed met zijn vingertoppen aan en verwerkte deze bal tot corner. Ook J. Doldersum deed vanmiddag uitermate zijn best maar zijn schot van dichtbij was een makkelijke prooi voor keeper Bouma. Bijdevaate was weer eens ontsnapt aan Elim verdediger Koops en zijn gedachte voorzet spatte echter uiteen op de paal. Hier kwam sc Elim weer goed weg want een 2-0 achterstand zou knap lastig worden om weg te werken. Prijs werd nog eens randje zestien neergelegd maar weer zag scheidsrechter van Leur hier geen overtreding in. Met een kleine voorsprong voor Bant werd er gerust.

2de helft
In de rust bleven Gritter en Prijs in de kleedkamer. Hun plaatsen werden ingenomen door Klomp en Metselaar. Dit gaf direct al meer onrust voorin en zodoende werd Klomp dan ook aangetikt. De vrije bal van Benjamins vloog voorbij de muur maar werd onderweg licht getoucheerd waardoor de gelijkmaker (1-1) een feit was. Bant liet zich niet van de wijs brengen en door de snelle aftrap lag de bal er aan de andere kant snel in (2-1). Doelpuntenmaker en aanvoerder Slump liet zien hoe je de zwaartekracht van keeper Padding kunt beïnvloeden door de bal laag in te schieten. Maar binnen enkele minuten liet M. Doldersum de volgende treffer (2-2) noteren. Keeper Bouma zat er deze keer volledig naast. Na bijna 5 minuten spelen was er al 3 keer gescoord en dit zou nog wat beloven voor de rest van de middag als dit in dit tempo zo zou doorgaan. De enige gele kaart deze middag werd door scheidsrechter van Leur geven aan Seine nadat hij M. Koops op het middenveld na een uitbraak onderuit haalde. Het was de niet zelfzuchtig Klomp die de bal opzij legde waar hij beter zelf de trekker had over kunnen halen om te scoren. De mee opgekomen verdediger Njagul liet ook een afstandsschot los maar deze ging naast.

De volgende kans was er voor M. Koops maar zijn kopbal uit een vrije trap van Benjamins ging net naast. De uitstekend spelende Bijdevaate ging er op de counter vandoor maar alleen voor de keeper haalde hij er slechts een corner uit die hij vervolgens zelf nam zonder resultaat. Ook de Waal kreeg alleen voor de keeper een geweldige kans maar zijn schot ging huizenhoog over. Hiermee leek het wel of alle kansen voor Bant verschoten waren want het was vervolgens Elim wat de klok sloeg. Na snel combinatiespel was M. Doldersum de uitgelezen man om te scoren (2-3). Daarna maakte Klomp zijn 100 competitiegoal na goed voorbereidend werk van Koekoek. Keeper Bouma moest vervolgens zijn ploeg nogmaals op de been houden door een goede redding na een hard schot van Benjamins. Vervolgens werd B. Koops nog gewisseld voor Odink die zo ook zijn nodige speelminuten kan maken. Een handsbal van de ingevallen Bouma werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien maar gelukkig ging deze via de lat over. Ook een schot van Jonkers uit de tweede linie ging over. In de extra tijd was M. Doldersum nog dicht bij zijn derde goal maar deze ging rakelings zacht voor langs. Hiermee blijft Elim ongeslagen en wacht het volgende week weer een mooie uitdaging als ZZVV uit Zuidwolde op bezoek komt.

Man of the match: Geen.

Opstelling: A. Padding, B. Koops (70 M. Odink), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum, J. Gritter (45 P. Metselaar), J. Prijs (45 H. Klomp) en M. Doldersum.
Wissels: H. Klomp, M. Odink en P. Metselaar.

6-10-2018

Sc Elim wint door dode spelmomenten van SVN ‘69.

Elim – Op het zonovergoten sportpark van sc Elim kwam oude bekende SVN uit Nijeveen op bezoek. De laatste thuiswedstrijd tegen SVN in het seizoen 2015-2016 werd met duidelijke cijfers gewonnen (5-1). Of dit vandaag weer zou gebeuren was nog maar de vraag want het was SVN alles er aan gelegen om minimaal 1 punt naar huis mee te nemen. Dit bleek van meet af aan want het was weer Elim wat het spel moest maken. Voor de rust werd er vaak met 18 man op de helft gespeeld van de tegenstander. Na ruim een kwartier spelen wees scheidrechter Buitenhuis al naar de stip omdat D. Doldersum door keeper Schra onderuit werd gehaald. Njagul wist hier wel raad mee want vanaf de 11 meter schoot hij binnen (1-0). Elim kreeg nog meerdere kansen maar het tempo was te traag en de schoten te slap zodat er met een minieme voorsprong werd gerust. Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij na de 2-0, weer uit een strafschop door Njagul, SVN wat ruimte weggaf omdat met nu voor de aanval koos. Hierdoor werd het mogelijk om een uit een corner door M. Koops de 3-0 binnen te koppen. Vlak voor tijd was het nog Van Halen die de eretreffer liet aantekenen omdat er slordig werd uitverdedigd. Elim had er veel meer uit kunnen halen, maar 3 punten halen met een slechte pot, is altijd nog beter dan geen punten met geweldig mooi voetbal, zei een supporter langs de lijn.

1ste helft
In de vertrouwde basisopstel werd van de week weer gestart. Anders dan in het programmaboekje werd vermeld, stond de jonge scheidsrechter Buitenhuis vandaag plotseling tussen de lijnen. Het was Koekoek, die bijna vanaf de achterlijn keeper Schra wist te verrassen maar deze kon met een uitgestrekt been de bal tot eerste corner verwerken. Een schot van Prijs ging over na een assist van Benjamins, waar hij eigenlijk de bal terug had moeten leggen op een van de gebroeders Doldersum. Zo waren er meerdere kansen voor Elim maar het lukte niet om de bevrijdende treffer te scoren in deze openingsfase. Maar na ruim een kwartier spelen werd D. Doldersum binnen de lijnen licht aangetikt maar scheidsrechter Buitenhuis zag hier een penalty in. Hij gaf tevens de eerste gele kaart aan de keeper van SVN. Voor Njagul was het vervolgens gemakkelijk om de 1-0 te scoren. Halverwege deze helft moest D. Doldersum geblesseerd uitvallen en kon Klomp vervroegd zijn invalbeurt maken.

Hierna was het M. Doldersum die een schot loste maar weer wist keeper Schra de bal met de voet te pareren. En oko de ingevallen Klomp kreeg een enorme kans maar al struikelend en vallend wist hij de bal niet over de lijn te koppen. Een snelle aanval door Westenbrink werd door Koekoek op het middenveld onderbroken waardoor deze het met geel moest bekopen. Vervolgens kreeg SVN nog een geweldige kans om uit een corner te scoren maar door goed wegkoppen via Boertien kon Elim opgelucht ademhalen. Elim kreeg hierna enkele corners te nemen maar dit leverde niets op. Via een uitval over de rechterflank probeerde SVN speler van der Veen, die onder de aandacht was ontsnapt, de bal voor te geven. Dit lukt wonderwel maar hij werd ook al gauw door een medespeler knullig over de achterlijn gespeeld. Vervolgens werd het spel opgehouden door een blessurebehandeling van de Haan nadat er eerst te lang werd doorgespeeld en het spel uiteindelijk werd stil gelegd door de bal uit te schieten. In de extra tijd bracht Boertien nog een keer weer redding door een bal tot corner weg te werken en werd er aansluitend gerust.

2de helft
De verwachting was dat SVN na de rust wel meer voor de aanval zou kiezen, maar niets bleek minder waar. In de rust was Liemburg in de kleedkamer achtergebleven en mocht Westenbrink invallen. In slow motion tempo werd er weer rustig verder gespeeld door de gasten en ongelukkigerwijs ging Elim hierin mee. Klomp kreeg de eerst kans in deze helft maar struikelend kun je niet scoren. Na een uitbraak van SVN moest Koops ook aan de rem trekken en kreeg hij ook geel gepresenteerd. Na vijf minuten spelen wist Prijs de achterlijn te bereiken. Hij dolde vervolgens wat spelers en dat werd niet gewaardeerd zodat hij dom onderuit werd getikt. Opnieuw een strafschop genomen door Njagul en ook nu weer werd hij feilloos binnen geschoten (2-0). Boertien was nog dichtbij de derde goal maar zijn kopbal uit een corner vloog over.

Na ruim een uur spelen werd J. Doldersum vervangen door Gritter. Nu pas kreeg SVN in de gaten dat er wat gebeuren moest en na een snelle uitbraak ging de bal over de achterlijn via een Elim speler. De hieruit volgende corner leverde echter niets op. Een volgende aanval kon door B. Koops worden afgestopt maar hij raakte hierbij licht geblesseerd en moest plaats maken voor jeugdspeler Metselaar. Bij de volgende corner werd er wel door Elim gescoord. De bal werd door Prijs voorgezet en de inkomende M. Koops kon hem geweldig fraai langs keeper Schra binnenkoppen. Hij schijnt hier patent op te willen aanvragen want dit is al de derde goal die hij zo scoort in dit seizoen (3-0). Klomp liep nog tegen geel op waar iedereen zich afvroeg of de scheidsrechter dit wel goed gezien had. Padding grijpt tot ieders verbazing mis en kreeg van Halen een enorme kans om te scoren. Achteraf bleek de laagstaande zon de veroorzaker van dit leed te zijn. Het was wel van Halen die vlak voor tijd de eretreffer liet aantekenen, want door slordig balverlies kon hij zo door de verdediging wandelen en Padding kansloos naar de grond laten gaan (3-1). SVN dacht ook nog een penalty mee te krijgen want in de allerlaatste minuut werd van der Veen nog onderuit gehaald maar de goed-leidende scheidsrechter Buitenhuis zag hier een correcte tackel van Njagul in. De stand werd niet meer veranderd en hierdoor is Elim nog ongeslagen. Volgend week speelt Elim een uitwedstrijd in en tegen Bant, die momenteel in 3D de laatste plek bezetten.

Man of the match: M. Koops.

Opstelling: A. Padding, B. Koops (70 P. Metselaar), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum (64 J. Gritter) , D. Doldersum, (23 H. Klomp) J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp , P. Metselaar, B. Mol en R. Smit.

29-9-2018

Sc Elim verrast SCD ’83 in eerste helft.

Elim – In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen nam sc Elim het op tegen SCD ’83 uit Dedemsvaart. Beide teams waren gebrand op een overwinning omdat punten pakken in de beginfase van de competitie nu eenmaal belangrijk is. Elim begon met de inmiddels vertrouwde basisopstelling, waarin een juiste mix van jeugdige en oudere spelers is te herkennen. Ook SCD ’83 zette hier een gelijkwaardig team tegenover. Uiteindelijk werd de wedstrijd al voor de rust beslist omdat Elim toen 3 goals wist te maken. Na de rust waren er wel kansen maar werd er teveel gepraat tegen de goedleidende scheidsrechter Sanders. Dit leverde daarom 3 onnodige praatkaarten op. Uiteindelijk wist M. Doldersum nog de 4-0 te scoren, zodat Elim voorlopig nog ongeslagen blijft. Volgende week speelt Elim weer een thuiswedstrijd maar dan tegen SVN uit Nijeveen.

1ste helft
Het was Elim wat via een assist van Koekoek de eerste kans kreeg maar Prijs schoot deze bal te slap in. Na 5 minuten kreeg Ballast een kans aan de andere zijde maar zijn poging ging net naast. Weer was het Prijs die een kans kreeg maar zijn bal ging nipt over. Na een kwartier spelen was het D. Doldersum die met zijn hoofd wist te scoren (1-0). Hieraan vooraf ging een vrije trap, die door Benjamins panklaar op het hoofd van de vrijstaande Doldersum in het centrum werd gelegd. Ook Redder kreeg een kopkans maar zijn bal verdween over de achterlijn. Prijs had vandaag kennelijk zijn dag niet want ook zijn volgende kans werd te slap ingeschoten en gestopt door keeper Koes.

De 1ste corner van SCD na bijna een half uur spelen werd door aanvoerder Wencker via het hoofd nipt over de goal gekopt. Na snel combinatiespel werd M. Doldersum door Prijs in stelling gebracht en met een harde volley schoot hij de 2-0 binnen. Het was de zelfzuchtige Wencker die nogmaals een kans kreeg maar zijn schot ging hard over terwijl hij hem misschien breed had moeten leggen op een medespeler, die er beter voor stond. Zelf de lat bracht even later nog redding voor keeper Padding en de terug spattende bal werd ver de ruimte ingeschoten. Vlak voor rust schoot centrale verdediger Boertien de bal ver over de verdedigingslinie van Dedemsvaart heen en de rappe Prijs was er als de kippen bij om eindelijk zijn doelpunt te scoren (3-0).

2de helft
Na de rust werd de toeschouwers door de selectie een warme snack aangeboden. Elim probeerde vervolgens de score te verhogen in deze helft door druk te zetten op de helft van de tegenstander. Hierdoor werd het spel wat ruwer aan de zijde van SCD en werd Prijs vervelend van achteren aangetikt. Hierin zag scheids-rechter Sanders geen overtreding. Elim probeerde het daarna met countervoetbal maar ook dat mislukte na een overtreding van M. Doldersum. Na een uur spelen was SCD toch dichtbij hun openingstreffer want keeper Padding was al lang gepasseerd maar M. Koops stond op de juiste plek om de bal van de lijn weg te werken. Vervolgens liep Prijs tegen een domme praatkaart op na een overtreding door een Elim speler. Klomp viel vervolgens in voor J. Doldersum. En ook trainer Tempelman wisselde Redder in voor de 3de Hulleman, die binnen de lijnen kwam.

In de 68 minuut had Prijs weer een kans maar stuitte wederom op keeper Koes, die zijn ploeg deze middag goed staande hield. Vervolgens werd M. Koops gewisseld voor Metselaar. En ook verdediger Boertien werd nog op de bon geslingerd na een opmerking richting de scheidsrechter. Benjamins kreeg een kans om te scoren maar zijn fraaie bal, die over de keeper werd gelobd, ging over de deklat. De volgende wissel was Koekoek, die voor jeugdtalent Mol werd vervangen. Ook D. Doldersum moest het deze middag met een gele kaart bekopen na een onnodige overtreding. In de 5 minuten voor tijd wist M. Doldersum de voorsprong nog met een doelpunt te verhogen. Hij werd via een steekpass tussendoor van Klomp aangespeeld en met dit buitenkansje wist hij wel raad, want alleen voor de keeper maakt hij de 4-0. Ook schoot hij vlak voor tijd nog een afstandsschot van 20 meter hard richting de goal maar deze ging rakelings over. Met dit laatste wapenfeit werd de wedstrijd afgefloten en zo kan Elim volgende week met een gerust hart de thuiswedstrijd tegen SVN’69 tegemoet zien.

Man of the match: W. Boertien.

Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops (73 P. Metselaar), R. Koekoek (80 B. Mol), Y. Benjamins, J. Doldersum (66 H. Klomp), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: H. Klomp , P. Metselaar en B. Mol.

 

22-09-2018

Sc Elim pakt de eerste punten bij BSVV.

 

Boven Smilde – Deze zaterdagmiddag vertrok de spelersgroep van Elim op tijd richting Boven Smilde. De spanning om weer te mogen starten in de nieuwe competitie was licht merkbaar. Vooraf werd er een minuut stilte in acht genomen voor 2 jeugdige spelers, die bij een tragisch ongeval waren verongelukt. Het was Elim wat het spel mocht bepalen want trainer Visser had afgelopen maandagavond de bekerwedstrijd tegen Fit Boys aanschouwd. BSVV liet zich achterover leunen met verdedigend spel waar Elim de aanval op zocht.

 

Het was M. Koops die na een kwartier spelen zijn harde schot uit de 2de linie naast zag gaan. Zo waren er meerdere kansen voor sc Elim om de score open te breken maar ze strandden veelal op goed keeperswerk van Budding. Dat de 0-1 viel halverwege deze helft was dan ook terecht te noemen. Het was middenvelder Koekoek die de bal oppikte en goed doorzette tot bijna aan de achterlijn. Waar iedereen dacht aan een voorzet, schoot hij de bal rechtstreeks in de verre hoek en was de hatelijke nul van het niet werkende scorebord verdwenen. Door een onhandige actie om de bal onder controle te krijgen moest Prakken voortijdig de kleedkamer opzoeken en kwam Hemmes in zijn plaats. Ook Prijs was weer dicht bij een goal want van dichtbij kon keeper Budding nog de bal wegtikken en moest een verdediger van BSVV op de lijn nog redding brengen.

 

De volgende actie van Prijs was een prima assist vanaf de rechterflank en weer was het  Koekoek die van dichtbij deze middag doel trof (0-2). Een snelle counter van BSVV kon vervolgens ternauwernood door Padding tot corner worden verwerkt. Deze werd door Mohammed genomen en door het hoofd van Timmer tot de 1-2 gepromoveerd, waar eigenlijk keeper Padding de bal gewoon had weg moeten stompen.

Maar lang kon BSVV niet nagenieten van dit moment want vanaf de aftrap was het M. Doldersum, die Prijs wegstuurde en die scoorde beheerst de 1-3 binnen. Iedereen die dacht dat we zouden rusten met deze stand kwam bedrogen uit. Want aan het einde werd de 2-3 gescoord door BSVV nadat er een fout op het middenveld werd begaan. Het was Mohammed die doorbrak en via een diagonaal schot laag over de grond Padding wist te verschalken.

 

De eerste vrije trap na rust van M. Doldersum was een makkie voor keeper Budding, die eigenlijk tot man of the match uitgroeide bij BSVV.  Ook Mohammed kreeg een vrije trap en een corner te nemen maar dit alles was zonder resultaat. Er gebeurde in deze eerste fase van de 2de helft niet veel en er werd rommelig gespeeld en er was vaak onnodig balverlies doordat de lange ballen werden onderschept. Halverwege deze helft kreeg Koekoek zijn publiekswissel voor bewezen diensten. Verdediger Bruinsma kreeg het deze middag zwaar te verduren want hij werd door M. Doldersum van de sokken gelopen. De goedleidende scheidsrechter Wenting zag hier een gele kaart in, waar hij het deze middag verder ook mee af kon. Een vrije trap vanaf 20 meter na een overtreding op D. Doldersum werd door Benjamins nipt overgeschoten.

 

De ingevallen Klomp kreeg direct een grote kans om te scoren maar vlak voor de 16 meter lijn werd hij geblokt door Klein. De vrije trap ging ook deze keer niet tussen de palen. Aan de andere zijde bracht Padding nog weer een redding door een cornerbal hoog uit de lucht te plukken. Vlak voor tijd liet Elim geweldig combinatie spel zien en uit deze snelle aanval was Prijs, die de score weer vergrote (2-4) na een assist van M. Doldersum. Ook hier werd gedacht dat dit de eindstand zou worden. Echter de man met de mooiste naam in het veld, de zojuist ingevallen Estifer De La Cruz Jimenez, schoot bij het scheiden van de markt nog een hard afstandsschot binnen.  Hierna werd de wedstrijd dan ook met een kleine overwinning voor sc Elim afgefloten door scheidsrechter Wenting. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SCD’63 uit Dedemsvaart.

 

Man of the match: R. Koekoek.

 

Opstelling: A. Padding, B. Koops (80 P. Metselaar), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops , R. Koekoek (57 J. Gritter), Y. Benjamins, J. Doldersum (77 H. Klomp), J. Prijs, D. Doldersum en M. Doldersum.

Wissels:  J. Gritter, H. Klomp en P. Metselaar.

15-09-2018

Sc Elim langs VEV ’67 na wedstrijd die uitging als een nachtkaars.

 

Klazienaveen–Noord – De 2de bekerwedstrijd werd door sc Elim tegen VEV’67 afgewerkt omdat vanwege familieomstandigheden vorige week niet werd gevoetbald tegen Fit Boys. Vooraf werd door de supporters aan een ruime overwinning gedacht maar achter de kerk van VEV’67 spelen is voor Elim altijd lastig. Zeker, als de thuisclub besluit om op een bijveld te spelen, waarvan de kwaliteit desastreus was. Scheidsrechter Annen overwoog nog om op het hoofdveld te spelen maar daar er geen lijnen op stonden was dit geen optie meer. Bij vlagen werd er goed gespeeld maar het was vooral VEV ’67 wat door overtredingen en gemeen spel het spelplezier van sc Elim probeerde te ontregelen. Dat dit wonderwel lukte blijkt uit de einduitslag die op een 0-3 overwinning bleef steken. Uiteindelijk werden de 3 punten meegenomen aar Elim. A.s. maandag avond valt de beslissing als Elim uit speelt in Beilen tegen Fit Boys.

1e helft
Het was zielig te noemen dat er vandaag op het meest slechte veld van deze club moest worden gevoetbald, waar een prachtig hoofdveld zonder belijning klaar lag. Maar dat is altijd nog beter dan een litteken op je ziel, zo werd er door een Elim supporter geuit. De winterjas kon vandaag gelukkig nog in de kofferbak blijven liggen want het was een prachtige zonovergoten dag om op te voetballen. De mouwen werden dan ook flink opgestroopt en vooral aan de kant van VEV ging het er soms hard aan toe. Het was dan ook D. Doldersum die na een kwartier spelen een vrije trap meekreeg. Aanvoerder Benjamins wist hier wel raad mee want ineens ging de bal langs de muur en lag hij achter keeper Kampman (0-1). Het was vooral eenrichtingsverkeer richting in deze helft van het groenwitte doel.

Een geplaatst schot van M. Doldersum ging na 20 minuten echter ver over de ballenvanger. Na een halfuur spelen ontstond er enige opschudding want na een overtreding van D. Doldersum, die er genadig vanaf kwam, gaf scheidsrechter Annen voordeel voor de ploeg in balbezit. Dit leverde vervolgens geel op voor Wessels omdat hij uit pure frustratie een forse charge begin op het middenveld. Na commentaar op de leiding kreeg Berken tot overmaat van ramp ook nog eens geel te zien. Elim was de ploeg die het spel maakte en VEV wachtte rustig af. Uit de zoveelste corner was het vlak voor rust weer raak. De corner van Prijs werd fraai binnen gekopt door de mee opgekomen verdediger M. Koops (0-2). Verdediger Njagul moest bij een enkele uitval van Nijhoff vlak voor rust nog even aan de rem trekken maar dit bleef onbestraft en zo werd er met een lichte voorsprong gerust.

2de helft
Vlak na rust was het Prijs, die de eerste kans kreeg om te scoren. Zijn soloactie belandde echter op de onderkant van de lat en stuiterde zo weer het veld binnen. Er was echter niemand alert genoeg om de score te vergroten. In het volgende moment stuiterde de bal ongelukkig tegen de hand van een verdediger binnen de 16 meter. Scheidsrechter Annen legde de bal op de stip en Njagul schoot deze met enig geluk onder keeper Kampman door (0-3). Ook D. Doldersum kreeg nog een enorme kans uit een vrije trap maar alleen voor de keeper was hij niet trefzeker. Na een uur spelen wisselde trainer Benjamins alle bankzitters ineens voor 3 veldspelers, waarschijnlijk om ze te sparen voor de uitwedstrijd tegen Fit Boys a.s. maandagavond.

De volgende vrije trap genomen door aanvoerder Benjamins kom ternauwernood door keeper Kampman worden gepareerd tot corner. Daarna brak de pleurus uit want er volgende een flinke woordenwisseling over en weer waarbij Wessels met rood werd heengezonden voor foutief taalgebruik. Een moment van afkoeling werd door scheidsrechter Annen ingelast omdat de gemoederen hoog opliepen. Het publiek werd in grote verwarring achtergelaten want grote vraag was of de wedstrijd hervat zou worden. Na ruim 5 minuten werd de draad weer opgepakt waar we gebleven waren, namelijk voetballen. De 1ste corner in deze helft voor Elim na 80 minuten spelen leverde niets op. Ook was er nog kans voor D. Doldersum en de ingevallen Klomp schoot van dichtbij ook nog eens naast. Hiermee doofde de wedstrijd uit als een nachtkaars en kon Elim met weer een overwinning huiswaarts keren.

Man of the match: Geen.

Opstelling: A. Padding, P. Metselaar (60’ J. Gritter), E. Njagul, M. Koops, B. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum (60’ M. Odink), J. Prijs (60’ H. Klomp), D. Doldersum en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, M. Odink en H. Klomp.

 

Elim heeft het lang lastig met CSVC.

 

Elim – In de eerste bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen nam sc Elim het thuis op tegen het net niet gepromoveerde CSVC uit ganzenstad Coevorden. Het was vanaf  het begin duidelijk dat CSVC  niet wenste om met een forse nederlaag naar huis te worden gestuurd. Het verkoos dan ook voor een verdedigend spel waarbij het Elim het spel liet maken. Vraag was of er ook Elim spelers met een kater op het veld stonden want de avond ervoor werd er nog een huwelijksfeestje van een der selectiespelers gevierd.

 

1e helft

Het aanwezige publiek zag dan ook de eerste vrije trap van M. Doldersum na 5 minuten spelen nipt over gaan.  Aan de andere kant gebeurde bijna het dezelfde uit een vrije trap door Koster. Na 12 minuten spelen was Prijs was dichtbij de openingstreffer maar keeper Assen  kon redding brengen door een corner weg te geven. 5 Minuten later was het weer Prijs die bijna scoorde maar deze keer kon zij lobje over de lat worden weggetikt. De corner hieruit leverde verder geen gevaar op. Halverwege deze helft ging Prijs voor eigen succes en zag niet dat M. Doldersum volledig vrij stond en het balletje voor het intikken had. De corner hieruit leverde de 1-0 op doordat Prijs een strakke voorzet gaf en deze prima door de jongste Koops al koppend tegen de touwen werd gewerkt.

 

Zo kreeg Elim meerdere corners te nemen maar was het rendement hieruit erg matig. De corners aan de andere zijde belandden nagenoeg allemaal in de forse handen van keeper Padding. Na een prima assist van Koekoek werd M. Doldersum op pad gestuurd maar zijn actie strandde op keeper Assen. Doordat Elim de score niet verder uitbreidde kreeg CSVC het gevoel dat er toch iets te halen viel deze middag. Het was dan ook Santing, die na een snelle uitval,  vlak voor rust de gelijkmaker binnen schoot (1-1). Niet door de Elim verdediging in de gaten gehouden kon hij vrijstaand vanaf de linkervleugel binnenschieten. Elim probeerde uit de zoveelste corner nog te scoren maar het lukte gewoonweg niet. Er werd dusver door de goed leidende scheidsrechter Jansen met een gelijke stand afgefloten voor de thee.

 

2de helft

In de rust bleef de lichtgeblesseerde D. Doldersum achter in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Odink binnen de lijnen. Snel mocht Elim alweer een vrije trap nemen nadat Prijs in de rug was geduwd. Deze werd snoeihard door Benjamins in de muur geschoten. Het was Jongbloed die lelijk zijn enkele verdraaide maar hij kon de wedstrijd uitspelen. Elim kreeg meerdere vrije trappen en corners te nemen in deze beginfase maar het lukte niet om door de stugge defensie heen te komen.  Het was Odink die een geweldige kans kreeg maar door een duw in de rug ging zijn kopbal de verkeerde kant op. Het was Huizing die vervolgens een enorme kans kreeg om de Coevordenaren op voorsprong te zetten, want alleen voor de keeper wist hij gigantisch te missen, dit tot grote opluchting van de Elim supporters.

 

Vervolgens vertoonden enkele CSVC-ers kramp verschijnselen en lag de wedstrijd daarna regelmatig hiervoor stil. Er volgden dan ook wissels aan beide zijden na 70 minuten spelen. Zo kwam Temmink er voor Koekoek in. Ook werd veldspeler Assen gewisseld voor de Bruin. Tien minuten voor tijd verkeek Jongbloed zich op een lange bal. Hij dacht de bal achter te zien rollen maar M. Doldersum was er rap bij om hem de bal bij de cornervlag te ontfutselen en kon deze zo voorgeven op de ingevallen Odink, die er van dicht bij wel raad mee wist (2-1). Regtop werd nog vervangen door Brinker.

 

Even later ging Odink alleen op pad en schoot zijn voorzet verrassend op binnenkant paal en kaatste de bal het veld weer binnen. De rebound van Prijs leverde een redding op de lijn van Assen op. 5 minuten voor tijd kwam Prijs binnen de 16 meter in een sandwich terecht en hierin zag scheidsrechter Jansen een penalty. Dit cadeautje werd door Njagul eenvoudig uitgepakt ondanks dat keeper Assen met zijn vingertoppen de bal nog wist te beroeren (3-1). Hiermee was het pleit beslecht voor CSVC en kon Brinker zich in de extra tijd niet meer inhouden en liep hij helaas tegen de enige gele kaart van deze middag op. Volgende week zaterdag speelt Elim uit tegen Fit Boys in Beilen.

 

Man of the match: M. Koops.

 

Opstelling: A. Padding, P. Metselaar, E. Njagul, M. Koops, B. Koops, R. Koekoek (79’ M. Temmink)

  1. Benjamins, J. Doldersum, J. Prijs, D. Doldersum (46’ M. Odink) en M. Doldersum.

Wissels:  M. Odink, M. Temmink en M. Gruppen.