Doordeweekse inhaalwedstrijd brengt Elim geen geluk.

Meppel – De inhaalwedstrijd tegen Meppel stond op dinsdagavond geprogrammeerd door de KNVB. Onder toeziend oog van scheidsrechter Boer uit Hoogeveen werd de aftrap in een somber en duister Meppel genomen op sportpark Ezinge. Vanavond moest trainer Sikkes het doen zonder aanvaller M. Doldersum en keeper L. Terpstra. FC Meppel speelde volop met druk op de bal naar voren en kreeg snel enkele corners te nemen. Deze draaiden allen gevaarlijk in bij de 1ste of 2de paal en Elim had moeite met het uitverdedigen hiervan. Met hoog bal tempo werd de bal binnen de Meppelaars rondgespeeld en Elim kreeg weinig voeten aan de grond. Een ongelukkige maar vervelende botsing in de beginfase tussen Klomp en van der Veen leverde later in het spel voor beiden een wissel op. Uit een volgende inzwingende corner wist C. Fidom dan ook van dichtbij raak te koppen (1-0).

Meppel miste de kansen.

Even later had Kwant van dichtbij de 2-0 moeten scoren maar hij weet naast te schieten na een fraaie pass vanaf links door Bijker. Keeper Smit, invaller voor de afwezige Terpstra, bracht na weer een snelle uitval de eerste geweldige redding voor Elim wat hen een corner opleverde. Een corner van Prijs werd door J. Doldersum van afstand over geschoten na matig uitverdedigen van de Meppeler verdediging, waar aan de andere kant van Keulen hoog de bal de bosjes injoeg. Halverwege de eerste helft had opkomende verdediger Prij een kopkansje maar deze was te zacht om gevaarlijk te worden. Ook D. Doldersum was met een kopkans dichtbij de gelijkmaker maar ook zijn bal kon worden gered door Kampherbeek. Klomp was met een indraaiende beweging zoals we van hem gewend zijn ook niet doeltreffend genoeg en zo sudderde de 1ste helft naar het einde toe. Elim kreeg wel meer grip op de wedstrijd maar zette dit niet om in daden. Een hard schot van de vrijgespeelde C. Fidom wordt door Smit geblokt. Maar vlak voor het rustsignaal weet Meppel de  score nog flink op te voeren door een lobje van Kwant (2-0), een vrije trap ineens door C. Fidom (3-0) en een buitenspelgoal van van Dijk (4-0) waar de interim vlaggenist Smit, waarschijnlijk iets te laat de vlag opstak. Hiermee kon Elim met een lood in de schoenen de kleedkamer opzoeken want hoe was dit na de rust nog recht te breien?

Weer blessures opgelopen.

Na de thee bleven de geblesseerde B. Koops en Klomp in de kleedkamer achter. Voor hun kwamen de jeugdspelers Metselaar en ten Oever in de ploeg. Een vrije trap van van Dijk wordt door de compleet vrijstaande C. Fidom tot het volgende doelpunt (5-0) achter keeper Smit gewerkt. De ingevallen ten Oever krijgt een geweldig kans maar komt net een teenlengte tekort om de openingstreffer voor Elim te scoren. Een snelle uitbal van Elim brengt Njagul in het 16 meter gebied in balbezit waar hij over het been van van Dijk valt. Scheidsrechter Boer ziet hier een penalty in en Prijs weet hiermee wel raad (5-1). Ten Oever wordt een aantal keren flink gevaarlijk over de rechtervleugel maar weet dit onvoldoende uit te buiten. Van der Zweerde krijgt tem aken met een flinke bodycheck van Prij en moet hierna met een spraytje van zijn rugpijn worden verlost door verzorger Veelo. Keeper Smit wordt vanavond goed uitgeprobeerd maar ook weet hij nu weer een schot van dichtbij te blokkeren en de hieruit volgende corner wordt door centrale verdediger Boertien goed weg gekopt.

Onachtzaamheid bij Meppel.

Na ruim een kwartier spelen in deze helft sluipt er enige onachtzaamheid in de verdedigingslinie van Meppel en weet D. Doldersum er een balletje tussenuit te pikken en is het vrij gemakkelijk voor hem om de 5-2 te scoren. De Meppelers beginnen hierna op elkaar te fitten en te zeuren en Elim zou zijn voordeel hiermee kunnen doen, maar dat gebeurd niet. Een vrije trap ineens genomen door Benjamins belandt in de muur en wordt tot corner zonder resultaat gepromoveerd. Meerdere corners en vrije trappen voor Meppel laten vervolgens gelukkig de score onveranderd. Een vermoedelijk handsbal in het 16 meter gebied van Elim werd door scheidsrechter Boer niet gezien maar het was ook wel een lastige situatie met een kluwen van spelers om dit te kunnen beoordelen. Kwant wordt vervolgens gewisseld voor Bisschop. Elim krijgt vervolgens een vrije trap mee nadat ten Oever ten val is gebracht waarbij een Meppel speler goed wegkomt.

Goudhaantje Bisschop.

De ingevallen Bisschop laat vervolgens zien waarom hij is ingevallen en weet zo waar snel de 6-2 en 7-2 te scoren. C. Fidom weet bij het sluiten van de markt met een lobje zijn kwartet te vervolmaken waar de meeste Elim spelers aan een buitenspelsituatie dachten maar de goal door scheidsrechter Boer toch werd goedgekeurd. Prijs kreeg nog een klein kansje om het leed nog enig sinds te verzachten maar keeper Kampherbeek wenste hier niet aan mee te werken. Zo blijft Elim na 3 competitiewedstrijden op nul punten steken. Zaterdag speelt Elim een thuiswedstrijd  tegen SV Oosterwolde uit de gelijknamige woonplaats.

FC Meppel – sc Elim  8-2 (4-0)

Wedstrijdverloop:  9. 1-0 C. Fidom, 44. 2-0 E. Kwant, 45. 3-0, C. Fidom, 45+. 4-0 R. van Dijk, 54. 5-0 C. Fidom, 55. 5-1 (penalty) J. Prijs, 64. 5-2 D. Doldersum, 85. 6-2 H. Bisschop, 86. 7-2 H. Bisschop en 90. 8-2 C. Fidom.

Scheidsrechter:  R.K. Boer.

Gele kaarten: Geen.

Rode kaarten: Geen.

Toeschouwers: Geen.

Man of the match: W. Boertien.

Opstelling sc Elim: R. Smit, M. Koops, W. Boertien, R. Prij, B. Koops (46. P. Metselaar), E. Njagul, Y. Benjamins, J. Doldersum (80. R. Koekoek), D. Doldersum, H. Klomp (46. T. ten Oever), J. Prijs.

Wisselspelers: D. Diphoorn, C. Hidding, R. Koekoek, P. Metselaar, T. ten Oever.

Sc Elim kan geen vuist maken tegen vv  Gorecht.

Haren – Omdat er vorige week niet werd gespeeld tegen FC Meppel, werd er vooraf aan deze wedstrijd een minuut stilte in acht genomen op sportpark “de Koepel”. Het was natuurlijk al behoorlijk stil nu er zonder publiek vanwege de getroffen coronamaatregelen werd gespeeld. Gorecht liet zien dat het snel een doelpunt wilde forceren maar liep ettelijke malen in de buitenspelval van Elim. Elim had gedurende de eerste speelhelft het meerdere balbezit maar wist hieruit weinig kansen te creëren. Vlak voor de rust werd een doorgebroken speler binnen de lijnen gevloerd en moest scheidsrechter Kohler wel naar de stip wijzen. Keeper Terpstra werd de verkeerde kant opgestuurd en zo was het Hekman, die de 1-0 liet aantekenen.  Gorecht wat beter uit de kleedkamer kwam, wist vrij snel de 2-0 te scoren na een uitval over de rechtervleugel. M. Doldersum was eens de verdediging van Gorecht te snel af maar vond geen aansluiting van zijn medespelers zodat zijn schot kansloos voorlangs ging. Een kwartier voor tijd maakte Niewold de 3-0 op aangeven van Poorta. Hiermee werd aan alle illusies om een punt mee te nemen naar Elim de grond in geboord. Vlak voor tijd was het Poorta, die zijn 2de van de middag scoorde nadat meerdere spelers van Gorecht alleen voor keeper Terpstra opdoken. Hiermee sloot Elim deze wedstrijd doelpuntloos af en zal het komende dinsdagavond uit tegen FC Meppel meer moeten laten zien.

Buitenspel gevallen

Van meet af aan was zichtbaar dat Gorecht in de beginfase snel een doelpunt wilde maken maar de buitenspelval van Elim werkte perfect. Gorecht spelers liepen meerdere malen in deze val zodat het voorlopig nog niet wist te scoren. De passing van Elim liet te wensen over en kwamen vaak net niet aan, waardoor de tegenstander er met de bal vandoor ging. Een eerste corner van Elim na een mooie actie van M. Doldersum werd door W. Boertien net niet raak gekopt. Na een kwartier spelen liet scheidsrechter Kohler de vlaggenist van Elim staan terwijl er meerdere Gorecht spelers buitenspel stonden. Gelukkig voor Elim werd dit voordeeltje niet uitgebuit. Na een lange bal van keeper Bouwkamp kwam Poorta alleen voor keeper Terpstra maar deze bood goed weerstand en met behulp van Boertien kon een doelpunt worden voorkomen. Ook een lange bal aan de andere kant was voor Gorecht makkelijk te verdedigen.

Keeper houdt Elim in de race

Halverwege deze helft krijgt de Gorechter aanvalslinie meer balbezit en moet Terpstra van dichtbij een geweldige redding doen. Hij weet hiermee zijn team in de wedstrijd te houden. Een kopkans van D. Doldersum was een makkelijke prooi voor Bouwkamp. Hierna krijgt Elim meerdere vrije trappen te nemen maar deze tellen niet in de rangtelling, want dan waren ze beslist met de punten naar huis gegaan. Gorecht speler Koopman schiet de bal van afstand nipt over en Elim moest gewaarschuwd zijn.  Het duurt dan ook niet lang of het aanvalsoffensief van Gorecht stoot door in de Elim defensief, waar centrale verdediger Prij prompt een eind aan maakt. Scheidsrechter vond het een 11 meter en gele kaart waardig. Misschien dat de beelden anders uitwijzen maar aanvoerder Hekman schiet moeiteloos de 1-0 binnen nadat hij keeper Terpstra de verkeerde hoek in heeft gestuurd.

Aansluiting ontbreekt

Na de thee komen beide elftallen ongewijzigd het veld op. Na de aftrap volgt er enig rommelig voetbal en komt de bal over rechts voor, bij de vrijstaande Poorta. Deze bedenkt zich geen moment  en schiet feilloos de 2-0 van dichtbij binnen. Een volgende snelle aanval kan door Boertien worden afgebroken om erger voor Elim te voorkomen. Na enige schermutseling tussen Koops en Poorta moet de laatste het met een gele kaart bekopen. De rappe M. Doldersum komt in balbezit en omzeilt enkele verdedigers maar alleenstaand voor de goal ziet hij dat er geen aansluiting is. Zijn schot daarna gaat dan ook zonder enig doel voorlangs. Na ruim vijftig minuten mag Klomp zich gaan warm lopen. Hij zal Njagul vervangen blijkt enige minuten later en zal trachten om de eretreffer te scoren zoals hij wel eens vaker doet. Een afstandsschot van Nooi wordt van richting veranderd en levert een corner op, die door Boertien sterk wordt weggekopt. Prijs wordt eens de diepte ingestuurd maar zijn harde schot wordt door Bouwkamp in 2de instantie gepakt.

Zelf niet scoren, maar de tegenstander wel

Als jezelf niet scoort gaat het tegenstander het doen zegt een oude voetbalwet en een fraaie voorzet van Poorta wordt dan ook binnengetikt door Niewold. Vlak voor tijd worden B. Koops en Prij nog gewisseld voor Metselaar en Koekoek. Keeper Terpstra schiet de bal uit tegen de rug van een Gorecht speler en hij ziet zo waar de bal bijna in eigen doel verdwijnen. Gelukkig blijft het voorlopig bij een 3-0 stand maar dat zou niet lang meer duren want in de slotminuten weet Poorta nog de 4-0 te scoren nadat 3 spelers van Gorecht alleen voor keeper Terpstra komen te staan. Er is geen houden aan voor hem. Hiermee bewijst Elim zichzelf geen goede dienst want met deze uitslag blijven de Elimieten op de nul steken. Aanstaande dinsdagavond wordt de inhaalwedstrijd tegen FC Meppel gespeeld.

vv Gorecht – sc Elim  4-0 (1-0)

Wedstrijdverloop:  43. 1-0 T. Hekman (strafschop), 47. 2-0 B. Poorta, 74. 3-0, S. Niewold, 87. 4-0 B. Poorta

Scheidsrechter:  B.J. Kohler.

Geel: Prij (Elim) Poorta (Gorecht).

Toeschouwers: Geen.

Man of the match: Geen.

Opstelling sc Elim: L. Terpstra, M. Koops, W. Boertien, R. Prij (80. P. Metselaar), B. Koops (80. R. Koekoek), E. Njagul (60. H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum, M. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs.

Wisselspelers: H. Klomp, R. Koekoek, P. Metselaar, R. Smit.

Valse start voor Elim tegen NEC Delfzijl

Elim – Elim zal zich het begin van de herkansingcompetitie in de tweede klasse heel anders voorgesteld hebben. In de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie leed de ploeg van de nieuwe trainer Erwin Sikkes een onnodige 1-3 nederlaag tegen NEC Delfzijl. Na een verdiende 1-0 voorsprong viel op slag van rust de 1-1. NEC kreeg iets meer kansen dan Elim, maar in een fase dat de wedstrijd in 1-1 leek te eindigen, gaf Elim twee treffers onnodig weg.

Betere kansen voor Elim

Elim begon gehavend aan het duel met NEC, want Sikkes miste Berthil Koops, Patrick Metselaar en Jay Doldersum wegens blessures. Elim begon voortvarend aan het duel en kreeg direct al een kans via Mike Doldersum, maar hij schoot naast. Na tien minuten ebde het beginoffensief wat weg en miste NEC twee opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Elim-doelman Leon Terpstra behoedde zijn ploeg voor een achterstand, want hij bracht twee keer prima redding. Na een kwartier werd Elim beter en kreeg het kansen via Daymen Doldersum en Rick Prij, maar de bal wilde er nog niet in. Na een fase waarin weinig gebeurd was, haalde NEC-doelman Lars Heukers Mike Doldersum neer en Jarno Prijs mocht vanaf elf meter doel treffen. Elim leek met een 1-0 voorsprong te gaan rusten, maar op slag van rust moest het toch de gelijkmaker incasseren. Edwin Hodzic raakte de bal twee keer half, waarna verdediger Quirijn Boelens het leer hoog in de touwen knalde. Dat was een fikse tegenvaller voor Elim.

Venijn zat in de staart

De thuisploeg kwam na rust niet goed uit de kleedkamer, want NEC startte feller en kreeg drie goede kansen op rij via Edwin Hodzic, Arjen Klasens en Dion Zimmerman, maar Elim bleef overeind. Even later was Boelens opnieuw dichtbij een treffer, maar doelman Terpstra redde uitstekend. De wedstrijd zakte wat weg. Er was vrijwel alleen sprake van middenveldspel zonder kansen voor beide ploegen. De wedstrijd leek dan ook in 1-1 te gaan eindigen, maar het venijn zat deze wedstrijd in de staart. Uit het niets kwam NEC een kwartier voor tijd op 1-2. Na een voorzet van rechts werkte de defensie van Elim niet goed weg en Edwin Hodzic profiteerde en passeerde Terpstra van drie meter afstand. NEC trok zich terug en liet Elim het spel maken, maar veel verder dan een kans voor invaller Thiamo ten Oever kwam de thuisploeg niet. In een handsbal van Quirijn Boelens na een vrije bal van Mike Doldersum zag arbiter Jansen niets. Vlak voor tijd werd het nog erger voor Elim, want na opnieuw niet goed verdedigend werk kon invaller Samir Ennaciri de bal in het verlaten doel schuiven. Zodoende een onnodige valse start voor Elim.

Elim-NEC Delfzijl 1-3 (1-1)

Wedstrijdverloop:

38. Jarno Prijs 1-0 (strafschop), 45. Quirijn Boelens 1-1, 72. Edwin Hodzic 1-2, 89. Samir Ennaciri 1-3. Scheidsrechter: Jansen.

Geel: de Groot, Clarke Acaster, Heukers (NEC).

Toeschouwers: 150.

Opstelling sc Elim: L. Terpstra; E. Njagul, M. Koops, W. Boertien, R. Prij; Y. Benjamins; D. Diphoorn (82. R. Koekoek), M. Doldersum, D. Doldersum; H. Klomp (68. Ten Oever), J. Prijs.

Verslaglegging door R. de Boer.