NIeuwsbrief nr 1                                                                                                                                                   1e jaargang  2018

Elim, 4 april 2018,

Beste lezer,
Voor u ligt de 1ste nieuwsbrief op de (digitale) deurmat om te lezen. Ja, u leest het goed, zoals door de leden op de jaarvergadering is gevraagd, heeft het bestuur gehoor gegeven aan de oproep om een digitale nieuwsbrief te gaan verspreiden. Deze eerste keer zal hij nog op papier verschijnen maar de volgende versie zal volledig digitaal worden verspreidt. Wilt u deze nieuwsbrief daarom ook in de toekomst blijven ontvangen, meldt u dan aan bij secretaris Mitchell Boertien met uw e-mailadres. Hij zal u dan in de mailinglijst opnemen. Zijn mailadres is secretaris@sportclubelim.nl en zo blijft u altijd op de hoogte wat er zich binnen de club afspeelt. De verwachting is dat deze nieuwsbrief eens per kwartaal gaat verschijnen. Wilt u sneller geïnformeerd worden over ander nieuws dan kunt u tussendoor ook onze vernieuwde website www.sportclubelim.nl bezoeken.

Agenda
Het bestuur wil u graag op de hoogte houden van enkele belangrijke data om alvast in uw agenda te noteren.
28 april wordt er een grote bazaar t.b.v. verbouw kantine in de kantine gehouden.
n.t.b. wordt er een grote bloemenactie met prachtige planten voor in uw tuin georganiseerd.
9 juni wordt er een jeugdtoernooi gespeeld.
16 juni wordt het jaarlijkse 7×7- (Diphoorn)toernooi gevoetbald met meer dan 25 teams.
30 juni wordt als finale er een afsluitdag voor het gehele gezin georganiseerd.

Website en Facebook sportclub Elim
Deze nieuws brief zal ook op de website van sc Elim wordt gepubliceerd zodat u hem ook daar nog eens kunt nalezen. Het is u zeker niet ontgaan, als u tenminste regelmatige bezoeker van onze website bent, dat hij actueler is geworden. Dit komt omdat er een nieuwe beheerder is opgestaan. Dit is ons lid Frits Pater en naar hem kunt u alle verslagen, foto’s en andere nieuwsberichten en feitjes sturen. Hij is te bereiken via fenc1980@gmail.com maar ook een Whats-appje naar 06 – 5171 3929 is een prima alternatief. Frits zal ook een poging ondernemen om het presentatiescherm in de kantine up-to-date te houden. Ook daarvoor zijn informatie en sponsoren welkom.
Wilt u iets geplaatst hebben op de Facebookpagina van sportclub Elim dan mag u contact opnemen met Rudy Diphoorn. Hij is bereikbaar op rudyhennie@home.nl of op zijn mobiele telefoon via 06 – 2208 5723. Verder is het bestuur nog naar iemand op zoek die het Twitteraccount van @scelim weer nieuw leven in wil blazen. Denkt u dat te kunnen, neem hier dan gerust contact over op met het bestuur.

Smederijen
Ook vorig jaar heeft sportclub Elim weer meegedaan met de Smederijverkiezing. Dit was deze keer weer een geslaagde deelname want we hebben onze verouderde picknicktafels onder de overkapping mogen vervangen.
De bal buiten de lijnen
Het wil nog wel eens gebeuren dat op het hoofdveld, het 2de veld of pupillenveld 4 de bal over de lijn of de ballenvanger wordt geschoten. Hij belandt dan in de tuin van de buurman en die is hier minder gelukkig mee. Door ons zijn met hem daarover nieuwe afspraken gemaakt. Er is daarom een nieuw hekwerk geplaatst door de gemeente en het is vanaf nu gebruikelijk dat we hier niet meer door, onder of er over gaan klimmen. We halen enkel de overgeschoten ballen via de voordeur bij hem vandaan. We gaan dit dus niet op eigen houtje doen. Het is belangrijk dat we hier elkaar, dan bedoelen wij al onze spelers, trainers, leiders en leden, op aanspreken als het anders in de praktijk gebeurd.

Vrijwilligers tekort
Nieuwsbrief Nieuwsbrief Nieuwsbrief
1ste Jaargang1ste Jaargang 1ste Jaargang1ste Jaargang 1ste Jaargang 1ste Jaargang 1ste Jaargang
Nummer 1 Nummer 1 Nummer 1 Nummer 1 – 2018
Het is al vaker aan de orde geweest maar ook deze keer willen wij het weer onder u aandacht brengen. Zo worden er in diverse geledingen mensen gezocht die een vrij uurtje in onze club willen steken. De vrijdagmorgenploeg die er elke weer voor zorgt dat ons sportpark er als een plaatje bij ligt zoekt nog mensen. U hoeft echt niet over 2 rechterhanden te beschikken om bij deze groep aan te mogen sluiten. Er is altijd wel wat te doen en de koffie om 10uur smaakt altijd prima. Durft u die eens te proberen?
Ook een chronisch tekort aan kantinepersoneel vraagt om uw aandacht. Wij zoeken nog mensen, die achter de bar of in de keuken willen staan. Er is een 3 ploegenschema ingericht zodat je maar eens in de 3 weken aan de beurt bent. Is je dit nog teveel dan mag ook gerust opgeven, want er is altijd wel een mouw aan te passen om eens in de 6 weken de handen uit de mouwen te steken. Silvia Benjamins wil je hierover graag informeren. Zij is bereikbaar op 06 – 4017 9094 of via een van de andere bestuursleden..

Alcoholgebruik
De laatste tijd wordt er door de gemeente streng toezicht gehouden op het schenken van alcohol onder 18 jarigen. Het zelf meenemen van alcoholische drank is nu al niet toegestaan. Maar ook iemand van 18 jaar of ouder mag geen alcohol kopen en dit doorgeven aan een jongere, die nog geen 18 is.
Wat als je betrapt wordt?
Je loopt het risico op een taakstraf of een boete als je met drank wordt betrapt op een openbare plek (zoals de kroeg, kantine of op straat). Sinds 1 januari 2014 is deze boete € 45 als je tussen de 12 en 16 jaar bent. Ben je 16 of 17 jaar, dan is de boete € 90. Als deze overtreding bij sc Elim plaatsvindt, dan kan ook onze vereniging een boete krijgen. Deze boete bedraagt € 1360,-. Sc Elim zal deze boete door gaan berekenen aan de overtreder(s).
Wat vragen wij?
Wij rekenen op jullie medewerking en verwachten dat je begrip toont voor onze barvrijwilligers, die de regels ook moeten uitvoeren. Zij hebben deze ook niet verzonnen. Oh ja… Wil je meer weten, kijk dan op www.nix18.nl Ook zonder een biertje kunnen we het gezellig maken bij sportclub Elim!

Verbouwplannen
Wij, als bestuur, zitten altijd vol ideeën en goede plannen. Door de vrijdagmorgenploeg is er alvast een start gemaakt. Misschien is het u al wel opgevallen maar alle houten buitenkozijnen van onze kleedkamers zijn of worden nog vervangen. De huidige hebben er van het beging af aan ingezeten en waren duidelijk aan vervanging toe. Zo ziet het er straks aan de buitenkant weer picco bello uit. Aan de binnenkant moet eigenlijk ook wat gebeuren en hiervoor rekenen we nog op een beetje medewerking van onze gemeente Hoogeveen. De kantine willen wij ook graag aangepast hebben om deze wat sfeervoller in te richten en de plannen zijn hier bijna klaar voor. Dit kost (veel) geld en hiervoor willen wij een bazaar gaan houden (zie agenda) en ook zijn er diverse fondsen voor subsidies aangeschreven. Voordat we beginnen willen we het financiële plaatje rond hebben.

Kunstgrasveld
Een ander punt wat voor de komende tijd op het programma staat bij ons en de gemeente is de aanleg van een kunstgrasveld. Samen met de buurclubs is het gelukt om te strijden voor kunstgrasvelden in de buitendorpen. In totaal zullen er 4 velden worden aangelegd, waarvan er één op Elim belandt. De verwachting is dat de uitvoering hiervan in 2020 zal plaats vinden maar de voorbereidingen zullen zeker volgend jaar al starten. De locatie is nog niet duidelijk omdat hierover de mening tussen de club en de gemeente nogal verschillen. Uiteindelijk zijn er 2 varianten in het eindrapport aan de raad opgenomen. Variant 1 is kunstgras op ons huidige trainingsveld en variant 2 is op ons huidige speelveld 2. De gemeente ziet hier meer mogelijkheden voor de toekomst van ons dorp. Ook dan zullen er vrijwilligers nodig zijn om werkzaamheden te verrichten waarbij we uitgaan van een volwaardige kunstgrasveld mogen spreken. Te denken valt hierbij aan Led verlichting, tribune, dug-outs en omroepcabine met scorebord. Hoe het zich verder ontwikkeld daarover zullen wij u in een volgende nieuwsbrief informeren.
Het bestuur van sc Elim.

Klik hier voor het pdf bestand