19-5-2018

sc Elim boekt zakelijke overwinning op v.v. Sweel.

 

Zweeloo  –  Zaterdagmiddag op de Alterbarg bij vv Sweel zou het moeten gebeuren. Niet dat Elim al kampioen zou worden maar het pakken van 3 wedstrijdpunten was minstens zo belangrijk om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Bij verlies deze middag zou het een stuk lastiger worden omdat naaste concurrent Achilles 1894 een vrije dag had. Elim ging voortvarend van start zodat er binnen het kwartier een 0-2 stand op het scorebord stond. Dat M. Doldersum een penalty miste na een half uur spelen werd hem vergeven maar daarna benutte Elim geen enkele kans meer en zo was de eindstand al snel bereikt. Door scheidsrechter J. Bijkerk uit Steenwijk werden deze middag nog 3 gele kaarten aan Sweelspelers gegeven ondanks dat de wedstrijd verder sportief verliep.

 

1ste helft

De eerste corner kon na 2 minuten spelen al worden genomen door Gritter. Uit een lange bal van Benjamins was het namelijk D. Doldersum die ineens uithaalde maar tegen een Sweel verdediger aanschoot. Ook Klomp was al snel bij een kans maar kreeg geen controle over de bal deze keer. De 0-1 viel in de 8ste minuut door een goede assist van Prijs op M. Doldersum, maar deze werd nog door Bijkerk afgekeurd op advies van de assistent van der Spoel omdat de bal achter zou zijn geweest. Even later kon wel de 0-1 worden genoteerd nadat Klomp uit een klussituatie de bal van dichtbij in kon schieten. De volgende goal van Prijs viel binnen het kwartier nadat hij via een soloactie alleen voor de keeper opduikt. Deze werd de verkeerde hoek ingestuurd en in de korte hoek was het daardoor raak (0-2). Hierna deed Darneviel na een snelle uitval iets terug maar zijn schot ging rakelings over. Er mochten weer meerdere corners worden genomen maar ook deze keer weer zonder resultaat.

 

Na een half uur spelen werd door een Sweel verdediger een handsbal binnen de lijnen gemaakt. Dit werd geconstateerd door de goedleidende scheidsrechter Bijkerk en hij wees na de 11 meter stip. De penalty van M. Doldersum werd te slap ingeschoten en kon door keeper Haan worden verwerkt tot corner. De 1ste corner van Sweel ontstond uit een vrije trap die door de Elim defensie werd overgekopt. De kopbal van T. ter Avest werd hierna ook overgekopt. Het vizier stond nog niet goed op scherp bij Sweel. Vlak voor rust kreeg D. Doldersum nog een klein kansje om de score te vergroten maar zijn lobje ging wel over de keeper heen maar ook over de goal zodat er met een kleine voorsprong werd gerust.

 

2de helft

Het eerste wapenfeit na rust was een slappe kopbal van D. Doldersum die gemakkelijk kon worden gekeerd door keeper Haan. Ook een vrije bal van verre afstand van broer Mike belandde ineens op het dak van de goal. Elim creeerde voldoende kansen maar wist zo dus niet te scoren. Ook een mooie uitgespeelde aanval waarmee rechtsback B. Koops opkwam werd door hem om zeep geholpen. Het was vervolgens Sweel wat het initiatief na zich toetrok en het wist te scoren. Dit feestje was slechts van korte duur want ook hier werd een buitenspelgoal geconstateerd en dus afgekeurd. Er volgende hierna enkele wissels aan beide zijden. Na een uur spelen was het weer Darneviel, die een geweldige kans kreeg maar het werd slecht uitgespeeld zodat Padding redding kon brengen en zijn doel schoon hield.

 

Vugteveen liep deze middag onnodig tegen geel op door de bal weg te trappen in een spelmoment, waarbij een vrije bal voor Elim was gegeven. Een schot van Prijs ging nipt over na een soloactie en ook Gruppen kreeg een kans na een assist van dezelfde Prijs. Sweel speelde deze middag machteloos en was niet in staat om het Elim lastig te maken. Daarentegen was Elim weer niet bij machte om hun wil aan Sweel op te leggen. Er was nog wel een klein kansje voor Vugteveen om uit een vrije trap te scoren maar zijn bal ging ver over. Ook Prijs en Koekoek kregen nog kansjes maar dat was wel alles wat er nog te melden viel. Volgende week speelt Elim in haar laatste thuiswedstrijd tegen Helpman uit Haren om het kampioenschap in deze klasse. Bij verlies of gelijkspel wacht de nacompetitie.

 

Man of the match: geen.

 

Opstelling: A. Padding, J. Gritter, M. Koops, W. Boertien, B. Koops (88’ M. Temmink ), R. Koekoek, Y. Benjamins, D. Doldersum (56’ M. Gruppen), J. Prijs, H. Klomp (77’ P. Metselaar) en M. Doldersum.

 

Wissels:  M. Gruppen, P. Metselaar en  M. Temmink.

12-5-2018

Moeizame winst voor sc Elim tegen v.v. Tiendeveen.

 

Elim  – Na de eclatante overwinning in de uitwedstrijd tegen Tiendeveen werd er vandaag de thuiswedstrijd gespeeld. De verwachting was dat de mannen van trainer van Essen niet met dubbele cijfers naar huis gestuurd wensten te worden. Het was in de beginfase dan ook Tiendeveen dat het heft in handen nam. De openingstreffer had binnen 1 minuut door Kerssies gescoord moeten worden maar zijn schot ging rakelings langs de paal. Aan de andere kant ging een getoucheerde bal door verdediger Zevenberg ook maar net naast zijn eigen goal. De hieruit volgende corners leverden vandaag weer niets op. Kennelijk heeft Elim dit seizoen het moeilijk om uit corners te scoren. Na zenuwachtig spel begon de wedstrijd na 10 minuten op gang te komen, want M. Doldersum schoot ineens na een crosspass van Benjamins over. Nadat Klomp door Zevenberg onderuit werd gehaald, moest keeper van Slochteren redding brengen bij de 2de paal op de vrije trap van Doldersum.

 

Ook de Vries kreeg een geweldige kopkans van dichtbij maar Padding wist te redden. De eerste goal viel toen M. Doldersum van ruim 25 meter afstand een vrije trap hoog in de kruising joeg (1-0) en deze was onhoudbaar voor de Tiendevener goalie. De 2-0 van Klomp viel kort hierop als Koekoek doorschuift naar de achterlijn en een geweldige assist produceerde. Scheidsrechter Buitenhuis uit Rouveen had het vandaag niet moeilijk maar had ondertussen gele kaarten gegeven aan van Goor en Benjamins. In de slotfase van deze helft werd een kopbal van M. Doldersum gered door keeper van Slochteren na goed aangeven van Gritter. In de extra tijd werd de genomen corner van Tiendeveen van richting veranderd en had Kerssies nogmaals de kans om de aansluitings-treffer te scoren, maar gelukkig kopte hij de bal net over. Elim mocht in de kleedkamer na gaan denken hoe het in 2de helft met meer passie zou spelen.

 

Trainer Benjamins had in de rust de puntjes die niet goed liepen even aangescherpt en het is M. Doldersum die na  5 minuten een kans van dichtbij miste omdat hij de assist van Prijs niet onder controle kon krijgen. Zevenberg zag even later zijn kopbal bijna in eigen doel verdwijnen maar keeper van Slochteren bracht redding. Na een kwartier spelen brak Prijs door en wist te scoren maar stand-in grensrechter Kleine zag het heel anders en stak resoluut zijn vlag op. Dit appél werd door Buitenhuis direct gehonoreerd. Nadat door meerdere spelers meerdere keren op de goal was geschoten, werd M. Doldersum binnen de 16 meter onderuit gehaald. Hij nam zelf de penalty maar van Slochteren koos de goede hoek zodat er een ongewijzigde score bleef. Ook een schot van zijn broer Daymen werd door de Tiendevener defensie van de lijn gehaald. De 3-0 kwam tot stand nadat Prijs door Koekoek geweldig werd aangespeeld en zijn tegenstander keurig uitkapte en de bal onhoudbaar in de verre hoek liet verdwijnen. Ook Klomp kreeg nog een kans om vandaag zijn graantje mee te pikken maar hij miste finaal dichtbij de goal.  Moes werd vervangen door Pekel op de rechterflank. Een kwartier voor tijd werd Prijs door 2 man onreglementair gestopt.

 

De vrije trap van Gritter hieruit had van Slochteren niet klemvast maar Klomp was te laat om deze tot doelpunt te promoveren. Hierna werd Gritter bedankt voor bewezen diensten en gewisseld door Gruppen. Uit een corner was het Blok die weer nipt over de Elim goal kopte. Een onnodige charge langs de zijlijn leverde Boertien deze middag het 3de geel op. Ook A-junior Wachtmeester maakte zijn opwachting doordat hij voor de uitgebluste Klomp in mocht vallen. Bijna in de extra tijd mocht M. Doldersum nog de 4-0 op zijn naam bijschrijven nadat een afschot van afstand van richting werd veranderd en zo achter de prima keepende van Slochteren verdween. Door de winst van Achilles 1894 op Helpman blijft het ongemeen spannend wie dit jaar kampioen wordt in deze 4de klasse. Volgende week speelt sc Elim uit tegen v.v. Sweel en is Achilles 1894 vrij.

 

Man of the match: R. Koekoek.

 

Opstelling: A. Padding, J. Gritter (74’ M. Gruppen), M. Koops, W. Boertien, B. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, D. Doldersum, J. Prijs, H. Klomp (80’ M. Wachtmeester) en M. Doldersum.

 

Wissels:  M. Gruppen, M. Odink, R. Smit,  M. Temmink, en M. Wachtmeester.

 

5-5-2018

 sc Elim neemt sportieve revanche op SVBO.

 Barger Oosterveld  – Afgelopen zaterdag speelde sc Elim de return inhaalwedstrijd tegen SVBO. Het was de 3de keer dat deze wedstrijd stond geprogrammeerd. De eerste keer werd op de thuisbasis van Elim gespeeld omdat het kunstgrasveld nog niet klaar was en de 2de keer was deze mat bedekt door een witlaken van sneeuw. Vandaag lieten de weergoden de zon echter hevig schijnen zodat er bij tijd en wijle water moest worden ingenomen. Ook werd er in ruime mate het veld nat gehouden en konden enkele wisselspelers de regendans net ontspringen. Voor de rust bleef het scorebord op 2 doelpunten staan en na de rust werd er maar liefst 7 keer gescoord.  M. Doldersum mocht een hattrick voor het nemen van penalty’s op zijn conto bijschrijven. De wedstrijd werd vanmiddag geleidt door J. Pultrum uit Oosterwolde.

 

1e helft

De beginfase begon aftastend en SVBO liet Elim het spel maken. Het was D. Doldersum die in een balgevecht bij de achterlijn met Hekman volgens de scheidsrechter een overtreding beging en het met geel moest bekopen. Vervolgens kreeg Klingenberg geel op zeuren na een overtreding die door Boertien zou zijn gemaakt. De eerste goal van M. Doldersum na 10 minuten was eentje waar bij SVBO lang over nagepraat zou zijn. Hij kreeg de van richting veranderde bal via een SVBO-er aangespeeld en kon zo van dichtbij scoren (0-1). Hiermee scoorde hij vandaag het 100ste doelpunt voor Elim in deze competitie. Vervolgens moest Padding aan de andere kant van dichtbij Klingenberg van het scoren afhouden. Ondertussen zag je enkele spelers uitglijden op het natte kunstgrasveld. In de volgende aanval werd M. Doldersum onderuit gehaald door Spakman en de bal ging direct op de stip. Dit was voor Doldersum een buitenkansje om zijn scoren verder te verhogen (0-2). Dezelfde Spakman kreeg voor een volgende actie op het middenveld geel omdat hij de rappe D. Doldersum onderuit schopte. Het enige wapenfeit in deze helft was nog dat Prijs een lobje op de lat schoot en M. Doldersum in de rebound niet tot scoren wist te komen omdat keeper Bruinewoud goed ingreep.

 

2de helft

Na de rust gebeurd er veel meer en in de beginfase was het SVBO die het initiatief namen. Een vrije bal werd dan ook via de Elimse muur  weggewerkt. Na ruim 10 minuten spelen moest Umuna het veld verlaten door een ongelukkige glijpartij en hij werd vervangen door Boers. In de 54ste minuut viel de eerste corner voor SVBO te noteren maar hieruit werd niet gescoord. De 0-3 kwam op naam van Prijs maar zijn schot werd onderweg van richting veranderd door de defensie. Trainer Benjamins wisselde Koekoek voor de A1-speler Odink. Na een onnodig gemene overtreding op Klomp werd ook Veringa het geel getoond. Trainer Moes wisselde vervolgens S. Koops voor M. Sulman. Na een uur spelen was het weer Veringa die Klomp binnen onderuit trok maar nu binnen het 16 metergebied en hij kon met zijn 2de gele kaart op zak het veld verlaten. De penalty werd met beheersing door M. Doldersum tot de 0-4 gepromoveerd.

 

De 1-4 kwam hierna al snel tot stand doordat Prins als een mes door de boter door de Elim defensie gleed. De 1-5 van Klomp ontstond na een goede steekpass van Benjamins via het middenveld. De ingevallen Boers wist van dichtbij net naast te schieten. Er was voor de SVBO defensie vandaag geen houden aan M. Doldersum. Deze keer moest Grummel aan de noodrem trekken en de bal ging voor de 3de keer op de stip. De 1-6 werd dan ook weer door M. Doldersum met souplesse genomen. Door het zonnige weer werd er door Pultrum besloten om een drinkpauze in te gelasten. M. Koops liep tegen geel op na een overtreding op Klingenberg. Keeper Bruinewoud werd nog eens getest op 2 harde afstandschoten door de gebr. Doldersum maar wist deze te houden, waarvan 1 tot corner werd verwerkt.

 

De kopbal van Klomp hieruit bracht de 1-7 op het scorebord. Vervolgens mochten de A-junioren Temmink en Wachtmeester hun opwachting maken. De 1-8 van M. Doldersum werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Mark Sulman liep tegen geel op omdat hij het nodige vond om door te blijven zeuren tegen de scheidsrechter. En ook zijn neef Marcel kreeg geel nadat D. Doldersum hardhandig onderuit werd geschoffeld. Prijs schoot vlak voor tijd ook nog eens diagonaal raak na een lange crosspass van M. Doldersum (1-8). In de blessuretijd was Odink nog dichtbij de 1-9 maar zijn bal kopte hij voorlangs. Hiermee was het wel gebeurd en het was een wedstrijd van te veel kaarten maar ook weer mooie doelpunten. Volgende week speelt Elim thuis tegen Tiendeveen.

 

Man of the match: M. Doldersum.

 

Opstelling: A. Padding, M. Koops (80’ M. Temmink), M. Gruppen, W. Boertien, B. Koops, R. Koekoek (57’ M. Odink), Y. Benjamins, D. Doldersum, J. Prijs, H. Klomp (80’ M. Wachtmeester) en M. Doldersum.

 

Wissels:  M. Odink, M. Temmink, R. Smit en M. Wachtmeester.

28-4-2018

 sc Elim maakt einde aan zegereeks van naaste concurrent HS’88.

 

Elim  –  De verwachtingen waren voorafgaand aan deze wedstrijd hooggespannen. De winnaar van deze match zou volop blijven meedoen voor het kampioenschap en de 2de periode. In de uitwedstrijd werden de punten nog gedeeld maar hoe anders zou het vandaag lopen. De spelers van sc Elim leken vandaag goed bij de les en zaten fel op de huid van de tegenstanders. Al binnen 2 minuten wist Klomp de openingstreffer te scoren. Zo waren er in de eerste helft vele kansen voor Elim om het verschil groter te maken. Dit wilde echter niet lukken en voor de neutrale toeschouwers van de buurtclubs uit Hoogeveen, Hollandscheveld en Nieuwlande was het een aantrekkelijke wedstrijd. Ook de doorgebroken Hofstra was na een half uur spelen dichtbij een tegendoelpunt.

 

Er liepen in deze helft meerdere spelers van HS tegen een gele kaart aan omdat het tempo van Elim af en toe afgeremd moest worden. Korte kreeg nog een kans in de blessuretijd uit een vrije trap om gelijk te maken maar zijn van richting veranderde bal ging er via de buitenkant paal uit. Scheidsrechter Wassenaar uit St. Jacobiparochie had deze middag de zaken goed onder controle. De tweede helft zou een heel ander beeld hebben gegeven als de snoeiharde bal van Korte op de paal  er na rust direct was ingegaan. Sc Elim kwam daar met de schrik vrij. Vervolgens was het Klomp die de voorsprong vergrote naar 2-0 tilde. Het eindresultaat liet een duidelijke overwinning voor de thuisclub zien (4-0) waarbij topscoorder Rosevink deze keer niet in voor kwam. Alleen de toss werd deze middag verloren maar dat was ook zo’n beetje alles wat er mis ging.

 

1e helft

Bij de aftrap voor Elim moest het veelkoppige publiek de paraplu opsteken omdat de weergoden het noodzakelijk vonden om het veld te beregenen. Klomp werd al snel in stelling gebracht door Benjamins maar kreeg de bal niet snel genoeg onder controle. Hij maakte vervolgens op miraculeuze wijze de openingsgoal nadat hij door diezelfde Benjamins binnen de 16 hard werd aangeschoten. De afvallende bal had maar een klein tikje nodig om tot goal te promoveren (1-0). Aan de andere kant werd Veld neergehaald door Kalverboer omdat deze laat de bal speelde en hierbij de linksback van Elim ongelukkig raakte. Een schot van M. Doldersum van dichtbij kon door keeper Wijma nipt met de voet worden gekeerd. Het eerste geel was deze middag voor Londeman omdat hij de rappe D. Doldersum na een rappe uitbraak onnodig aan zijn shirt vasthield. Klomp kwam een teenlengte te kort om te scoren op een prima assist van Koekoek.

 

Aan de Elimzijde werd Gritter op geel getrakteerd omdat hij volgens scheidsrechter Wassenaar langs de lijn Jansen onderuit tikte. Na een kwartier spelen had M. Doldersum alleen voor de keeper een geweldige goal in gedachten maar zijn lobje werd gepareerd. Hofstra werd met een lange bal bediend en zijn schot verdween net naast. Kennelijk door het missen van deze kans werd de frustratie voor hem te hoog want even later kreeg hij geel voor het weggooien van een bal voor een vrije trap van Elim op het middenveld. Elim kreeg enkele corners te nemen maar allen zonder succes. Vlak voor tijd liep Rosevink tegen geel op omdat hij onreglementair op de enkels van D. Doldersum ging staan. Een te nemen corner van HS veroorzaakte enige paniek in de Elim defensie en met flipperkastvoetbal werd de bal via meerdere spelers weggewerkt. De pass hierna op D. Doldersum kon via Letens tot corner worden verwerkt. Het laatste wapenfeit was een vrije bal voor Korte buiten de zestien meter. De gelijkmaker kwam er niet want de van richting veranderde bal vloog er via buitenkant paal uit.

 

2de helft

Direct na de aftrap was het M. Doldersum die de bal onderschepte maar zijn schot op de goal was slechts een kansje. Deze keer was Rosevink die een geweldige assist gaf aan Korte maar zijn snoeiharde schot spatte op de paal uiteen tot grote opluchting van de Elim supporters.  Dit werd het grote kantelpunt in deze wedstrijd. De vrije trap van Londeman ging vervolgens over. Een snelle uitval over de rechtervleugel en een goede assist van B. Koops zorgde er voor dat Klomp de 2-0 scoorde. Daarna gaf HS het weg want de jongste Doldersum werd door aanvoerder Oortwijn binnen de beruchte lijnen, na een solo run vanaf het middenveld, neergelegd. Dit moest hij met een gele kaart bekopen. Scheidsrechter Wassenaar wees dat de bal direct op de stip kwam en zijn broer Mike wist hier wel raad mee (3-0).

 

Elim kreeg nog enkele kansen om de score te vergroten n maar ze gingen of ver naast of hoog over. Toen Benjamins op fabuleuze wijze Klomp nog eens een lange bal aanspeelde en hieruit de 4-0 wist te scoren, begon het wisselen aan Elim zijde. Alle drie de bankzitters, waaronder de jarige Temmink werden in ‘no time’ ingebracht. Rosevink kreeg nog een kans door onnodig balverlies door een Elim verdediger maar zijn bal schoof voorlangs zodat Padding van middag weer eens de nul vasthield. De 5-0 van Gruppen en de 100ste van dit seizoen werd door de stand-in omroepster al goed gekeurd maar doordat Klomp in buitenspelpositie hem nog even aantikte ging deze vlieger niet op. De vrije bal nadat Klomp werd onderuit getrokken ging langs de verkeerde kant van de paal en dit was ook het laatste wapenfeit van deze middag. Na het optrekken van de kruitdampen stapte Elim als duidelijke overwinnaar van het (slag)veld. Volgende week speelt Elim uit tegen SVBO.

Man of the match: H. Klomp.

 

Opstelling: A. Padding, B. Veld, M. Koops, W. Boertien, B. Koops (85’ M. Temmink), J. Gritter, Y. Benjamins, R. Koekoek ( 85’M. Odink), D. Doldersum (74’ M. Gruppen), H. Klomp en M. Doldersum.

 

Wissels: M. Gruppen, M. Odink en M. Temmink.

 

21-4-2018

 

 “Walk over” voor sc Elim bij Nieuw Weerdinge.

 

Nieuw Weerdinge  – Op een zomerse zaterdagmiddag mocht de rood-witformatie van coach Benjamins afreizen naar Nieuw Weerdinge. Deze returnwedstrijd tegen het bijna gedegradeerde NWVV als rode lantaarndrager stond vanmiddag op het programma. Het werd een 1-zijdige wedstrijd waarbij het spel zich bijna volledige afspeelde op de helft van de tegenstander. Enkel een lange bal vooruit was het resultaat van “vrouw en kinderen eerst” – voetbal en keeper Padding had vanmiddag enkel af en toe een terugspeelbal weg te trappen. Hij verzuchte dan na afloop ook, doe mij met dit weer maar een lekkere pot bier op een zonovergoten terras, want das veel leuker.

 

1e helft

Al snel werd door Prijs na een snelle uitval de 0-1 gescoord, maar werd voor deze keer nog voor buitenspel afgekeurd. Zijn volgende schot ging rakelings over. Ook het eerste schot van M. Doldersum ging als een vuurpijl over na een prima assist van Klomp. Al snel moest Dummer uitvallen met een blessure en kwam Barenkamp er voor hem in. Nog enkele keren werd keeper van der Sluis getest door M. Doldersum en Gritter maar doelpunten vielen er nog niet te bekennen. Verrassend viel de 0-1 toen Koekoek na ruim een kwartier spelen op het middenveld de bal onderschepte en Prijs aanspeelde. Deze wist na een mooie soloactie de score te openen. Ook Klompmakers viel al snel uit en voor hem kwam roskam er in. Kennelijk hadden een aantal NWVV’-ers nog de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Achilles 1894 in de benen. Ook de volgende goal kwam op naam van Prijs nadat hij via een lange bal van M. Doldersum al koppend wist te scoren (0-2). Er volgende meerdere corners voor sc Elim maar het rendement hieruit was nihil. Klomp werd buiten de 16 neergelegd door Katuin. De vrije trap van M. Doldersum hieruit werd de zevende corner doordat de bal van richting werd veranderd door de goed opgestelde muur. Zo waren er nog meerdere kansen voor Elim door Veld, Prijs en Doldersum maar de bal wilde maar niet over de doellijn rollen. Ook een afstand schot van Prijs ging nog eens net naast. De 0-3 vlak voor rust was een mooie goal van M. Doldersum die na goed combinatiespel met Klomp ineens hard in de korte hoek schoot. De thee werd opgezocht nadat er nog enkele kansen waren in de extra tijd voor M. Koops en Prijs.

 

2de helft

Na de rust was Klomp die uit de draai gelijk de 0-4 scoorde nadat hij goed werd aangespeeld door Benjamins.

Een minuut later was het Prijs die van dichtbij de 0-5 scoorde om aangeven van D. Doldersum. Deze laatst-genoemde moest even later een blessurebehandeling ondergaan nadat hij van achteren even vervelend was aangetikt. Maar de goed leidende scheidsrechter Drost uit Koekange hield zijn kaarten vandaag op zak. Uit de vrije trap van deze overtreding was het Benjamins, die rechtstreeks de 0-6 scoorde door de bal met een fraaie curve om de muur erbij de 2de paal in te draaien. Klomp werd gewisseld door Gruppen na bijna een uur spelen. Vervolgens was het D. Doldersum, die via een assist van de hardwerkende B. Koops de 0-7 liet aantekenen. Laatstgenoemde werd direct vervangen door het jeugdtalent Metselaar. Deze werd daarna binnen de lijnen gevloerd en de bal ging rechtstreeks op de stip. Hij mocht zelf deze penalty bekronen met een goed ingeschoten schot in een onbereikbare hoek voor keeper van de Sluis (0-8).  Een kwartier voor tijd werd Gritter vervangen door A-junior Smit. De uit een korte draai ingeschoten 0-9 van M. Doldersum was slechts een formaliteit want de wedstrijd was allang gestreden. Er waren nog enkele kansen voor Elim om de dubbele cijfers te behalen maar men vond de eindstand voldoende voor het al prima doelgemiddelde wat uit eindelijk wel eens de beslissing aan het eind van het seizoen kon brengen. Volgende week speelt Elim de belangrijke inhaalwedstrijd thuis tegen  gevaarlijke opponent HS’88 uit Hoogezand om de koppositie.

 

Man of the match: M. Doldersum.

 

Opstelling: A. Padding, B. Veld, M. Koops, Y. Benjamins, B. Koops (66’ P. Metselaar), J. Gritter (75’ R. Smit), D. Doldersum, R. Koekoek, J. Prijs, H. Klomp (57’ M. Gruppen) en M. Doldersum.

 

Wissels: M. Gruppen, P. Metselaar en R. Smit.

 

14-4-2018

 Sc Elim stuurt Borger naar huis met dure nederlaag.

 

Elim – Zaterdag moest sc Elim het opnemen tegen sv Borger uit de gelijknamige woonplaats. Vooraf werd gedacht aan een moeilijk treffen omdat het team Joling, ondanks achterstand in het aantal gespeelde wedstrijden, nog volop meedoet voor de bovenste plaatsen in de ranglijst. In de uitwedstrijd tegen Borger werd maar nipt met 2-1 gewonnen en na het debacle van vorige week tegen Zuidlaren was Elim verplicht om te winnen om mee te blijven doen in de race voor het kampioenschap. Elim ging daarom in de eerste helft volop druk naar voren zetten en dit resulteerde in een 3-0 ruststand. Na de rust gaf Borger wat meer ruimte weg tussen de linies en werd het verdedigen aan Borgerzijde enigszins verwaarloosd. Hierdoor werd het vertoonde spel voor het bijna 250 man tellende publiek een stuk aantrekkelijker. Dit resulteerde in een 6-1 eindstand waarmee de Elim supporters tevreden huiswaarts keerde. De goedleidende scheidsrechter Bouw uit Peize hield vandaag zijn kaarten op zak en kon na de wedstrijd met enige hulp toch zijn administratie weer op orde krijgen.

 

1e helft

Het was sc Elim wat vanmiddag voor de aanval koos en de instelling was deze week aanmerkelijk beter zonder de geschorste spelers Prijs en D. Doldersum. Vanaf de 4de minuut gaf de mee opgekomen B. Koops een geweldig voorzet over rechts en kopte zijn stukken jongere broertje Marcel uit een moeilijke positie de 1-0 binnen. De eerste corner van Elim na 5 minuten spelen werd door Gritter net overgewerkt na een assist van Boertien. Borger moest gewaarschuwd zijn want ook de volgende kans van Gritter kon Haandrikman net tot corner verwerken. Na ruim een kwartier spelen kreeg spits Kenter zijn eerste kans maar zijn lob over de keeper Padding mislukte net tot grote blijdschap van het publiek. Ook gold old Bulthuis kreeg zo waar een grote kans om te scoren want op een verre ingooi wist hij van dichtbij te missen.

 

Halverwege deze helft kreeg Klomp zijn eerste kans deze middag maar met een teenlengte tekort wist hij net niet te scoren. Na een halfuur spelen kreeg Y. Benjamins een vrije trap te nemen net over de middenlijn. Deze werd perfect op het hoofd van Klomp gelegd en daarmee werd de 2-0 aangetekend. En binnen een minuut scoorde hij weer na een onderschepping op het middenveld vanaf de aftrap van Borger en een mooie assist van Doldersum (3-0). De volgende aftrap van Borger was beter want alleen voor keeper Padding kon topspits Kenter niet tot scoren komen. Vlak voor rust moest Gruppen een blessurebehandeling ondergaan en waren er nog kansen voor Doldersum en Koops om het verschil te vergroten.

 

2de helft

In de rust bleef Gruppen achter in de kleedkamer en maakte H. Benjamins zijn hernieuwde debuut nadat hij vele maanden geblesseerd aan de kant had gezeten. Na 5 minuten spelen was het Gritter die de eerste kans kreeg. Zijn bal hield in het midden of het nu een schot op de goal was of een voorzet, maar keeper Haandrikman had er alle moeite mee om de bal tot corner te verwerken. Aan de andere kant was het Everts, die uit de enige corner voor Borger in deze helft over kopte. Na een uur spelen was het de rappe Doldersum die alleen voor de keeper snoeihard de 4-0 scoorde uit een fraaie assist van Y. Benjamins. Hierna werd vuurvreter Stevens ingebracht voor de moegestreden Bulthuis. Doldersum zag uit zijn rechterooghoek dat de Borger keeper te ver voor zijn doel stond en zijn verre afstandsschot vanaf de middenlijn belandde net over de goal. De 4-1 werd gemaakt uit een richting veranderde bal door de verdediger Benjamins en was daardoor voor Padding onhoudbaar.

 

Een vrije trap van Sieders werd door Veld prima weggewerkt en de voorzetting hieruit resulteerde alweer in 1 van de goede aanvallen die sc Elim deze middag liet zien.  Everts liet bijna de 4-2 aantekenen maar zijn bal kwam via binnenkant paal terug, maar werd achteraf voor buitenspel door scheidsrechter Bouw afgefloten. Kenter werd nog een keer gevaarlijk toen Boertien de bal voor zijn voeten kopte maar deze schoot over omdat zijn vizier niet op scherp stond. De 5-1 van Klomp was er één met een luchtje van buitenspel maar grensrechter Speelman hield zijn vlag naar beneden. Klomp weet weer wat scoren is en kreeg zijn publiekswissel voor Hoogeveen. En de lichtgeblesseerde Doldersum werd vlak voor tijd gewisseld voor A-junior Metselaar.  Het slotakkoord was voor Elim want de mee opgekomen verdediger Veld maakte in blessuretijd met zijn linkerbeen de 6-1 na een assist van de hardwerkende B. Koops. Elim sluit hiermee hopelijk een periode van lastig voetbal af en kan zich verder concentreren op promotie. Borger verliest hiermee dure punten voor de bovenste regionen in de ranglijst.

 

Man of the match: H. Klomp.

 

Opstelling: A. Padding, B. Koops, W. Boertien, M. Gruppen (46’ H. Benjamins), B. Veld, M. Koops, Y. Benjamins, R. Koekoek, J. Gritter, H. Klomp (82’ S. Hoogeveen ) en M. Doldersum (88’ P. Metselaar).

 

Wissels: H. Benjamins, S. Hoogeveen, P. Metselaar en R. Smit.

7-4-2018

Sc Elim stelt supporters zwaar teleur bij FC Zuidlaren.

 

Zuidlaren – Op het zonovergoten sportpark de Wenakkers in Zuidlaren trad sc Elim aan tegen de nummer 9 op de ranglijst, FC Zuidlaren. Het meegereisde veelkoppige publiek kreeg deze middag een slechte wedstrijd voorgeschoteld waarbij de leidsman Oostwoud een belangrijke rol in meespeelde. Hij verdeelde de gele kaarten deze middag 1-zijdig terwijl er aan de andere kant ook een aantal hadden mogen vallen. Maar sc Elim mag het zichzelf verwijten dat het met niet meer spirit de wedstrijd inging en daardoor stond het met rust tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Dit kwam vooral door simpele weggeefgoals want onnodig balverlies van verdediger Boertien en een blunder van de keeper Padding uit een vrije trap waren de aanleiding van deze ruststand. Aanvoerder Markus en Arends  waren de gevierde mannen aan Zuidlaarderkant.

 

Elim kreeg ook nog wel enkele kansen zoals een steekpass van Doldersum op Prijs maar deze bal ging nipt over. Zelfs een verdediger van Zuidlaren wist de bal vlak voor rust net naast zijn eigen goal te koppen na een vrije trap van M. Doldersum. Het zat Elim deze middag niet mee ondanks de prima weersomstandigheden. Dat Elim naar voren speelde bleek uiteindelijk uit de cornerverhouding van 12 tegen 2 over de gehele wedstrijd.

 

De 2de helft dacht iedereen dat Elim getergd uit de kleedkamer zou komen maar niets was minder waar. Men bleef op een te laag tempo voetballen en de tegenstander vond het wel goed zo met tussentijds veel blessure-behandelingen. Een handsbal binnen het 16 meter gebied werd door scheidsrechter Oostwoud over het hoofd gezien. Op het getrainde spel in de afgelopen week was niets of weinig van weer te zien en meerdere personen gingen teveel voor eigen succes. Combinaties liepen niet en ballen kwamen verkeerd aan.

  1. Doldersum liep nog tegen een gele kaart aan omdat hij op het randje van het strafschopgebied werd gevloerd maar de scheidsrechter zag hier een zgn. Schwalbe in, waar supporters dachten dat de bal op de bekende stip zou komen.

 

Door een snelle counter werd de 3-0 door Kolk gescoord en toen dacht iedereen dat het wel gedaan was. Na een 2de gele kaart van Prijs kwam Elim met 10 man op het veld te staan. Het leek wel of men hierdoor moed putte en Zuidlaren kreeg steeds meer moeite  om het conditioneel vol te houden. Met een fraaie voorzet van Gritter in de 74ste minuut kopte de ingevallen Klomp, na de rust als goalgetter, de 3-1 binnen bij de 2de paal. De volgende vrije trap van M. Doldersum deed de deklat trillen en was dus deze keer de dwarsligger voor Elim.

 

Weer waren er meerdere blessurebehandelingen van Zuidlaarders, die met kramp tegen de vlakte gingen. In de 5 minuten extra tijd wist M. Doldersum met een fraai afstand schot de 3-2 nog te noteren maar deze telt alleen voor de statistieken. Het geluk wil dat de directe concurrenten Achilles 1894 en Amicitia elkaar onderling in evenwicht hielden waardoor Elim de koppositie voorlopig behoud. Of het volgende week in de thuiswedstrijd tegen Borger nog zo is, durft niemand meer op Elim hardop te zeggen.

 10-3-2018

Elim – Zaterdag reisde sc Elim met een bus vol supporters en goede bedoelingen af richting het Groningse Lycurgus. Daar het hoofdveld onbespeelbaar werd verklaar door scheidsrechter Fokkens uit Sellingen werd er uitgeweken naar kunstgras op het naastgelegen terrein. Elim begon vandaag aan de wedstrijd met volle overtuiging om de 3 punten mee naar huis te nemen.

 

1ste helft

Het was Prijs die keeper Lint binnen de eerste minuut al tot redding moest dwingen. De hieruit volgende corner werd slecht uitgespeeld. Even later moest de paal redding brengen op een prachtige kopbal van Boertien uit een vrije trap. Deze wedstrijd waren er veelvuldig spelonderbrekingen door ruw en hard spel van Lycurgus zijde waarop Elim zich op enig moment ook mee inliet slepen maar het slechts één gele kaart in de totale wedstrijd opleverde voor Gruppen. Ook Benjamins wist na 5 minuten spelen dat vandaag de paal wel eens een grote sta in de weg kon worden want ook zijn schot werd gekeerd.  Even was de druk van de ketel en mocht Flierman een vrije trap aan de andere kant nemen maar deze ging ver over.

 

Penninga kreeg een fikse duw en dit werd door scheidsrechter Fokkens bestraft met een vrije trap op randje 16. Deze bal werd keurig door weggewerkt en tot ingooi gepromoveerd. De gevaarlijke spits Wuite kreeg het deze middag vooral aan de stok met centrale verdediger Boertien. Er werd menig robbertje uitgevochten om in bal bezit te komen of te blijven. Op het volgende schot van Wuite moest Padding redding brengen. Lycurgus kreeg zo halverwege deze helft de overhand en meer balbezit. Ook kreeg Klomp de grote kans om de openingstreffer te scoren maar de voorzet van Koekoek was te hard en verdween over de achterlijn. Een vrije trap van Benjamins leverde niet het gewenste resultaat op en waren er nog wat kansjes over en weer maar kabbelde de wedstrijd naar een 0-0 stand bij de rust.

 

2de helft

Elim begon na de rust weer aanvallend aan de wedstrijd daar Lycurgus met 5 man in de verdediging kroop. Ze hadden er alle belang bij om een punt uit deze wedstrijd te slepen. Een opmerking van een Lycurgus supporter sprak boekdelen. Hij zei: “Wij hoeven niet zo nodig te winnen, maar jullie wel als je kampioen wilt worden”. Na ruim 5 minuten spelen werd D. Doldersum onderuit gehaald buiten de 16 meter. De vrije trap hieruit werd een hoge voorzet die door dezelfde Doldersum met het puntje van zijn neus werd ingekopt. Deze goal werd genoteerd als de openingstreffer deze middag (0-1).

 

De lichtgeblesseerde Penninga werd vervangen door Goeree. Gruppen beging een overtreding op Wesselink en deze moest een blessurebehandeling ondergaan. Gruppen werd nog getrakteerd op een gele kaart voor deze charge door Fokkens. De vrije trap hieruit ging ver over. M. Doldersum kreeg nog ene mooie kans maar zijn diagonaal geschoten schot ging voorlangs tot grote opluchting van de Lycurgus verdediging.  De aangeslagen Wesseling werd vervangen door Paulides. De volgende vrije trap na een overtreding op Prijs ging aan de andere kant ook hoog over. De lichtgeblesseerde Doldersum werd vervangen door A-junior Odink. Een afstandsschot van Lycurgus kon nog ternauwernood door Benjamins van de lijn worden gehaald.

 

Dit moest een waarschuwing zijn geweest voor Elim maar want bij het sluiten van de markt kwam Lycurgus langs zij. Uit een rommelige spelsituatie waar 3 Elim verdedigers elkaar voor de voeten liepen werd op dubieuze wijze de gelijkmaker gescoord (1-1). Dat de A-junioren Wachtmeester en Metselaar nog werden ingezet was slechts een formaliteit voor op het wedstrijdformulier. Dit gelijkspel werd door Lycurgus als een overwinning gevierd en menig Elim supporter ging teleurgesteld huiswaarts.

 

Man of the match: R. Koekoek.

 

Opstelling: A. Padding, J. Gritter, M. Gruppen, W. Boertien, B. Koops,  R. Koekoek (90. P. Metselaar), Y. Benjamins, J. Prijs, H. Klomp (88. M. Wachtmeester) , D. Doldersum en M. Doldersum (84. M. Odink).

 

Wissels: P. Metselaar, M. Odink en M. Wachtmeester.

 

17-2-2018

ELIM – Gisteren stond al weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor sc Elim tegen de nummer 3, Amicitia VMC. Grote vraag vooraf was natuurlijk of deze wedstrijd wel door zou gaan, gezien de winterse omstandigheden. Uiteindelijk werd er besloten in overleg met de consuls om toch deze 3-punten partij te spelen.

Gevolg is natuurlijk weer dat het vertekende beeld van ongespeelde wedstrijden in deze 4de klasse alleen maar toe zou nemen. Het werd een vreemde partij voetbal met veel glibberpartijen, rode en gele kaarten en slechts enkele doelpunten omdat Amicitia het niet durfde uit te spelen en antivoetbal speelde met 2 man meer op eigen helft. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een 1-1 gelijk spel afgefloten, waardoor directe concurrent Achilles goede zaken kon doen bij een eigen overwinning.

Eerste helft

Binnen no-time was het de in de basisstartende speler Klomp die voor Elim de eerste kans kreeg maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Een corner vervolgens werd keurig teruggelegd op Gritter die met een dwarrelbal keeper Braams probeerde te verschalken. Deze kon de bal nog net weer tot corner verwerken. Vervolgens was Amicitia aan de beurt met een grote kans door CJ Diepenveen, maar deze werd heftig onderbroken door verdediger M. Koops. Deze probeerde de bal te spelen maar gleed ongelukkig uit, even ervoor gebeurde Boertien hetzelfde, en raakte hij Diepenveen onbesuisd. Scheidsrechter Hein zag hier een zware overtreding in en stuurde de jonge Koops meteen met rood weg. Dit had natuurlijk gevolgen voor de rest van de wedstrijd. Hierop volgde een gele kaart voor Broekema, die vasthield binnen de lijnen. De vrije bal buiten de 16 leverde niks op.

Ook de volgende kans was voor Amicita maar Padding kon de bal tot corner verwerken. Even later kreeg Y. Benjamins geel omdat hij met gestrekt been inkwam op het middenveld. Een vrije bal van M. Doldersum kon door de keeper Braams net over de lat worden getikt nadat Doldersum vooraf onderuit was gehaald. Na ruim een kwartier spelen was het Broekema, die zijn schot langs de buitenkant paal zag verdwijnen. Halverwege de wedstrijd kon Prijs na wat rommelwerk via de achterlijn de bal voorgeven maar M. Doldersum schoot naast en ook zijn broer Daymen kopte even later over. Het noodlot voor Elim sloeg voor de 2de keer toe, want ook H. Benjamins werd met rood voor de rust weggestuurd door scheidsrechter Hein. Deze stond vaak onvoldoende dichtbij om de situatie te kunnen beoordelen. In duel met Smits sprong hij op om een bal weg te koppen en de leidsman zou in deze sprong een elleboogje hebben waargenomen. Vergelijkbaar met de situatie van de weggestuurde Lozana van PSV later op de avond. Terecht of niet, maar hij kon zijn biezen pakken en zo stond Elim met 9 spelers op het veld. Vlak voor rust waren er nog kleine kansen voor Boertien en Prijs maar beiden kon het net niet raken. Ook CJ Diepenveen kreeg na een solotour nog een kans maar zijn schot ging over. Tijd voor een afkoelingsperiode en waar in de kleedkamers het nodige zou zijn besproken.

Tweede helft

Na de rust zou je verwachten dat er een heel ander Amacitia uit de kleedkamer zou komen. Maar niets was minder waar. Ze lieten Elim met 2 man minder het spelletje maken en loerden zelf op de counter om zo de openingstreffer te scoren. Het eerste kwartier waren dan ook vele overtredingen te noteren waarbij  scheidsrechter Hein nog zijn kaarten op zak hield. Uit een corner was het M. Doldersum die de bal voorlangs schoot. En ook Diepenveen kreeg uit de counter een kans maar zijn bal ging hoog over en belandde in de tuin van de buurman. Onverwacht viel er toch een goal te bekennen want Broekema werd even niet in de gaten gehouden en vrijstaand scoorde hij de 0-1.

Ook de volgende kans was voor Broekema maar deze ging gelukkig voorlangs. De ingebrachte ten Berge na de rust moest op ongelukkige wijze het veld verlaten met een verdraaide knie, waarschijnlijk het gevolg van het moeilijk bespeelbare veld. Voor hem kwam Strating binnen de lijnen. Boertien liep tegen een volgende gele kaart op omdat hij Broekema onreglementair af moest stoppen om erger te voorkomen. De volgende kaart voor van Wieringen werd ook al snel getrokken omdat die het nodig vond het spel te bederven. Wat er daarna gebeurde blijft onduidelijk maar binnen de 16 kreeg van Wieringen nogmaals geel te zien en ook hij kon de aftocht naar de kleedkamer maken. Elim kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd omdat hierdoor de ondertal situatie verkleind werd. Twee vrije trappen van M. Doldersum ging over maar de Elimmieten roken weer hun kansen op de gelijkmaker. Dit gebeurde dus ook want een onhoudbaar afstandschot van M. Doldersum zorgde voor de terechte gelijkmaker (1-1). Er waren nog meerdere kansen om langszij te komen in de extra tijd maar door het schijtbakkenvoetbal van Amacitia kwam Elim niet door de muur van 8 verdedigers heen. Zo liep Elim zware averij op en zal het zich de komende 14 dagen kunnen bezinnen hoe nu verder. De volgende wedstrijd is pas over drie weken uit naar Lycurgus in stad Groningen.

 

10-2-2018

ASSEN – Zaterdag stond de topper tussen de fictieve koploper Achilles 1894 en sc Elim op het programma. Daar waar vele wedstrijden in de 4de klasse E werden afgelast vanwege bevroren velden moest er in Assen op het kunstgras van veld 2 worden gespeeld. Ook was RTV Drenthe aanwezig om de prestaties van beide teams vast te leggen op de gevoelige plaat voor het sportprogramma Onze Club, wat zondagavond weer te zien is op de buis. De verwachting was dat het een boeiende wedstrijd zou worden en dat de winnaar goede zaken zou doen voor het mogelijke kampioenschap.

Het werd uiteindelijk een wedstrijd van 2 gezichten, waarbij de eerste helft ondanks veel balbezit en kansen voor sc Elim Achilles 1894 met 2 goals als winnaar uit de bus kwam. De 2de helft daarentegen was voor de uitclub want sc Elim wist maar liefst 6 keer het net te raken, waarvan er één voor buitenspel werd afgekeurd door  scheidsrechter S.A. Brinkkemper. Dit bracht een uiteindelijke stand van 3-5 op het wedstrijdformulier.

Eerste helft

Het begon allemaal wat zenuwachtig en gewaagd bij sc Elim en zo gebeurde het ook dat diverse passes over de grond niet goed aankwamen. Het leek wel of trainer Benjamins zijn tactiek vandaag had aangepast op die van de tegenstander. Werd er altijd met het vertrouwde 4-3-3 gespeeld, ging hij het vandaag met 4-4-2 proberen. De eerste corner na een goeie aanval door Elim werd niet benut. Ricardo liep een blessure op nadat hij ongelukkig werd geraakt door keeper Padding, maar hij zocht eigenlijk zelf zijn ongeluk op. Ook de tweede corner werd door Elim verspeeld omdat D. Doldersum de bal niet goed onder controle kreeg en ook omdat de teruggekopte bal van Y. Benjamins in het niemandsland verdween.

Na een kwartier spelen werd Ricardo vervangen door Bruijn omdat hij te geblesseerd was geraakt na de confrontatie met de Elim keeper om verder te spelen. Onverwacht werd er halverwege deze helft gescoord. In een onbewaakt moment kreeg een vrijstaande Achilliaan bij de 2de paal de bal ingespeeld. Zijn voorzet werd makkelijk door Schoenmakers tot de 1-0 gepromoveerd. Doordat er geen druk op het middenveld werd gezet werd er balverlies geleden en dit resulteerde al snel in een 2-0 achterstand door Koopman.  Elim zou wakker geschud moeten zijn maar het spel bleef onveranderd ondanks wijze woorden vanaf de zijlijn. Er waren meerdere kansen om te scoren maar het leek wel of ieder weer voor zichzelf bezig was. Achilles had zelf de kans om nog verder uit te lopen doordat keeper Padding bij een uittrap tegen een tegenstander aanschoot waardoor de bal voor een teamgenoot viel, maar deze wist er geen voordeel uit te halen en zo kwam Elim met de schrik vrij. Er mochten nog meerdere corners door sc Elim worden genomen maar het rendement hieruit was 0,0. Zo kabbelde de wedstrijd gezapig naar de rust toe.

Tweede helft

Wat er in de rust is gebeurd kan uw reporter niet melden maar voordat hij goed en wel op het veld stond had Prijs de 2-1 al achter Tienkamp liggen. Wel werd in de rust Koekoek gewisseld voor Klomp, wat mogelijk het zelfvertrouwen bij de groep deed groeien. Er werd namelijk weer in het vertrouwde 4-3-3 gespeeld. Ook was het D. Doldersum, die nu vlak na rust bijna zijn kansje verzilverd zag, maar deze keer kon Tienkamp nog net op tijd ingrijpen. Een ongelukkige blessure voor Kloosterhuis binnen 10 minuten na een botsing was voor hem het einde van de wedstrijd en Kolhoop mocht deze middag ook weer  zijn opwachting maken. Vervolgens schoot de mee opgekomen Boertien op de paal en aan de andere kant was Koopman deze middag dicht bij zijn 2de treffer.

De vrije trap van M. Doldersum, nadat Gritter net buiten de 16 was onderuit gehaald, leverde voor Tienkamp geen problemen op. Hij bracht redding door de bal uit de rechterbovenhoek weg te stompen. Halverwege deze helft was het D. Doldersum, die via een snelle uitval de bal kreeg toegespeeld en met een fraai stiftje wist hij Tienkamp te verschalken en de gelijkmaker te noteren (2-2). Ook Prijs kreeg nog een kans door de bal bij de achterlijn uit te spelen, maar hij kon deze keer Tienkamp in de korte hoek niet verrassen. Achteraf gezien had hij hem beter terug kunnen leggen daar er 2 man vrij stonden binnen de bekende zestien. Even later was het M. Doldersum die de 2-3 voorsprong maakte na een soloactie, echter na een vrije bal was het Koopman die goed bij de les was en binnen een minuut de 3-3 scoorde.

Een vrije bal voor het Achilles doel door Y. Benjamins kon slechts na richtingverandering tot corner worden gepromoveerd.  De vermoeide Brokhaar werd vervolgens vervangen door zwaargewicht Folkersma. Vijf minuten voor tijd werd M. Doldersum onreglementair afgestopt en de vrije trap hieruit kwam tegen een uitgestoken hand van de Achilles-muur. Scheidsrechter Brinkkamper wees naar de stip en hieruit werd door M. Doldersum de 3-4 gescoord. Een nieuwe aanvalsgolf van sc Elim bracht weer een goal tot stand van Prijs maar assistent-scheidsrechter Hakkeling zag hier een buitenspeldoelpunt in. Dit werd subiet door de overigens goedleidende scheidsrechter overgenomen, ondanks dat ze niet altijd bovenop de spelsituaties stond. Daar Achilles de boel nog gelijk probeerde te trekken kreeg sc Elim meer ruimte om vrij uit te spelen. In de blessuretijd was het voor de vrijgelopen Gritter dan ook eenvoudig om de 3-5 binnen te tikken. Uiteindelijk was de uitclub na de rust doeltreffender dan de tegenstander en kon het met de volle winst huiswaarts keren. Hiermee deed sc Elim dan ook goede zaken voor de stand in het klassement. Het kan de komende weken weer energie bijtanken als er voor andere clubs in 4E een inhaalprogramma staat geprogrammeerd