Beste sportvrienden,

Wij willen jullie als bestuur graag informeren over de laatste ontwikkelingen betreffende de nieuwe coronamaatregelen die ingaan vanaf aankomende zaterdag 6 november. Deze maatregelen betreffen bezoek aan het sportpark, terras en de kantine op wedstrijddagen. Op trainingsavonden zal de kantine vooralsnog gesloten blijven met uitzondering van de donderdagavond. Dan zal de kantine vanaf 19:30 uur geopend zijn. Toegang is dan alleen mogelijk op vertoon van de Corona Checkapp.

Tot ieders opluchting is door de regering besloten de check niet te verplichten voor spelers en toeschouwers in de buitenlucht. Dit betekent dat u zonder check ons sportpark kunt bezoeken om de wedstrijden te bekijken, met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Voor bezoekers aan onze kantine zijn daarentegen de regels aangescherpt. Na koortsachtig overleg met en tussen alle voetbalverenigingen in de Gemeente Hoogeveen hebben we hierin een gezamenlijk standpunt ingenomen.

Kantinebezoek:

Toegang tot het terras en de kantine is alleen mogelijk op vertoon van een geldige QR-code in de Corona Checkapp.


Voor mensen die niet in het bezit zijn van bovenstaand bewijs is toegang tot het terras en de kantine niet mogelijk.

De vereniging heeft de hulp ingeroepen van een externe partij om de controles uit te voeren. Deze zullen aankomende zaterdag de gehele dag aanwezig zijn. Na controle zullen we u voorzien van een polsbandje waarmee aangetoond is dat u gecheckt bent en niet na pauze of bezoek buiten wederom gecheckt hoeft te worden.

Het moge duidelijk zijn dat dit niet een keuze is van de vereniging maar regelgeving die ons wettelijk is opgelegd. De boetes die gegeven worden indien wij als vereniging niet voldoen aan deze wetgeving zijn aanzienlijk (€2.500 de eerste keer en €4.000 bij opvolgende overtredingen) en deze kunnen we als vereniging niet dragen. Daarom vragen wij u nadrukkelijk om begrip te tonen voor deze maatregelen en respect voor de mensen die moeten controleren. Ze zijn er op ons verzoek en negatieve benadering van deze vrijwilligers zullen wij als vereniging niet tolereren.

Dank voor uw begrip.

Met sportieve groet,

Bestuur SC Elim